هفتبرکه (گریشنا): موسسه خیریه حمایت از بیماران خاص باب الحوائج (ع) گراش با راهاندازی کلینیک دندانپزشکی در محل هلالاحمر در آیندهای نزدیک، گامی دیگر در جهت حمایت از بیماران خاص برمیدارد. این موسسه از سال ۱۳۹۰ به بیماران خاص مبتلا به سرطان، تالاسمی، ام اس، هموفیلی، صرع و دیابت خدماتی ارائه میکند.
حاج رضا اسدی، خزانهدار موسسه، در گفتوگو با خبرنگار هفتبرکه با اشاره به این که این کلینیک از دهم تیرماه افتتاح میشود، گفت: «هدف از راهاندازی این کلینیک، حمایت از بیماران خاص و افرادی که توان مالی پرداخت هزینههای درمان را ندارند است. درخواستها برای راهاندازی کلینیک دندانپزشکی زیاد بود و از طرفی چون بیشتر بیماران سرطانی که شیمی درمانی میشوند، مشکلات دهان و دندان پیدا میکنند، به همین دلیل هیات امنای موسسه تصمیم به راهاندازی این کلینیک گرفت.»
کلینیکی با خدمات زیاد و قیمت کم
اسدی انواع خدماتی را که در این کلینیک ارائه خواهد شد اینطور برمیشمرد: «در این کلینیک با بهرهگیری از جدیدترین و پیشرفتهترین امکانات و پرسنل مجرب، کلیه خدمات دندانپزشکی از جمله زیبایی، ایمپلنت (کاشت دندان)، انواع دندانهای ثابت و متحرک، طراحی لبخند، انواع لمینت، عصبکشی و درمان ریشه، جراحی لثه و دندانهای نهفته، دندانپزشکی کودکان، جرمگیری و سفید کردن دندانها، ارائه میشود.»
به گفته اسدی، «تا این جای کار برای راهاندازی کلینیک دندانپزشکی دویست میلیون تومان هزینه شده است. چهار دستگاه پیشرفته یونیت دندانپزشکی هر کدام بیست و پنج میلیون تومان هزینهبر بوده است و مابقی هزینهها نیز صرف آمادهسازی محیط کلینیک شده است. از این میزان هزینهی مصرفی، پنجاه و شش میلیون آن از محل اعتبارات خیرین و چهل و چهار میلیون از محل اعتبارات دولتی تامین شده است.»
اسدی با معرفی دکتر هنرور و دکتر اسفندیاری به عنوان دو دندانپزشکی که برای همکاری با آنها قرارداد بسته شده است، گفت: «با دو نفر از دندانپزشکان صحبت کردیم و به توافق رسیدیم. خانم هنرور و آقای اسفندیاری با ما همکاری خواهند داشت و قرار است با دو دندانپزشک دیگر نیز برای حضور در کلینیک صحبت کنیم که تا چند روز آینده این کار را انجام خواهیم داد.»
او در مورد هزینههای درمان نیز توضیح میدهد: «کلینیک دندانپزشکی به صورت نیمهدولتی است و هزینههایی که بیماران میبایست تامین کنند، نه مانند مراکز درمانی خصوصی بسیار بالا و نه مانند مراکز درمانی دولتی بسیار پایین است.»
اسدی همچنین در صورت لزوم به راهاندازی کلینیکهای پزشکی دیگری در آینده، اشاره میکند و در ادامه میگوید: «در صورت نیاز، کلینیکهای پزشکی دیگری را نیز افتتاح خواهیم کرد، ولی هدف مهمتر ما افتتاح بیمارستانی بسیار مجهز با کمک خیرین است. ما زمین این بیمارستان را که پشت استادیوم محبی قرار دارد خریداری کردهایم و تحویل گرفتهایم و به دنبال فرصتی برای استارت کار هستیم.»
او با قدردانی از حمایتهای خیرین که حتی از فاش شدن نامشان نیز امتناع میکنند، گفت: «ضمن قدردانی از خیرین به دلیل همکاریهایی که با ما داشتهاند. باید بگوییم که ما هنوز نیاز داریم که خیرین دست ما را بگیرند، چون تعداد بیماران روزبهروز بیشتر میشود و ما آن پشتوانهی مالی را نداریم که هزینههای درمان همه بیماران را تامین کنیم. خواهش ما این است که همچنان ما را از حمایتهایشان بینصیب نگذارند. خیرینی که دوست دارند با این موسسه همکاری داشته باشند میتوانند هزینههای خود را به شماره حساب ۱-۲۳۰۹۸-۸۰۱ نزد بانک پارسیان واریز کنند.»
