هفتبرکه: جلسه چهارساعتهی شورای اداری شهرستان گراش با حضور حسینزاده، نماینده مردم لارستان، خنج، گراش و اوز در مجلس شورای اسلامی با مجادلهی کلامی نماینده و فرماندار به پایان رسید.
به گزارش هفتبرکه، یکشنبه ششم مردادماه ۱۳۹۹ نخستین جلسه شورای اداری شهرستان گراش با حضور مهندس حسین حسینزاده، نماینده مردم لارستان، خنج، گراش و اوز در مجلس شورای اسلامی؛ اصغر فرودی، فرماندار شهرستان گراش؛ و اعضای شورای اداری شهرستان گراش ساعت ۹ صبح در سالن اجتماعات فرمانداری برگزار شد. این جلسه بیش از چهار ساعت ادامه داشت و نیم ساعت پایانی به سخنان انتقادی نماینده مجلس اختصاص داشت.
از نظر اقتصادی در بدترین شرایط هستیم، اما دلیل نمیشود تلاش نکنیم
بعد از سخنان اعضای شوراهای اسلامی روستاها و روسای برخی از ادارات شهرستان، نوبت به صحبت نماینده مردم در مجلس رسید. بخشهایی از جلسه از طریق لایو گراشنیوز و صحبتهای نماینده از صفحه اینستاگرام دفتر نماینده پخش میشد.
مهندس حسینزاده در جلسه شورای اداری شهرستان گراش ضمن تقدیر از حضور مسئولین شهرستان، بخشداران، دهیاران و اعضای شورای شهر و روستا در این جلسه، با اشاره به اقدامات صورت گرفته پیش از شروع مجلس گفت: «در فرصت ۱۰۰ روزه پیش از شروع مجلس، آمایش سرزمینی در حوزه انتخابیه توسط یک تیم خبره در استان و کشور و هم ظرفیتهای چهار شهرستان انجام شد و بر همین اساس تمامی نقاط قوت و ضعف مناطق حوزه انتخابیه مشخص شده و در این راستا درحال قدمبرداری هستیم. عمده مشکلات مشترک است. در این زمان سلسله هدفگذاریهایی خصوصاً در زمینه بهداشت، عمران، ورزش، صنعت و انرژی در برنامه قرار گرفته که در دستور اقدام است.»
نماینده مردم لارستان، خنج، گراش و اوز با اشاره به وضعیت فعلی اقتصاد کشور بیان داشت: «در حال حاضر شرایط اقتصادی کشور در بدترین شرایط خود در طول پس از انقلاب هستیم؛ مالیات نشتی دارد، شفافیت وجود ندارد. مجلس یک سری کارها مانند مالیات بر مسکن انجام داده که زمانبر است. دولت مجبور است که رو بیاورد به فروش اوراق و فروش شرکتها در بورس. اما اینها دلیل نمیشود که دست از تلاش برداریم و یقین بدانید. ما آدم پایکار میخواهیم با تلاش و پیگیری و همدلی و وحدت میتوان از وضعیت فعلی عبور کرد.»
حسینزاده با اشاره به صحبتهای خود با وزیر نیرو گفت: «ارزش مردم بیش از اینها است. ما مشکل زیرساخت داریم، بماند تا جهش تولید. نوسان برق با پیگیری برطرف میشود و نیاز به پیگیری است. پیگیر و مطالبهگر باشید.»
