نماد سایت هفت‌برکه – گریشنا

یک گراشی از دبی: مهمان من در نمایشگاه آب و برق دبی باشید

هفت‌برکه – گریشنا: دو یادداشت پیشین «یک گراشی از دبی» در باب اهمیت آب و برق منطقه در گریشنا منتشر و مورد استقبال صاحب‌نظران این حوزه قرار گرفت (اینجا و اینجا). نویسنده این یادداشت‌ها در سومین قسمت مطلب، از افراد صاحب‌نظر و علاقه‌مند به این مباحث در منطقه دعوت کرده است برای شرکت در نمایشگاه آب و برق دبی (ویتکس ۲۰۱۸) مهمان او باشند.

یک گراشی از دبی: یادداشت سوم

آب یعنی آبادی، زندگی و شادی؛ برق یعنی ترقی، سازندگی و رفاه.

در فرهنگ عامیانه و قدیمی گراش، ضرب‌المثلی هست که همه ما آن را زیاد شنیده‌ایم و شاید هم در زمان انجام دادن کاری یا ارائه خدمتی به کسی با صدای رسا به او یادآوری کرده باشیم: «بی‌مایَه فَتیرِن». بله، معادل این مثل می‌شود همان مثل فارسی «بی‌مایه فطیر است»، یعنی برای انجام کار، باید سرمایه داشت و یا هزینه کرد؛ یا هر کاری که پول در آن خرج نکنی به نتیجه نمی‌رسد و در نهایت بدون زحمت و هزینه کردن کار پیش نمی‌رود.

خوانندگان علاقه‌مند به نوشته‌های راقم در موضوع آب و برق، به احتمال زیاد یادداشت پیشین یا دومین یادداشت این مبحث را خوانده‌اند (یادداشت و کامنت‌ها در اینجا). در پایان و در قسمت جمع‌بندی و خلاصه‌نویسی یادداشت، در بندهای نه و ده آن، نوشته‌ام: «تمام حرف و نوشته‌های من در این موضوع است تا هنوز مقداری توان اقتصادی داریم …» الخ. سپس در ادامه بند دهم نوشته‌ام: «هم‌زمان هم تیم علمی و فنی از مهندسین برق، مکانیک و مهندسی شیمی (chemical engineering  ( خود داشته باشیم که از بهترین و بهینه‌ترین روش‌ها و تکنولوژی‌ها…» الخ.

خواننده‌ای علاقه‌مند به این موضوع به نام آقای قاسم وقارفرد، کامنتی در سایت گریشنا نوشته: «در قسمت اجرایی باید گفت تشکیل و مشارکت یک گروه علمی و فنی از جوانان تحصیل‌کرده منطقه شدنی است ولی…» الخ. من نویسنده این سطور، «ولیِ» ایشان را برای نوشته‌های آینده‌ام می‌گذارم، و بخش اول و شدنی گفتن ایشان را به فال نیک می‌گیرم و امیدوارم که هر چه زودتر این گروه‌های علاقه‌مند با پشتوانه علمی و فنی و با انگیزه‌های مثبت اجتماعی در بخش‌ها و شهرستان‌های منطقه تشکیل و حرکتی در این موضوع حیاتی آغاز شود. «والذین جاهدوا فینا لنهدینهم سبلنا وان الله لمع المحسنین.»

در نمایشگاه آب و برق دبی مهمان من باشید

در راستای تشویق و ترغیب جوانان فنی و مهندسی و کنش‌گران اجتماعی علاقه‌مند و فعال در موضوع آب و برق منطقه و امید به وجود آمدن همکاری و مشارکت همگانی در این موضوع حیاتی، خرسندم به اطلاع خوانندگان نوشته‌های «یک گراشی از دبی» برسانم که راقم مایل است که از شش تا نه نفر از این کنش‌گران برای سفر به دبی و بازدید از نمایشگاه سالیانه و بزرگ آب و برق (ویتکس ۲۰۱۸)WETEX  دبی دعوت به عمل آورد و کلیه هزینه‌های چهار تا پنچ روز حضور آنها در دبی و بازدید از نمایشگاه و دیگر مکان‌های مربوط به آب و برق را تقبل نماید.

این نمایشگاه، بیستمین نمایشگاه آب و برق در دبی است که هرساله توسط هیئه کهربا و میاه دبی (اداره آب و برق دبی) برگزار می‌شود و در آن آخرین پیشرفت‌ها و تکنولوژی‌های به وجود آمده در این صنعت توسط شرکت‌های بزرگ و کوچک از سراسر دنیا به نمایش گذاشته می‌شود. این نمایشگاه تجاری است و شرکت‌ها دنبال فروش متاع خود هستند، بخصوص امسال که همراه با سومین سال بخش جانبی آن، انرژی خورشیدی و آیتم‌های مربوطه آن هم‌زمان شده است. با نگاه به اسپانسرهای نمایشگاه، علاقه‌مندان ملاحظه خواهند کرد که تمامی غول‌های بزرگ صنعت آب و برق دنیا حضور دارند. علاقه‌مندان می‌توانند برای اطلاع بیشتر و کامل‌تر، به سایت نمایشگاه مراجعه کنند: www.wetex.ae

تاریخ نمایشگاه ۲۳ تا ۲۵ اکتبر امسال (اول تا سوم آبان‌ماه)، یعنی حدود یک ماه و بیست روز دیگر است. فکر می‌کنم اگر علاقه‌مندان و فعالین حوزه آب و برق منطقه از این نمایشگاه بازدید کنند، قطعاً کمکی به دانستنی‌های فنی و مهندسی آنان خواهد بود. همچنین می‌توانند با بازدید و صحبت با عرضه‌کنندگان کالاهای مختلف و تکنولوژی‌های گوناگون این صنعت، برای کارآفرینی و اشتغال بهره‌ای درخور توجه کسب نمایند و کار تجاری یا صنعتی خود را شروع نمایند. همچنین در کنار این نمایشگاه، می‌توانند در سمینارها و کنفرانس‌های متعددی که روزانه در موضوع آخرین تحقیقات و نوآوری‌های این صنعت در جهان علم و تکنولوژی برگزار می‌گردد، شرکت کنند. با مراجعه به سایت نمایشگاه، به راحتی با همه اطلاعات این نمایشگاه آشنا خواهید شد.

