هفتبرکه – حسین عالمی*: میدانیم تحقق شهرداری شیشهای گراش علاوه بر ملزم شدن مدیران شهری به انتشار گزارشی از همه فعالیتهایشان، به ابزارهای نظارتی دیگری خارج از دایره مدیریت شهری نیاز دارد.
به دیگر سخن؛ در کنار نصب دیوار شیشهای برای شهرداری گراش، ناظری آگاه و هوشیار لازم است تا شیشهها را گردگیری و آن طرف دیوار را نیز زیر نظر بگیرد. این را نیز باید دانست که در دنیای امروز و به ویژه کشورهای دارای سیستم حکومت پارلمانی، احزاب اقلیت به موازات حزب حاکم،دولت در سایه تشکیل میدهند. فارغ از اندیشههای موافق و مخالف دولت سایه، و امکان و عدم امکان شکلگیری آن در ایران باید اذعان داشت که بهترین ناظر برای شورای پنجم و محقق کننده رکن دوم شهرداری شیشهای، شورای سایه است.
همه میدانیم که انتخابات شورای پنجم در گراش با چه ترافیک و تنوعی از کاندیداها روبرو بود. لیستهای متعدد و کمپینهای مختلفی که فضای انتخابات را گرمایی خاص بخشیده بود، را به یاد داریم. شورای سایه میتواند از میان نامزدهایی که توفیق خدمت را کسب نکردند و از دل کمپینها تشکیل شود. پیشنهاد میشود نهادها و سمنهای مردمی که در دوران انتخابات کاندیدا معرفی کرده بودند و یا از کاندیداهای برآمده از متخصصین حمایت کردند، نسبت به تشکیل شورای سایه در گراش اقدام کنند.
میتوان این تجربه را همانند برنامه مناظره کاندیداهای شورای شهر گراش که با تمام کمبودها به نحو احسن و برای اولین بار حتی در استان برگزار شد را در اختیار سمنهای دیگر شهرها قرار داد تا در هر شهر به موازات شورای قانونی یک شورای شهر سایه، فعالیتهای مدیریت شهری را رصد کرده و به عنوان اتاق فکر شهر عمل کند.
هرچند عملی شدن این پیشنهاد در گرو تائید و همراهی مسئولین امر و موافقان آن است، اما باید گفت: با وجود وعدههای منتخبین شورای پنجم در راستای شفاف سازی واقعی و ارتباط هرچه نزدیکتر شورا با شهروندان و همت جامعه شهری برای دنبال کردن این مهم ، تاسیس دبیرخانه شورای سایه گراش دور از دسترس نخواهد بود.
*حسین عالمی، کارشناس ارشد مدیریت
منتشر شده در شماره ۵ نشریه گراش- شهریور ۱۳۹۶