مهندس حسینزاده ضمن تشکر از فعالیتهای فرمانده سپاه شهرستان گراش با اشاره به نقش مهم مجموعه سپاه و بسیج در توسعه، آبادانی از فرماندار خواست تا از ظرفیت بالای این مجموعه در خصوص سازندگی و محرومیتزدایی استفاده کنند: «نیروهای بسیجی و سپاهی الحق و الانصاف پای کار هستند؛ در بحث کرونا دیدیم که این مجموعه در کنار دیگر نهادها چطور در کنار مردم پویش ها و اقداماتی را انجام دادند که جای تقدیر دارد. بحثهایی که امروز شد صحبتهای خوبی بود؛ ما هرچند که بخش عمدهای از آنها را شنیده بودیم اما تکرارش بد نیست؛ آن چیزی که مهم است عمل است، یعنی پیگیری بعد از این صحبتها که بنده از جناب فرماندار میخواهم یک تیم قوی تشکیل دهند و مشکلاتی که توسط مسئولین حاضر بیان میشود مورد پیگیری قرار گیرد. این حق مردم است که از ابتداییترین امکانات برخوردار باشند؛ خیرین بزرگوار در توسعه منطقه خصوصا در حوزه بهداشت، درمان، ورزش، آموزش نقش بسزایی داشتهاند و زحمات زیادی را کشیدهاند.»
انتخاب کنید، یا فوتبال یا کار در فرمانداری
نماینده مردم با بیان اینکه نیازمندیهای کل حوزه انتخابیه موجود است و از ریزترین مشکلات مردم خبر داریم اظهار داشت: «ما از مشکلات مردم آگاه هستیم؛ برای حل این مشکل نیازمند همراهی مردم و مسئولین هستیم؛ خیلی از خواستههای مردمی زمانبر است و مطالباتی است که از سالهای قبل انبوه شده که در این راستا به جد پیگیر هستیم. هکتار هکتار زمینهای گراش را دارند به تاراج بردند و میبرند، دیگر زمینی باقی نمانده. الان یک مسکن مهر در شهرستان گراش بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان یا بیشتر در حال خرید و فروش است؛ یک جوان این هزینه را از کجا بیاورد؟ خیلی از مشکلات ما، مشکلات مدیریتی است.»
او در ادامه با اشاره به حوزه ورزش و جوانان و وجود نخبگان در عرصههای مختلف ورزشی در سطح شهرستان گراش و حوزه انتخابیه تصریح کرد: «ما در منطقه و شهرستان گراش استعدادهای ورزشی بسیار زیادی داریم که باید به آنها توجه شود و بنده نیز در این خصوص علاقه زیادی دارم و تیمهای محلی را دنبال میکنم؛ اما نکتهای که نیاز است به فرماندار محترم و سایر عزیزان عرض کنم این است که فرمانداری محل کار است و بایستی تمام وقت زحمت کشید؛ نفراتی که توی فرمانداری حضور دارند باید بین کار و فوتبال یکی را انتخاب کنند. حق ندارند وقت خودشان را صرف فوتبال کنند. من طرفدار ورزشم ولی فرمانداری محل جنگ و دعوا یا فوتبال نیست. باید یکی انتخاب شود یا کار یا فوتبال. بعد از تایم بفرمایید و دستتان را هم میبوسیم.»
مهندس حسینزاده در خصوص وضعیت کسبوکارها و مشکلاتی که با شیوع کرونا به وجود آمده است گفت: «فرمانداری و دستگاههای زیرمجموعه باید در خصوص وضعیت کسبوکارهای تعطیلی شهرستان فکری داشته باشند؛ انتظار داریم ظرفیتها و پتانسیلها برای سرمایهگذاران فراهم شود؛ ما انتظار داریم مسئولین ادارات هر کدام با ظرفیتی که وجود دارد یک نفر را به عنوان مشاور کسبوکار انتخاب کنند؛ از ظرفیت نخبگان شهر باید استفاده شود؛ تا به حال در این زمینه چه اقدامی انجام شده است؟ شهرک صنعتی ما دچار مشکلات زیادی است، خیلی از سرمایهگذاران به صورت شخصی در حال فعالیت هستند، مسئولین باید کار اینها را تسهیل کنند؛ ما در کشور در خصوص بحث کسبوکار در جهان رتبه ۱۲۷ را داریم.»