نحوه‌ی دعوت و انتخاب علاقه‌مندان

به دلیل دوری و عدم حضور طولانی‌مدت من در منطقه، هم‌اکنون شناخت میدانی و حضوری از عزیزان کنشگر و فعالین اجتماعی شهرستان‌های لارستان، خنج، گراش، بستک و بندرلنگه و بخش‌های مختلف این شهرستان‌ها در حوزه آب و برق ندارم؛ لذا نمی‌توانم شخصاً افراد مشخص و شناخته‌شده‌ای را از بین آنها انتخاب کنم و آنها را خصوصی دعوت نمایم. همچنین فرصت و وقت زیادی هم تا شروع نمایشگاه نمانده که بخواهیم از شهرها و بخش‌های مختلف، فعالین آن شهرها خودشان یک یا دو نفر را کاندید و معرفی کنند. پس مجبورم از تمامی علاقه‌مندان به این موضوع که دوست داشته باشند به دبی سفر کنند و مهمان من باشند و بخواهند از نمایشگاه بازدید کنند، خواهش کنم که یک رزومه چند سطری از خود را هر چه زودتر به ایمیل gerashiazdubai@gmail.com  بفرستند. این رزومه باید خلاصه و مفید از تحصیلات، کار و تجربه باشد و نشانه‌هایی از علاقه‌مندی به فعالیت اجتماعی برای آب و برق در منطقه حتما در آن بگنجانید.

مهندسین و شاغلان این صنعت در کشور که خود کار تجاری و اقتصادیشان دراین دو رشته است و احتمالا خودشان مستقیم به دبی خواهند آمد و با شرکت‌های تجاری مختلف در نمایشگاه در تماس خواهند بود، اگر نوشته‌های من را خوانده باشند و علاقه‌ای به کار اجتماعی و فعالیت در این موضوع برای منطقه داشته باشند، خوشحال خواهم شد که اگر در دبی کاری از من بر آید برایشان انجام دهم، با ایمیل گراشی از دبی تماس بگیرند. خوشحال خواهم شد که با آنها آشنا شوم و اگر کمکی بخواهند انجام دهم.

دوست دارم مهمانانم از شهرها و بخش‌های مختلف منطقه باشند. این دعوت صرفا برای گراش نیست. اوزی‌ها، خنجی‌ها، لاری‌ها، بستکی‌ها، جویمی‌ها و یا هر بخش و روستای دیگری در منطقه باشند، خوشحال‌تر خواهم شد. حتی اگر تعداد افراد از نه نفر هم بیشتر شود، مشکلی نخواهد بود، به شرطی که از کل منطقه باشند. وقتی می‌نویسم «از منطقه» منطورم این نیست که حتما مهمانانم ساکن و مقیم شهرها و روستاهای منطقه باشند. نه، چنین نگرشی ندارم. بلکه کسانی مثل خودم که سال‌هاست در گراش نبوده‌ام ولی دارم برای منطقه می‌نویسم و علاقه‌مندم خدمتی کنم (فراوان انسان‌های توانا و تحصیل‌کرده از منطقه هستند که سال‌هاست از شهر و دیار خود به دورند، ولی دل در هوای خدمت به دیار پدری خود دارند؛ حتی در حد یک مشاورت و راهنمایی از راه دور. مثل استادان دانشگاه‌ها، مهندسین فنی شاغل یا بازنشسته در وزارت‌خانه‌ها، شرکت‌ها و اداراتی که به نحوی کار و تخصصشان مربوط به حوزه آب و برق باشد، در هر کجای کشور که ساکنند) شاید از جمله بهترین کاندیداها برای آمدن به دبی باشند. این افراد و صاحبان علم و تجربه می‌توانند بهترین مشاور و راهنما در برآورده شدن نیت و هدف ما در همکاری و مشارکت همگانی در تامین آب و برق بلندمدت منطقه باشند.

پس از دریافت رزومه مختصر و مفیدِ تمامی آنهایی که مایل و علاقه‌مند هستند به دبی تشریف بیاورند و در نمایشگاه آب و برق و کنفرانس‌های آن شرکت کنند، رزومه‌ها را در اختیار دوستان فرهیخته فرهنگی و فعالین اجتماعی همسن‌وسال خود که در منطقه تشریف دارند و مورد اعتماد و مشورت همگان هستند قرار خواهم داد و با مشورت آنها، نفراتی را دعوت رسمی می‌نمایم و دوستانم در منطقه با آنها تماس خواهند گرفت. امیدوارم که این دعوت عملی شود و مورد ندای «بی‌مایه فطیرن» قرار نگیرم.

 

مجموعه نوشته‌های یک گراشی از دبی را از این لینک در سایت گریشنا بخوانید.

خروج از نسخه موبایل