هفتبرکه – گریشنا: با اعلام رسمی آغاز فرآیند انتخابات مجلس یازدهم، نمایندگان شورای شهر برای حضور در این انتخابات باید تا ۱۶ خرداد استعفا بدهند. حداقل دو عضو شورای شهر گمانهزنی در مورد احتمال نامزدی خود را تایید کردند.
بر اساس اعلام ستاد انتخابات کشور، افراد مشمول ماده ۲۹ قانون انتخابات باید از تاریخ ۱۰ تا ۱۶ خردادماه، یعنی شش ماه پیش از زمان ثبتنام برای انتخابات، استعفای خود را قطعی کنند. اعضای شورای شهر برای نامزدی مجلس در هر یک از حوزههای انتخابیه کشور باید استعفا دهند، ولی اعضای شورای روستاها تنها برای نامزدی در حوزه انتخابیه مرتبط نیاز به استعفا دارند.
یکی از گزینههای اصلی نامزدی گراشیها برای انتخابات حوزه انتخابیه لارستان، خنج و گراش، اعضای شورای شهر هستند.
یکی از اعضای شورای شهر در گفتگو با گریشنا در مورد احتمال نامزدی خود گفت: «هنوز در حال بررسی هستم ولی به احتمال خیلی زیاد نامزد میشوم.»
یک عضو دیگر شورای شهر در یک گفتگوی غیر رسمی گفت: «برای حضور در انتخابات تصمیم قطعی گرفتهام، اما باید تکلیف شورای شهر مشخص شود. به خاطر همین اول با مردم صحبت میکنم.»
دو عضو دیگر شورای شهر گراش حضور خود را قطعا رد کردند و عضو پنجم شورای شهر نیز گفت اعلام نظر در این مورد زود است.
احتمال انحلال شورا
یکی از موانع در راه نامزدی اعضای شورای شهر، احتمال انحلال شوراست. انتخابات شورای شهر با معرفی ۵ عضو اصلی و ۳ عضو علیالبدل به پایان رسید. با خروج حبیب مهرابی و عدم ورود عبدالرضا هرمزی، تنها یک عضو علیالبدل شورا باقی مانده است. هر چند محمد ناصری مرداد سال گذشته یک استعفای پیشدستانه داشت (خبر در گریشنا) اما بعد اعلام شد این استعفا پس گرفته شده است.
البته ممکن است با استعفای یک عضو، تصمیم عضو دیگر شورا نیز تغییر کند. اگر دو عضو شورا برای مجلس استعفا بدهند. شورای شهر با وضعیت شکنندهی چهار عضو، دو سال دیگر را پیش رو دارد. سرنوشت شورای شهر پنجم با معادلات پیچیدهتر انتخابات مجلس گره خورده است.
هشت نامزد احتمالی
به جز اعضا شورای پنجم، گمانهزنی در مورد احتمال نامزدی دو عضو شورای چهارم نیز وجود دارد. البته این افراد چون با سد استعفا روبهرو نیستند میتوانند تا ۱۶ آذرماه تصمیمگیری را به تاخیر بیاندازد.
به جز این چهار نفر، دو تن از نامزدهای دوره گذشته و دو نفر از مجموعه علوم پزشکی از دیگر گزینههای مطرح شده برای نامزدی انتخابات مجلس یازدهم هستند. به دلیل اتفاقات رخ داده پس از تشکیل کارگروه انتخابات در دوره گذشته، تاکنون گروهی برای مدیریت انتخابات و مذاکره با نامزدهای محتمل این انتخابات تشکیل نشده است. مسالهای که بیش از گذشته بر ابهام انتخابات اسفند ۹۸ در گراش اضافه میکند.
برنامه انتخابات دوم اسفند ۱۳۹۸را بر اساس اعلام ستاد انتخابات کشور مرور میکنیم.
🚫۹۸/۳/۱۰ تا ۹۸/۳/۱۶: مهلت استعفای داوطلبان مشمول ماده ۲۹ قانون انتخابات
🔷۹۸/۹/۱۰ تا ۹۸/۹/۱۶: دستور شروع انتخابات و ثبت نام از داوطلبان
🔶۹۸/۹/۱۰ تا ۹۸/۹/۱۵: تشکیل هیأتهای اجرایی
🔺۹۸/۹/۱۰ تا ۹۸/۹/۲۱: بررسی سوابق داوطلبان در مراجع چهارگانه
🔷۹۸/۹/۱۷ تا ۹۸/۹/۲۶: بررسی صلاحیت داوطلبان در هیأتهای اجرایی
♦۹۸/۹/۲۷: ابلاغ مراتب رد صلاحیت به داوطلبان توسط فرماندار مرکز حوزه انتخابی
🔶۹۸/۹/۲۸ تا ۹۸/۱۰/۱: شکایت داوطلبان رد صلاحیت شده به هیأت نظارت استان
⭕۹۸/۱۰/۲ تا ۹۸/۱۰/۲۱: رسیدگی به شکایات داوطلبان رد صلاحیت شده توسط هیأت نظارت استان و اظهار نظر در خصوص صلاحیت کلیه داوطلبان پس از کسب نظر هیأت مرکزی نظارت و اعلام آن به فرماندار مربوطه
🔷۹۸/۱۰/۲۲ تا ۹۸/۱۱/۱۱: ابلاغ مراتب تأیید یا رد صلاحیت داوطلبان توسط فرماندار مرکز حوزه انتخابیه و دریافت شکایت از داوطلبان رد صلاحیت شده و اظهار نظر قطعی و نهایی شورای نگهبان در خصوص کلیه داوطلبان و اعلام آن به وزارت کشور
🔶۹۸/۱۱/۱۲ تا ۹۸/۱۱/۱۴: دریافت شکایت از داوطلبانی که در سیر مراحل قبلی تأیید شدهاند لیکن شورای نگهبان نظر به رد صلاحیت آنان دارد.
♦۹۸/۱۱/۱۵ تا ۹۸/۱۱/۲۱: رسیدگی به شکایات داوطلبان توسط شورای نگهبان و اعلام آن به وزارت کشور
🔷۹۸/۱۱/۲۲: اعلام قطعی اسامی نامزدها به مراکز حوزههای انتخابیه توسط وزارت کشور
⭕۹۸/۱۱/۲۳: انتشار آگهی اسامی نامزدهای تأیید شده
🔶۹۸/۱۱/۲۳: جمعبندی، تهیه، تنظیم و انتشار آگهی انتخابات
🌀۹۸/۱۱/۲۳ تا ۹۸/۱۱/۳۰: تبلیغات انتخاباتی نامزدها
⛔۹۸/۱۲/۱: ممنوعیت تبلیغات انتخاباتی
🗳۹۸/۱۲/۲: اخذ رأی از واجدین شرایط🗳