نماینده مردم لارستان، خنج، گراش و اوز با اشاره به مدت زمان صدور یک مجوز در میانگین جهانی و ایران بیان داشت: «یک مجوز کارگاه صنعتی که از یک تا صد نفر نیرو را جدب میکند، هشتساعته انجام میشود؛ اما در کشور ما سالها تا هشت سال هم زمان میبرد تا مجوزی صادر شود؛ آمار را که نگاه میکنیم در بحث کسبوکار در کنار کشورهایی مثل عراق جنگزده و افغانستان قرار داریم. آقای فرماندار، در فضای کسبوکار و آیندهنگری برای تولید و اشتغال بایستی قدمهای شایانی برداشته شود.»
حسینزاده با اشاره به جایگاه بانوان در شهرستان گراش گفت: «بانوان ما در گراش جایگاهی ندارند، در این شهر به بانوان ما بها داده نمیشود و بعضاً برعکس تخریب هم میکنند؛ این زیبنده شهر ولایتمداری چون گراش نیست.»
این وضعیت زیبنده شهر گراش نیست
حسینزاده در ادامه صحبتهایی خطاب به اصغر فرودی فرماندار شهرستان گراش داشت و گفت: «آقای فرماندار شما ۷ سال اینجا سابقه دارید و این وضعیت حال حاضر شهرستان زیبنده این شهر ولایی نیست. انتظار داریم این فضای دوقطبی به وجود آمده را به فضای آشتی و وحدت تبدیل کنید و این هشت بزرگوار که در کنار بقیه دوستان بازوی کارگروههای مختلف باشند و بازوی فرماندار و نماینده باشند تا باعث توسعه و پیشرفت منطقه شود. به اتفاق بنده بخش مرکزی و دوستان دیگر هم حضور داشته باشند.»
حسینزاده با اشاره به مسائل شورای شهر گراش گفت: «فضای دوقطبی بدی در شهرستان به وجود آمده است. ما در وضعیت شورا ورود کردیم ولی این قدر مشکلات عمیق بود که از فضای کاری به سمت مسائل دیگر کشیده شده بود. من در نماز شکر روز سوم اسفند هم اعلام کردم دوست ندارم این وحدت و شیرینی انتخابات تلخ شود. در تودیع معارفه جناب مهروری هم اعلام کردم که یک روز تلخ است. شورا یک بازو است که میتواند کمک کند. ما نباید سمت هیچ کدام از دوستان را بگیریم. همه آن هشت نفر مسئول هستند. کسی که استعفا داده نمیتواند بگوید مقصر نیستم. من شورای سوم استعفا دادم اما همین فرد ادامه تحصیل داده و کمک کرده و الان دارد یک جای دیگر خدمت میکند. اما استعفای من کجا و استعفای دوستان کجا؟ ممکن است بعضی از دوستان زاویه فکری داشته باشند، اما قرار نیست کسی مخالفمان نباشد. اما یک چیزی است به عنوان وظیفه نمایندگی شورا که با چه وضعیتی به انحلال کشیده شد. اختلافات این قدر عمیق شد و به سمت مسائل دیگر کشیده شد که من شرم دارم از گفتن آن.»
حسینزاده خطاب به فرماندار گفت: «انتظار داریم از این فضا به سمت فضای وحدت برود و حتی از همین ۸ نفر در کارگروهها استفاده شود. فضا به سمت فضای شکایت و شکایتکشی کشیده نشود که زیبنده شهر ولایی گراش نیست آن هم با وجود این همه خیر بزرگوار. خواهش دارم از دادستان و رئیس دادگستری به این اختلافها دامن نزنند، نه این که اینها مسئول هستند، بلکه انتظار داریم با رافت اسلامی و کدخدامنشی خیلی از مشکلات حل شود. ما در جایگاه قانونی یک وظیفه و در جایگاه عرف و کمک هم وظیفه داریم، جناب روانبین و سعادتپور انسانهای بزرگی هستند ولی انتقاد فراوانی دارم. با زمینخوارها برخورد کنید و باید مقابله کنید، یک متر زمین برای جوانان نگذاشتهاند.»
