نماد سایت هفت‌برکه – گریشنا

شرط روی شرط: آیا شورا می‌ماند؟

هفت‌برکه گریشنا: یک نوع بازی با توپ هست که در گراشی «نِوانی» نامیده می‌شود. چند نفر در میدان می‌ایستند و یک توپ را به هوا می‌اندازند و بعد به ترتیب باید زیر توپ بزنند تا به زمین نخورد. در نوبت هر فردی که توپ به زمین برخورد کند، او بازنده‌ی بازی است. این تمثیل خوبی از وضعیت شورا در این روزهاست: انحلال شورا مثل توپی است که هر بار یکی از اعضا باید زیرش بزند و به طرف عضو دیگر پرت کند تا مسئولیتش به عهده‌اش نیفتد.

در‌ آخرین تحولات شوراپنجم، امروز اصغر فرودی، فرماندار گراش، اعلام کرد به خاطر برگزار نشدن جلسات شورا به دلیل عدم حضور فوزیه ناصری، احتمال انحلال شورا بالاست. فوزیه ناصری اما به خبرنگار گریشنا می‌گوید دلیل برگزار نشدن جلسات، عدم حضور علی‌اصغر حسنی است. او یک مساله‌ی دیگر را نیز مطرح می‌کند: این که حسنی با رییس شدن خورشیدی مخالف است، و تهدید به استعفا کرده است. ناصری در نهایت اعلام می‌کند که فرداشب، دوشنبه اول مهرماه ۱۳۹۸، جلسه‌ای به منظور تعیین تکلیف نهایی در شورای شهر تشکیل می‌شود.

بدین ترتیب، می‌توان اینطور نتیجه‌گیری کرد: توپ که بعد از انتخابات هیات رییسه‌ی شورا به زمین باقرزاده رفته بود، با اعلام آمادگی او برای استعفا، به زمین ناصری رفت. اما اکنون ناصری با این صحبت‌ها، توپ را به زمین علی‌اصغر حسنی پرتاب کرده است. حال باید دید حسنی برای فرار از مسئولیت انحلال شورا، چه حرکتی انجام می‌دهد.

بازی تاج و تخت در شورا

انتخابات هیات رییسه شورای شهر گراش برای سال سوم فعالیت شورا در تاریخ چهارم شهریور ۱۳۹۸ برگزار شد (خبر در گریشنا) و در یک حرکت تاکتیکی، علیرغم وعده‌های دوساله به خورشیدی، صندلی ریاست از زیر پای او کشیده شد و اکبر باقرزاده بر آن نشست. علی‌اصغر حسنی که دو سال به خورشیدی وعده‌ی ریاست داده بود، حتی سمت نایب رییسی را هم از او گرفت، تا نارضایتی خورشیدی و ناصری، دو عضو دیگر شورا به اوج برسد.

فوزیه ناصری که از چند ماه پیش تمایلی به حضور در جلسات شورا از خود نشان نمی‌داد، علنا برگشتنش به شورا را به ریاست خورشیدی مشروط کرد. او به گراش انقلابی (اینجا) گفت: «اگر خورشیدی رئیس شود که شفافیت و صداقت در شورا حاکم شود، در شورا می‌مانم. در غیر این صورت، ماندن من و بقای شورا خیانت است به مردم. لذا استعفا می‌دهم.»

اکبر باقرزاده اما این حرکت ناصری را با تاکتیک خوبی پاسخ داد تا توپ دوباره به زمین ناصری بیفتد: او اعلام کرد حاضر است ریاست را واگذار کند. باقرزاده به گریشنا گفت: «برای جلوگیری از انحلال شورا از سمت خود به عنوان رئیس شورا کناره‌گیری می‌کنم و هر کسی که به عنوان رئیس معرفی شود، با جان و دل در خدمت به مردم شهرم تلاش می‌کنم» (خبر در گریشنا).

وضعیت آچمز: تهدید دو عضو به استعفا

اما این اعلام آمادگی باقرزاده هنوز جوابی نگرفته است، چون شورای شهر هنوز جلسه‌ای تشکیل نداده است. همچنان مساله‌ی ریاست شورا جلوی تشکیل جلسات را گرفته است؛ یا شاید برعکس، تشکیل نشدن جلسات، روشن شدن تکلیف ریاست را به عقب می‌اندازد. این وضعیت آچمز تا جایی پیش رفته است که امروز اصغر فرودی، فرماندار شهرستان گراش، طاقتش طاق شد و (بالاخره) از افتادن سایه‌ی انحلال بر سر شورای اسلامی شهر گراش سخن گفت.

فرماندار گراش در مورد مباحث مطرح شده در مورد انحلال شورای اسلامی این شهر گفت: «با توجه به عدم حضور فوزیه ناصری از اعضای شورای اسلامی شهر در جلسات شورا، این احتمال وجود دارد که در صورت امتناع ایشان، شورای اسلامی شهر گراش منحل شود.»

