هفتبرکه – گریشنا: در آخرین روزهای حضور محسن علوی در مجلس شورای اسلامی، فاز نخست آب شیرینکن منطقه ویژه اقتصادی لامرد به بهرهبرداری رسید.
به گزارش ایرنا مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد روز شنبه در این آیین افتتاح این طرح گفت: با هدف تامین آب شرب با کیفیت مناسب در یک افق ۱۰ ساله جهت صنایع مستقر در منطقه ویژه اقتصادی لامرد، یک مجموعه آب شیرینکن به ظرفیت تولید ۴۶ لیتر بر ثانیه در ۲ فاز طراحی و عملیات اجرایی آن از اسفند ۹۷ آغاز شد.
وی ادامه داد: فاز نخست این طرح با رعایت الزامات زیستمحیطی به ظرفیت ۲۳ لیتر بر ثانیه به بهرهبرداری رسید که نقش مهمی در اطمینان خاطر سرمایهگذاران و صنعتگران مستقر در این منطقه دارد.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد افزود: برای مهندسی، تامین تجهیزات، ساخت و اجرای دو دستگاه آبشیرینکن به همراه ساختمانها و تاسیسات جانبی و خط انتقال آب، هزینه ریالی و ارزی افزون بر ۴۷ میلیارد ریال و یک میلیون و ۴۱۰ هزار یورو صرف شده است.
فدایی دولت اضافه کرد: تاسیسات و ابنیه این پروژه در ۷۲۰ متر مربع و با استفاده از فناوری روز دنیا احداث شده است.
وی تصریح کرد: فاز یک پروژه علاوه بر تامین آب مورد نیاز مجتمع صنایع آلومنیوم جنوب نیز آب مورد نیاز دیگر صنایع مستقر در سایت انرژی بر لامرد را تامین میکند.
نماینده مردم لامرد و مهر در مجلس شورای اسلامی، فرماندار لامرد و جمعی از مسؤولان محلی در آیین افتتاح این طرح زیربنایی حضور داشتند.
بنا بر اعلام مسؤولان، عملیات اجرایی فاز ۲ آبشیرینکن منطقه ویژه اقتصادی لامرد با بیش از ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی و بر اساس برنامه زمانبندی شده و به رغم شرایط کرونایی در حال انجام است.
پیش از این، حجتالاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی، رییسجمهوری، دوم اردیبهشتماه در ارتباط ویدیوکنفرانس چهار طرح ملی صنعتی، زیربنایی، ورزشی، درمانی و فرودگاهی جنوب استان فارس واقع در شهرستان لامرد را افتتاح کرده بود.
فاز اول مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب با چشمانداز ظرفیت تولید ۳۰۰ هزار تن شمس آلومینیوم در سال، بیمارستان ۱۲۴ تختخوابی حاج محمود حاج حیدر لامرد، ترمینال جدید فرودگاه لامرد و مجتمع ورزشی سردار دلاور شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی چهار پروژهای است که در این آیین به بهرهبرداری رسید.
عملیات طرح انتقال آب از خلیج فارس به جنوب فارس با هدف تامین آب صنایع در این مناطق ویژه و همچنین آب شرب شهرهای لامرد و مهر اول اسفندماه ۱۳۹۷ در آیینی با حضور وزیران نیرو، اطلاعات و صنعت، معدن و تجارت آغاز شد.
این طرح در دو بخش آب شیرین کن و خط لوله در حال اجرا است.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد پارسال با اشاره به انجام مطالعات محیط زیست دریایی برای آب شیرین کن پارسیان و مسیر خط انتقال اظهار داشت: مجوزهای لازم برای اجرای این طرح انتقال آب از حدود ۴۰ سازمان و نهاد دولتی در استانهای فارس و هرمزگان اخذ شده است.
به گفته وی، خط انتقال آب از دریا افزون بر ۶۷ کیلومتر طول دارد و چهار مرحله آبگیری، پیشتصفیه، نمکزدایی و تصفیه نهایی در آن پیشبینی شده است.
بنا بر اعلام وزیر نیرو، با اجرای این پروژه ۱۵میلیون متر مکعب آب آشامیدنی، مصرف خانگی و همچنین صنایع موجود در شهرستان لامرد و مُهر تامین خواهد شد.
بر این اساس، از این میزان آب، هشت و نیم میلیون متر مکعب آن متعلق به صنایع انرژی بر لامرد و مُهر با تضمین خرید از سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، ۲ و نیم میلیون متر مکعب آب آشامیدنی با تضمین خرید از وزارت نیرو و چهار و نیم میلیون متر مکعب سهم سایر صنایع موجود در شهرستانهای یاد شده است.
این طرح یکی از ۱۰پروژه نمکزدایی آب دریا (شیرینسازی) است که از سال ۹۲ تا سال ۹۷ در دولت تدبیر و امید برنامهریزیهای آن انجام شد و مطابق برنامه زمانبندی اعلام شده از سوی وزیر نیرو، مرحله نخست این طرح ظرف مدت ۲ سال به اتمام خواهد رسید.