هفتبرکه – گریشنا: وزیر بهداشت با افتتاح چهار طرح جدید در بیمارستان گراش اظهار امیدواری کرد منطقه جنوب فارس به منطقهای برای اجرای توریسم درمانی تبدیل شود.
پنجشنبه ۲۲ فروردین۱۳۹۸ دکتر سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزشگاه پزشکی چهار طرح توسعه بیمارستان گراش را افتتاح کرد. توسعه بخش اورژانس، راهاندازی بخش VIP، کلینک دندانپزشکی و ۱۲ واحد آپارتمانی برای پزشکان در این سفر افتتاح شد. وزیر بهداشت در این سفر کوتاه دو ساعت و نیمی پای در جلسهای با حضور هیات رییسه دانشکده و خیرین سلامت هم شرکت کرد.
دکتر نمکی در زمان افتتاح این طرحها گفت: «یکی از نقاط بسیار موثر منطقه کمک خیرین منطقه است که در توسعه زیر ساختها کمک کردهاند.»
وزیر بهداشت برادامه طرح تحول تاکید کرد: «دولت طرح تحول نظام سلامت را با قوت و شدت دنبال خواهد کرد و در توسعه نظام سلامت، ماندگاری نیروی پزشکی و پیراپزشکی در نقاط محروم ، کاهش هزینههای کمرشکن بستری و حمایت از بیماران صعبالعلاج و خاص برنامههای خاصی داریم.»
اتاقهای خاص با هدف توریسم درمانی
مهمترین طرح افتتاح شده در سفر وزیر اضافه شدن بخش VIP یا بستری ویژه بیمارستان بود. دکتر محقق معاون درمان دانشکده علوم پزشکی گراش در مورد راهاندازی این بخش گفت: «هدف این بخش ارتقای خدمات درمانی و توریسم درمانی است. در بخش VIP با توجه به این که ارتباطهای زیادی با کشورهای حوزه خلیج فارس داریم میتوانیم برنامه توریسم درمانی را اجرا کنیم.»
دکتر محقق در مورد امکانات این بخش گفت: «این بخش دارای ۹ اتاق است و یکی از بینظیرترین بخشهای VIP در بیمارستانهای دولتی است. هر اتاق به صورت کامل دارای امکاناتی شامل تلویزیون، یخچال، کاناپه، سرویس بهداشتی و کابینت است. هزینه بستری در این بخش ۲ تا ۴ برابر بستری در بخشهای عادی است.»
این هزینه با هزینه یک میلیارد و هفتصد میلیون تومان و متراژ ۶۵۰ متر ساخته و تجهیز شده است. یک میلیارد و سیصد میلیون تومان از طرف خیر و ۴۰۰ میلیون تومان از منابع دولتی خرج تجهیز شده است.
ظرفیت اورژانس دو برابر شد
توسعه اورژانس مرکز آموزشی درمانی امیرالمومنین علی(ع) گراش به متراژ ۶۵۰ متر مربع و با هزینهی یک میلیارد و ۹۷۰ میلیون تومان با مشارکت دولت و خیرین انجام شده است. بخش عمده هزینههای این بخش از منابع دولتی تامین شده است و تنها صد میلیون از منابع خیرین هزینه شده است.
دکتر محقق در مورد ضرورت توسعه اورژانس گفت: «در بسیار اوقات اورژانس ما پر بود و ظرفیت پذیرش نداشتیم. ۱۴ تخت جدید اضافه شده است که شامل ۴ تخت اورژانس کودک نیز است.»
با این تغییرات بیمارستان گراش دو اورژانس خواهد شد که در آینده تفکیک خواهد شد.
کلینک دانپزشکی با هدف شهر بدون پوسیدگی
دکتر محقق گفت: «شهر بدون پوسیدگی شعار ماست و این طرح را از دانشآموزان مدارس آغاز کردهایم و حدود ۲۶۰۰ دانشآموز ویزیت شدهاند. در حال حاضر خدمات این کلیک دندانپزشکی در اختیار دانشآموزان و افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی است و در آینده عمومی خواهد شد.»
برای ساخت و تجهیز کلینیک آموزشی درمانی دندانپزشکی به متراژ ۵۵۰ متر مربع نیز که دارای ۱۲ یونیت است، دو میلیارد تومان هزینه شده است که ۵۰۰ میلیون از منابع دولتی و یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون از طریق خیرین بوده است.
۱۲ آپارتمان جدید برای پزشکان متخصص
امکان اقامت در بیمارستان از زمان تاسیس یکی از ویژگیهای خاص بیمارستان گراش بوده است. در طرح جدید ۱۲ واحد آپارتمانی به پانسیونهای بیمارستان گراش اضافه شد.
ساختمان ۱۲واحدی پانسیون پزشکان بیمارستان گراش به متراژ ۱۸۰۰ متر مربع از طرحهایی است که در این روز به دست وزیر بهداشت افتتاح شد. هزینهی دو میلیاردی ساخت این آپارتمانها را خیر پرداخته است و ۳۵۰ میلیون تومان از بودجه دولتی برای تجهیز این آپارتمان هزینه شده است.
آپارتمانهای ساخته شده در اختیار پزشکان متخصص بیمارستان قرار میگیرد.
کار در درمانگاه تخصصی و فوقتخصصی متوقف است
در سفر وزیر بهداشت، درمانگاه تخصصی و فوقتخصصی بیمارستان امام رضا(ع) لار افتتاح شد. عملیات اجرایی درمانگاه تخصصی و فوق تخصصی بیمارستان گراش که همزمان آغاز شده بود متوقف مانده است. دکتر محقق در مورد دلیل این امر گفت: «پروژه به سرعت شروع شد و در حال ساخت بود اما بعد از فوت مرحوم شیخ احمد انصاری مشکلاتی پیش آمد که چون این ساختمان باید از منابع خیرین باید هزینه شود پروژه خیلی کند شده است.»
برای واگذاری ساختمان دانشکده علوم قرآنی به وزارت بهداشت هم بانی خیر اعلام آمادگی کامل کرده است به شرطی که مجوز از طرف وزارتخانه صادر شود.