هفتبرکه (گریشنا): سه فیلم با سه فضای متفاوت جوایز اصلی سیزدهمین دوره جشنواره فیلم کوتاه کل گراش را به دست آوردند.
به گزارش هفتبرکه با نظر پنج داور این دوره از جشنواره، کیوان محسنی با فیلم «باگ» موفقترین فیلمساز کل سیزدهم بود. محسنی سه تندیس و لوح افتخار در بخشهای بهترین فیلمبرداری، بهترین فیلم داستانی، و بهترین کارگردانی را به دست آورد. به جز جوایز اهدایی هیات داوران، انجمن فیلم کوتاه ایران نیز لوح و مدال ایسفا را به محسنی اهدا کرد. داستان فیلم باگ در مورد بحران اقتصادی گراش در سال ۱۳۸۷ است که در فضایی اکشن روایت میشود. محسنی این فیلم را با حمایت انجمن سینمای جوان فارس ساخت. محسنی بعد از اهدا جایزه گفت: «خیلی خوشحالم که داوران این جشنواره به مساله ژانر توجه نشان دادند.»
«شکوه زاگرس» ساخته بهنام رضایی از شیراز نیز در بخش مستند مورد توجه هیات داوران قرار گرفته بود، و جایزه بهترین فیلم مستند و بهترین تصویربرداری مستند را از آن خود کرد. رضایی که دندانپزشک است این فیلم را در طول ۵ سال با هزینهای نزدیک به ۶۰۰ میلیون تومان ساخته است. رضایی پس از دریافت جایزه خود گفت: «در زمانی که سینما منفینگر شده است من میخواستم که مثبتنگر باشم و زیبایی و شکوه ایران را نمایش دهم.»
«آریو والیبال» دیگر فیلم موفق جشنواره سیزدهم بود. این فیلم دو جایزه فنی بهترین تدوین و بهترین صدا را دریافت کرد و در بخش کارگردانی نیز لوح تقدیر دریافت کرد. در زمان نمایش هم تماشاگران استقبالی خوبی از این فیلم داشتند. آریو والیبال روایت انسانی با زبانی سینمایی است. مهاجران و سربازان در دو سوی سیم خاردار با کمک ورزش با یکدیگر پیوند میخورند. «آر یو والیبال» امسال در جشنواره فیلم کودک و نوجوان اصفهان موفق به کسب پروانه زرین بهترین فیلم کوتاه و نیمه بلند شد. محمد بخشی کارگردان این فیلم در مراسم اختتامیه حضور نداشت.
به جز چهار جایزه فیلم «باگ» سینماگران گراش یک جایزه دیگر نیز در این دوره جشنواره به دست آوردند. محمدرضا خواجی، دیگر فیلمساز گراشی حاضر در جشنواره، با فیلم «او دشمن بود» جایزه ویژه فیلم منتخب تماشاگران را از آن خود کرد.
فیلمهایی از هشت استان به جشنواره سیزدهم کل ارسال شد که ۳۹ فیلم از ۷ استان در جشنواره به نمایش در آمد. از ۱۳ تندیس اهدایی این دوره، هشت جایزه اصلی به استان فارس، ۲ جایزه به کرمان، ۲ جایزه به اصفهان و یک جایزه به استان بوشهر رسید.
ابوالفضل جلیل، مهدی نادری، بهتاش صناعیها، رضا درستکار و محمود رحمانی، هیات داوران سیزدهمین جشنواره منطقهای فیلم کوتاه کل گراش بودند. مهدی نادری در مراسم پایانی جشنواره بیاینیه هیات داوران را خواند. در ادامه نتایج کامل سیزدهمین دوره جشنواره کل گراش را بخوانید:
تقسیم جوایز جشنواره سیزدهم
بهترین فیلم داستانی تنها بخشی بود که در آن دو تندیس اهدا شد. تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به صورت مشترک به کیوان محسنی از گراش برای فیلم باگ و وحید بمانی از شیراز برای فیلم «آخر هفته» اهدا شد.
در بخش بهترین فیلم مستند، تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به بهنام رضایی از شیراز برای فیلم «شکوه زاگرس» اهدا شد و در این بخش از سجاد ایمانی نیز برای فیلم تشریفات خصوصی با اهدای دیپلم افتخار تقدیر شد.
از میان سه نامزد در بخش بهترین فیلم تجربهگرا تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به امیرعلی میردرکوند برای فیلم «چهار دقیقه سکوت» اهدا شد. این فیلم از شهرستان اندیمشک ارسال شده بود.
در بخش بهترین فیلم میراث فرهنگی تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به محمدهادی اسفندیاری از شیراز برای فیلم «بایداق» تقدیم شد. برنده این بخش را عبدالعلی صلاحی، پژوهشگر و از بنیانگذاران جشنواره فیلم کوتاه کل، با یک پیام ویدیویی اعلام کرد. بایداق آیینهای عشایر قشقایی را روایت میکند.
