|
به گزارش گریشنا به نقل از فارس ، احمد جباری با انتقاد از طرح بحثهای جدیدی در خصوص جدایی بخشهایی از استان هرمزگان، این اظهارات را نسنجیده و به دور از قاعده همگرایی ملی در راستای توسعه ایران اسلامی عنوان کرد و اظهار داشت: در حالی که در شرایط فعلی نیازمند به توسعه وحدت در میان اقشار مختلف جامعه به ویژه مرزنشینان غیور کشورمان هستیم طرح مباحثی از این دست ضمن خدشه به هویت مردم یک منطقه باعث ایجاد تنش در سطوح مختلف اجتماعی میشود و لازم است که افراد از بیان این مباحث خودداری کنند.
وی افزود: استان هرمزگان به لحاظ هویت اقلیمی دارای مشترکات فراوانی میان شهرهای مختلف خویش است و هرگونه مداخله در این بافت فرهنگی منجر به نگرانی و در عین حال احساس دلسردی میان مردم میشود و نباید هر از گاهی به بهانه توسعه سایر استانها به ابزار جدایی بخشهایی از خاک هرمزگان متوسل شد.
رئیس کمیته حمل و نقل مجلس نهم ادامه داد: مواهب خدادادی در هر منطقه باید با استفاده از سرمایهها و ظرفیتهای انسانی و منطقهای همان مناطق و البته با ایجاد یک روحیه تلاش مضاعف ملی صورت گیرد و اینکه برخی به دنبال طرح مباحثی نظیر چند تکه کردن استان هرمزگان باشند عاقلانه و منطقی نیست.
جباری از استاندار و همینطور از نخبگان هرمزگانی خواست تا متناسب با حیطه وظایف و دانش خود نسبت به نقد این اقدام نسنجیده اقدام کرده و نسبت به حفظ مرزهای اقلیمی و فرهنگی هرمزگان مجدانه کمک کنند.
*مزیت طلبی دیگر استانها نباید سبب خدشه در هویت هرمزگان شود
رئیس مجمع نمایندگان هرمزگان هرگونه اقدام در زمینه جدایی بخشهایی از استان هرمزگان چه در شرق و چه در غرب آن را آسیب به هویت مردمان این منطقه و بر هم زدن پازل وجودی این استان ارزیابی کرد و گفت: مجموعه نمایندگان استان چه در دورههای گذشته و چه در مجلس نهم با اصل این اقدام مخالفند و بر این باورند که ساختار فعلی و ترکیب کنونی شهرها و روستاهای استان هرمزگان شکل دهنده هویت تاریخی مردمان این منطقه بوده و دست کاری در این وضعیت موجب ایجاد نگرانی در مردم شده و توسعه آن را به مخاطره میاندازد.
منصور آرامی پرداختن به این مسائل به جای چارهاندیشی در زمینه دلایل عقبماندگی مناطق ساحلی کشورمان را سبب از دست رفتن فرصتهای بهینه کشورمان در حوزه مسائل منطقهای و بین المللی دانست و خاطرنشان کرد: اگر بنا به توسعه شتابان مناطق جنوبی کشور و جزایر است میتوان آن را بدون دست کاری در مرزهای اقلیمی استانهای جنوبی کشور انجام داد و اگر این وضعیت در مورد بخشهایی از استان هرمزگان تحقق پیدا کند به تدریج سایر استانهای جنوبی کشور نیز در معرض این اقدام نسنجیده قرار خواهند گرفت.
رئیس کمیته بندری و دریایی مجلس نهم افزایش توانمندیهای مناطق ساحلی کشور را در گرو خلق یک ایده مشترک برای افزایش رقابتپذیری این استعدادها عنوان کرد و افزود: نمایندگان هرمزگان در مجلس نهم شدیدا با این اقدام که منجر به جدایی بخشهایی از استان هرمزگان میشود مخالفند و این مخالفت را با استفاده از ظرفیتهای قانونی پیگیری میکنند.
*استانهای دیگر توسعهشان را در تجزیه هرمزگان جستجو نکنند
محمد آشوی نماینده مردم بندرعباس، قشم، ابوموسی، بندرخمیر و حاجی آباد در مجلس شورای اسلامی طرح هر مبحثی در خصوص تجزیه بخشهایی از استان هرمزگان به بهانه توسعه و به دریا رساندن دیگر استانهای کشور را بر خلاف مصالح ملی دانست و گفت: استانهای دیگر، توسعهشان را در گرو تجزیه هرمزگان ندانند و تلاش کنند تا از ظرفیتهای موجودشان در این راستا بهره برند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی هر گونه تصمیم در مورد تقسیمات منطقه ای به ویژه در ناحیه مرزها را نیازمند به عقلانیت و تدبیر هر چه بیشتر دانست و گفت: تصمیمات مقطعی در مورد بافت فرهنگی و اقلیمی یک منطقه نه تنها نمیتواند در پیشرفت و توسعه آنها موثر باشد بلکه سبب ایجاد یک حس سرخوردگی در میان مردم میشود و باید از آن اجتناب کرد.
آشوری ادامه داد: هر نوع تصمیم گیری در مورد اینگونه مسائل باید بر اساس خواست واقعی مردم استان هرمزگان و بر آمده از نظرات مردم آن باشد و نمایندگان هرمزگان بر همین اساس هر اقدامی را بدون در نظر گرفتن این قاعده در تعارض با منافع استان میدانند و برای جلوگیری از آن اقدام میکنند.