مهندس حسینزاده با توجه به شرایط کشور گفت: «تحریم بودیم، ولی هر طوری بود نفت میفروختیم. امسال اولین سالی هست که اقتصاد بدون نفت را اجرا میکنیم و وضعیت اقتصادی کشور به هم ریخته است و در این اوضاع اختلاف در شهر بالا گرفته و به این روز افتادهایم. همه عزیزان کمک کنند تا آشتی شهرستانی به وجود آید.»
مردم در بحث امنیت تعارف ندارند
نماینده مردم جنوب فارس در مجلس در مورد اتفاق روزهای اخیر گفت: «اگر دزدی گرفته میشود و مردم با این شدت کتکش میزنند، یعنی خودشان دارند مطالبهگری میکنند، پیگیر هستند، نه اینکه این کار درست باشد، نه، وقتی قانون درست اجرا نشود مردم خودشان قانون را اجرا میکنند که همان اجرای غلط قانون هم پیگیری میشود، ولی باید منشا کار پیدا شود که چرا مردم مطالبهگر هستند؟»
حسینزاده به وقایع ۱۹ سال پیش در گراش اشاره کرد و گفت: «مردم ما در تیرماه سال ۸۱ نشان دادند که با نیروهای امنیتی تعارف ندارند و نیروهای امنیتی هم نشان دادند که متاسفانه با مردم تعارف ندارند. سه شهید بزرگوار محبی، رئیسی و بیگی از گوشت و پوست و استخون ما هستند و گله داریم از نیروی انتظامی که وظیفه خود را درست انجام نمیدهد. همین چند شب پیش چاقوکشی انجام شده بود و دوربین پایش شهر مشکل دارد و رکورد نمیکند با وجود این که چند صد میلیون هم خرج شده است. نیروی انتظامی باید جدیتر برخورد شود و انتظار داریم از فرماندار به عنوان رئیس شورای تامین شهرستان گراش که جدیتر برخورد شود. این که همش بگوییم چارچوب قانون، بله چارچوب قانون، ولی چیزی که در مملکت زیاد است قانون و چیزی هم اجرا نمیشود قانون است. ۱۲ هزار قانون در مجلس و تورم قانون داریم.»
حسینزاده در مورد اهمیت امنیت گفت: «این امنیت را قبلا داشتیم و الان نداریم. قبلا با فعالیت بسیجیان در شبهای جمعه امنیت بیشتر بود ولی الان فعالیت بسیج شده در حد حلقه صالحین. از این ظرفیت استفاده کنید. اختیارات بیشتری به این عزیزان بدهید و آتشبهاختیار بگذارید به فرمان رهبری. سال ۸۱ هم همین بسیجیان بودند که امنیت را به شهر برگرداندند. امنیت نداریم و نه اینکه اصلا نداریم، از زحمات عزیزان نیروی انتظامی تشکر میکنیم، ولی ضعفها را هم میگوییم و انتقاد میکنیم.»
حسینزاده گفت: «مردم نمیتوانند اینها را مطرح کنند و اگر مطرح کنند با برخورد بد مواجه میشوند و باید دهنش را ببندد. مسئولین سریع عصبانی میشوند. اینگونه نباید باشد. جناب فرماندار شما هفت سال است اینجا مشغول هستید و قدمتان هم روی چشم، ولی این وضعیت شهرستان گراش وضعیتی نیست که ما راضی باشیم. نه استقرار ادارات و نه ارتقا و نه توابع بخش مرکزی هیچ کدام اوضاع خوبی ندارد و همه ناراضی هستیم. هر جا دیدید نماینده پای کار نیست، بیاید اعلام عمومی کنید.»
حسینزاده در ادامه افزود: «جناب فرودی، این مسائلی که مطرح میکنیم را از شما میخواهم و صرفا مطرح کردن نیست. موضوع باغ بهاران در سالهای قبل بررسی و پیگیری شود. کارگروه تشکیل شود و مشکلات شهرستان گراش در حوزه امنیت، ورزش، فرهنگ و… که توسط دوستان مطرح شد پیگیری و نتیجه به مردم گزارش شود.