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی برای بهترین فیلمنامه به مهدی تنگستانی از بندر ریگ استان بوشهر برای فیلم «صبح رو سیاه» رسید.
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی برای بهترین کارگردانی به کیوان محسنی از گراش برای فیلم «باگ» اهدا شد. از محمد بخشی از رفسنجان برای کارگردانی فیلم «آر یو والیبال» نیز با اهدای دیپلم افتخار تقدیر شد.
برای بهترین فیلمبرداری دو جایزه جداگانه برای فیلم داستانی و فیلم مستند اهدا شد: تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی برای فیلمبرداری فیلم داستانی به کیوان محسنی از گراش برای فیلم «باگ»؛ و همچنین تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی برای فیلمبرداری فیلم مستند به بهنام رضایی از شیراز برای فیلم «شکوه زاگرس» اهدا شد.
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی برای بهترین تدوین به اسماعیل علیزاده برای فیلم «آریو والیبال» تقدیم شد.
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی برای بهترین صدا یا موسیقی نیز به بهنود یخچالی برای همین فیلم «آریو والیبال» رسید.
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی برای بهترین پژوهش مستند به ایوب مروانیپور از اهواز برای فیلم «پل سیاه» اهدا شد.
جایزه منتخب تماشاگران سیزدهمین جشنواره فیلم کوتاه کل نیز به فیلم «او دشمن بود.» ساختهی محمدرضا خواجی، فیلمساز جوان گراشی رسید.
و اما جایزهی ایسفا که شامل مدال و دیپلم افتخار از سوی انجمن فیلم کوتاه ایران است، به فیلم «باگ» ساخته کیوان محسنی اهدا شد.
اسامی نامزدهای هر بخش را میتوانید در این خبر در سایت گریشنا بخوانید.
بیانیه هیات داوران
به نام خدا
سلام دوستان
سیزدهمین جشنواره فیلم گراش امشب به پایان میرسد و از فردا جز خاطرهای و لوحی و تندیسی باقی نمیماند. هیبت داوران پنج نفرهی ما سی و نه فیلم در گونههای داستانی، مستند و تجربی را دور از شهرها و نامهای شما طی چند جلسه به تماشا نشست و طی دو جلسه تصمیمگیری چندساعته و شور و بحث و کشمکش، دست به انتخاب برترینها از میان آثار رسیده انتخاب زد.
فیلمسازان عزیز و میهمانان و مسئولین محترم،
انتخاب آثار برتر طبیعتا مثل هر جشنوارهای سخت است به این جهت که هیئت داوران این دوره هر کدام با دانش و سلیقه و دیدگاه مستقل خود اولین بار در چنین ترکیبی گرد هم آمده بودند. مراقبت از دستآوردهای شما عزیزان که با همهی شور و عشق و توان برای ارتقاء فرهنگ کشور و منطقهی خود و زبان سینما تلاش میکنید، مسئولیت ما را دوچندان کرده است. امیدواریم که حاصل آراء ما نزدیک به سلیقه و برداشت شما از آثار راه یافته به جشنواره باشد و شما هم با ما هم رای و نظر باشید.
این شعار نیست که اگر بدانید حضور ما پنج نفر در این جشنواره به قصد احترام به شما و جشنوارهی کل است. جشنوارهای که به شهادت همگی ما تنها و تنها از سر مسئولیت و با قرض و قوله و همیاری حامیان معنوی آن برگزار شد تا چراغ فیلم کوتاه همچنان در سرزمین ایران روشن باقی بماند. بنابراین یاد میکنیم از دوستیها و رفاقتهای میان ما و شما. کلاسها و رخدادهای فرهنگی این سه روز که حتم داریم از القاب و نشانها و تشویقها ارزشی به مراتب بیشتر و ماندگارتر دارند.
دوستان گرامی و حضار محترم
سینمای ایران و سینماگران جوان ایران سرمایههای مهم ما در عرصهی دیپلماسی عمومی منطقهای و جهانی هستند و دولتمردان محترم نیک میدانند که سینماگران در بزنگاهها چه نقش سازندهای داشتهاند. حمایت دولت و نهادهای فرهنگی و اقتصادی از این جوانان و آثارشان تنها راه عبور از تنگناها و آسیبهای فرهنگی جامعهی ما میباشد.
هییت داوران سیزدهمین جشنوارهی کل گراش آرزومند است که حمایت خیرین و سرمایهداران منطقه با چاشنی اعتماد و افتخار دولتیان به جوانان سرزمینمان، امکان ساخت آثار جوانان را فراهم گردانند. به امید آن روز.
روزی روزگاری گراش
با احترام
هیئت داوران سیزدهمین جشنوارهی کل گراش
ابوالفضل جلیلی، رضا درستکار، بهتاش صناعیها، محمود رحمانی، مهدی نادری