اصغر فرودی با بیان اینکه پس از امتناع آقای محمد ناصری، عضو علی‌البدل شورا، شورای شهر گراش با چهار عضو تشکیل می‌شده است، گفت: «عدم حضور یکی از اعضا در جلسات شورا باعث شده است تا جلسات شورا رسمیت نداشته باشد.» وی افزود: «در صورتی که هر یک از اعضای شورا شش جلسه به صورت متوالی از حضور در جلسات شورا امتناع یا غیبت کند، عضویت آن شخص از شورا سلب می‌شود.»

فرماندار گراش با بیان اینکه نبود شورا باعث بروز مشکلاتی در آینده خواهد شد، از ریش‌سفیدان و معتمدین شهر خواست تا با پادرمیانی جلو انحلال شورا را بگیرند.

ادعای ناصری: حسنی با ریاست خورشیدی مخالف است

فوزیه ناصری، عضو شورای شهر، منظور صحبت‌های فرماندار است. او اما در گفتگوی تلفنی با گریشنا، مسئولیت این وضعیت را از خودش دور می‌کند و در دو مرحله به عهده‌ی علی‌اصغر حسنی می‌اندازد: هم به خاطر تشکیل نشدن جلسات، و هم به خاطر این که حسنی با ریاست خورشیدی مخالفت می‌کند.

فوزیه ناصری می‌گوید: «آقای فرماندار با من تماس گرفت که به فرمانداری بروم. گفتند که آقای حسنی گفته است که اگر آقای خورشیدی رییس شود، من استعفا می‌دهم. من هم گفتم بگویید استعفا بدهد. این را شفاف به مردم هم بگویید. آقای باقرزاده که قبول کرده است که از ریاست استعفا بدهد. اگر این اتفاق بیفتد ما به شورا برمی‌گردیم.» ناصری می‌گوید بعد از اعلام آمادگی باقرزاده برای استعفا از ریاست، هنوز جلسه‌ای تشکیل نشده است: «ما قرار بود شنبه جلسه بگذاریم. اما وقتی آقای خورشیدی با آقای باقرزاده تماس می‌گیرد به این منظور، ایشان گفت آقای حسنی گراش نیستند و شیراز هستند. این است که جلسه به دوشنبه موکول شد.»

ناصری به تعیین تکلیف در جلسه‌ی دوشنبه‌شب تاکید می‌کند: «ما فرداشب جلسه داریم. من هم در این جلسه شرکت می‌کنم، و سر حرفم هستم.»

او برای غیبت شش‌جلسه‌ای که فرماندار به آن اشاره کرده است نیز جوابی دارد: «درباره‌ی غیبت هم، من پانزده تیر که نرفته‌ام، جلسات آنچنانی برگزار نشده است، و من فقط یک جلسه غیبت داشته‌ام. جلسات قبلی‌اش آقای حسنی گراش نبوده است اصلا.»

باقرزاده: امیدوارم جلسه فردا ختم به خیر شود

اکبر باقرزاده، رییس شورای شهر، نیز در گفتگو با گریشنا، برگزاری جلسه‌ی دوشنبه‌شب را تایید می‌کند و می‌گوید: «انشالله که خانم ناصری هم به این جلسه بیایند تا جلسه با حضور هر چهار نفر برگزار شود.» او باز هم آمادگی‌اش را برای واگذاری صندلی ریاست اعلام می‌کند: «برای من فرقی نمی‌کند که چه کسی رییس می‌شود. امیدوارم فرداشب همه چیز ختم به خیر شود.» او از خبرنگاران نیز برای حضور در جلسه‌ی سرنوشت‌ساز دوشنبه‌شب دعوت کرد.

نیمی از عمر شوراپنجم سپری شده، و بیش از نیمی از آن به دعوا سپری شده است. آیا فرداشب تکلیف این نیم دیگر مشخص می‌شود؟ ممکن است باز هم توپ چرخی دیگر در هوا بخورد: آیا حسنی در جلسه فرداشب شرکت می‌کند؟ در صورت تغییر رییس، آیا او تهدیدش به استعفا را عملی می‌کند، یا باز هم چند وقتی شورا را در بلاتکلیفی می‌گذارد؟ آیا در صورت عدم تغییر رییس، ناصری استعفا می‌دهد، یا او نیز رویه‌ی عدم شرکت در جلسات را ادامه می‌دهد؟ نکته‌ی جالب این است باقرزاده و خورشیدی، دو نفری که بر سر ریاستشان بحث است، در کناره‌ی میدان نظاره‌گر دعوای حسنی و ناصری هستند. البته تا این لحظه. توپ انحلال شورا در نهایت در زمین چه کسی می‌خوابد؟

 

خروج از نسخه موبایل