«شما پروژه خیرساز را در آمار دولت لحاظ میکنید و میگویید دولت این کار را انجام داده است. وضعیت گاز و برق را هم پیگیری کنید که چقدر انشعابات را خود مردم میدهند که خود اداره گاز یا آب و برق باید بدهند.»
نماینده با اشاره به انتقادات شوراهای روستاها از بنیاد مسکن گفت: «آقای جمشیدی، رئیس اداره بنیاد مسکن، قیمت خیلی از این زمینها قیمت حداقلی و حداکثری با شرایط بهزیستی و کمیته امداد دارد، مردم درد دل خود را به که بگویند؟»
حسینزاده با اشاره به سابقه خود در وزارت نفت گفت: «میدانم کار کردن زمانبر و سخت است و جذب بودجه سخت است. من میبینم فرماندار این چند ماه تلاش میکنند. انصاف نیست تلاشهای فرماندار را نادیده بگیریم. من چند ماه است تلاش را میبینم، ولی انتقادهایی هم دارم و باز هم میگویم آقای فرماندار بعد از ۷ سال این وضعیت زیبنده شهرستان گراش نیست.»
فرماندار: این ۷ سال به اندازه ۲۰ سال قبل کار شده است
فرودی، فرماندار گراش، بعد از صحبتهای نماینده سعی کرد به بخشی از انتقادات پاسخ بدهد: «من از بعضی صحبتهای آقای نماینده تعجب میکنم ولی خوب اگر بیشتر مطالعه کنند و بیشتر در جریان امور و قوانین قرار بگیرند، صحبتها تغییر میکند. من به زودی گزارش عملکردی را خواهم داد و میتوانم بگویم در این هفت سال شاید به اندازه ۲۰ سال کار شده است.»
فرماندار گراش گفت: «علیرغم همه مشکلاتی که داشتیم و دست تنهایی در شهرستان و روستاها کارهای زیادی انجام شده است که اگر خود مردم مطالعه کنند، متوجه خواهند شد که کارهای زیادی انجام شده است و میتوانند هفت سال گذشته را با ۲۰ سال گذشته مقایسه و میزان کار انجام شده در عرض ۷ سال را ببینند. وقتی نرخ بیکاری از ۱۱ درصد به ۴.۱ درصد رسیده است و این در زمان من اتفاق افتاده است.»
حسینزاده با اشاره به این آمار گفت: «با این کاهش نرخ بیکاری چقدر ظرفیت اشتغال ایجاد کردهاید؟ از آمار دولت نگویید از کارهایی که خودتان انجام دادهاید بگوید؟»
فرودی با اشاره به استفاده از ظرفیت دولتی و خیرین گفت: «اگر پروژهای خیرساز باشد تشکر کردهایم ذکر کردهایم. هنر فرماندار باید این باشد که از ظرفیت مردم و خیرین برای ایجاد اشتغال و پیشرفت و امنیت شهرستان استفاده کند. ما این کار را کردیم و از رتبه نهم بیکاری در استان به رتبه اول استانی ارتقا پیدا میکنیم. یعنی کار انجام شده است و هم مردم و مسئولین دست در دست هم قرار دادیم و کار کردیم.»
فرماندار گراش گفت: «ما الزام داریم اگر حرفی میزنیم در چارچوب قانون باشد. بعضی عناوین مربوط به مسائل محرمانه است. سینه من مملو از اسرار مردم این شهرستان است و نخواهم گفت. تا جایی که توانستیم دست تنها در این مدت تلاش کردم.»
فقط افتتاح دو اداره تامین اجتماعی و اطلاعات مانده است
نماینده دولت در شهرستان به دو نمونه از فعالیتهای تکمیلی اشاره کرد: «کارهای بسیار خوبی هم صورت گرفته است. در همین شهر ارد مدرسهی خشنود بود که ۱۵ سال متوقف شده بود و با پیگیری و جذب بودجه ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی به سرانجام رسید و سال گذشته افتتاح کردیم. پروژه ورزشگاه محبی ۱۰ سال رها بوده است. خود به خود که کار انجام نشده است.»
فرماندار گراش گفت: «من بخشی از صحبتهای شما را قبول دارم، مشکلات هست و داریم. از زمان پیامبر سرقت بوده و همچنان هست. گاهی ناامنی هست و پیگیری میشود. نیروی انتظامی مشکلات دارد، از کمبود نیرو تا مشکلات دیگر. از ظرفیت بسیج، خیرین و از ظرفیت همه استفاده شده است. جریان باغ بهاران پرونده قضایی هست و راه خودش را طی میکنند و ما هم پیگیر هستیم و تلاش زیادی کردیم.
«بعضی مواقع لازم است شما هم در استقرار ادارات به ما کمک کنید، ۱۱ اداره که در گراش نبوده را مستقر کردیم و فقط تامین اجتماعی و اطلاعات مانده است که آن هم تعامل است که باید جمعیت به حد برسد تا این ارتقا را به ما بدهند. این قانون است. پس شما این قانون را در مجلس تغییر دهید تا من هم پیگیری کنم و سریعتر به نتیجه برسد. این نامه به شما مینویسیم چون گیر دارد.»
فرماندار درباره انحلال شورا گفت: «برای شورا هم همینطور بود، اصرار کردیم، نصیحت کردیم، امام جمعه و شما وساطت کردید، ولی شرایط طوری بود که این اختلافات باعث انحلال شورا شد و طبیعی هم هست، با این وجود، کارها انجام میشود و سرپرست شهرداری حتی بهتر از قبل کارها را انجام میدهد و ما هم حمایت میکنیم.»
آمایش سرزمینی گراش ۳ برگه بیشتر نبود
حسینزاده خطاب به فرماندار گفت: «شما سری قبل هم اشاره به قوانین کردید و گفتم که من خودم شورا بودم، رئیس عملیات حفاری نفت و گاز در این مملکت بودم و این را عمدا عرض کردم چون میدانستم جواب شما چیست. این نشان میدهد روانشناسی من خوب است. من اسفندماه هم به شما گفتم که به عنوان نفر عالی دولت در شهرستان گراش، چند تا ژل و ماسک برای شهرستان آوردید؟ یک دانه نیاوردید و همهاش فرمودید از طریق خیرین تامین شده است. خیرین به عنوان مردم وظیفه من نماینده و خیرین سلامت است.»
نماینده مجلس در گلایه از فرماندار گفت: «من در شروع کار، یک آمایش سرزمینی خواستیم که لار ۴ جلد، اوز ۳ جلد، خنج ۶ جلد در اختیارم گذاشتند؛ ولی گراش ۳ برگ برای ما ارسال کردند، آن هم بعد از سه ماه دوندگی و پیگیری برای ما ارسال شد. مسایل داخلی مطرح کردید، من هم از مسائل داخلی میگویم، نیرو را که فرار میدهید و از نیرویی که دارید هم درست استفاده نمیشود.»
حسینزاده به موضوع خیرین نیز اشاره کرد: «از خیرین صحبت میکنید و همین مدرسه را که میگویید دو میلیون بودجه جذب کردید؛ این از طرف خودمان بود و با تلاش خیر. برای ورزشگاه محبی چه کردید؟ ولی الان مشکل سیستم سرمایشی و گرمایشی دارد چه کردید برایش؟ در مورد بیمه، فرماندار پیگیر است و جای تشکر دارد، ولی در مورد راه یا محیط زیست من یک نامه ندیدم.»
با ورود یکی از حاضرین به بحث، به پیشنهاد سرهنگ ستاری، فرمانده سپاه گراش، قرار شد مسائل در جلسهای خصوصی پیگیری شود و جلسه شورای اداری شهرستان گراش با ذکر صلوات به پایان رسید.