رییس هلال احمر: حامی هر کار انساندوستانه هستیم
غلامرضا محسنی، رییس هلالاحمر شهرستان گراش، نیز با این مقدمه که یکی از برنامههای هلالاحمر حمایت از موسسههای خیریه است، گفت: «هر کاری که جنبهی انساندوستانه داشته باشد، هلال احمر از آن حمایت خواهد کرد. موسسهی حمایت از بیماران خاص یکی از آن سمنها و موسسات خیریه است که به مردم در جهت تامین هزینههای درمانی کمک میکند. ما در فاز اول، یک سال پیش، دو اتاق در هلالاحمر به این موسسه تحویل دادیم که یکی از آنها کلینیک بیماران خاص است و دیگری به کلینیک دیابت اختصاص دارد. در مرحله بعد سالنی برای کلینیک دندانپزشکی در اخیتارشان قرار دادیم. و با توجه به امکانات هلالاحمر و برنامههای آیندهای که موسسه دارد، تا جایی که بتوانیم با هدف کمک به بیماران خاص باز هم از این موسسه و افرادی که بدون هیچ چشمداشتی کمک هزینههای درمانی را تامین میکنند و یا زبان خیر میگذارند و با خیرین صحبت میکنند، حمایت خواهیم کرد.»
محسنی همچنین گفت: «البته ما در بخش هلالاحمر بیشتر به بعد آموزشی این موسسه توجه داریم. این که بیماران آموزش ببینند، چرا که بیماریهایی مانند دیابت و سرطان متاسفانه در گراش خیلی شیوع پیدا کرده است.»
مدیر داخلی موسسه از تاریخچه و فعالیتها میگوید
رقیه خسرونژاد، مدیر داخلی موسسه حمایت از بیماران خاص، نیز توضیحاتی از فعالیتهای این موسسه ارائه داد و گفت: «موسسهی حمایت از بیماران خاص از سال ۹۰ در بیمارستان امیرالمومنین علی (ع) فعالیتش را آغاز کرد. ما به مدت چهار سال در بیمارستان مستقر بودیم تا این که پارسال محل فعالیتمان به هلالاحمر منتقل شد.
«در بخش بیماران خاص ما به بیماران سرطانی، تالاسمی، ام اس، هموفیلی، صرع و دیابت خدماتی را ارائه میکنیم. چون تعداد بیماران دیابتی روزبهروز بیشتر میشد، بعد از مدتی ما کلینیک دیابت را جداگانه راهاندازی کردیم.
«تامین هزینهی کمک درمان به بیماران خدماتی است که ما به بیماران در این موسسه میدهیم. آنها باید هر ماه نسخه بیاورند و ما روی نسخهها را بررسی میکنیم و بعد آن چه در توان داریم کمک میکنیم. و در واقع کار ما این است که بیماران را به خیرین ارتباط میدهیم.
«در کلینیک دیابت ما پنج هفتهای یک بار بیماران را میفرستیم برای آزمایش و پنجاه درصد به آنها تخفیف آزمایش میدهیم. مشاورهی تغذیه داریم که هفتهای دو بار به صورت رایگان به بیماران مشاوره میدهد. در بیمارستان هزینهی مشاوره تغذیه شانزده هزار تومان است که ما اینجا از بیمار هیچ هزینهای دریافت نمیکنیم. یک مشاور روانشناس نیز استخدام کردیم که قرار است هفتهای دو بار بیاید و به بیماران به صورت فردی و یا به صورت گروهی، مشاوره دهد. خیلی از بیمارهایی که داریم، قدرت خرید دستگاههای قند خون و فشار خون را ندارند و ما دستگاه را به صورت رایگان در اختیار این افراد قرار میدهیم. سرویس ایاب و ذهاب برای بیماران در نظر گرفتهایم به خصوص برای بیماران تالاسمی که برای گرفتن خون باید به انتقال خون لار مراجعه کنند.
«کتابها و بروشورهای آموزشی را به صورت رایگان در اختیار بیماران قرار میدهیم و همایشهایی در جهت بالا بردن اطلاعات بیماران برگزار میکنیم و البته به صورت متفرقه کمک مالی برای خرید جهیزیه و خانه هم انجام میدهیم. یعنی رو میزنیم به خیرین و میگوییم ما رفتیم و محل زندگی فرد را دیدیم و میدانیم فرد چه وضعیتی دارد و خیرین نیز به آنها کمک میکنند.»
او در ادامه به پرداخت وام از سوی موسسه به عنوان یک خدمت دیگر برای رفاه حال بیماران اشاره کرد و گفت: «وام ما بدون سود و کارمزد است و فعلا که استارت آن را زدیم پانصد هزار تومان به افراد پرداخت میشود و قرار است در آینده تا سقف یک میلیون به بیماران وام بدهیم.»
اسدی: به کمک خیرین نیاز داریم
اسدی در تکمیل حرفهای خسرونژاد میگوید: «بیمارانی را دیدیم که نیازمند بودند و کسی نبود دست آنها را بگیرد، افرادی که به بیماری دچار بودند و توانایی درمان خود را نداشتند. ما شهروندان بومی داریم که حتی نان شب هم ندارند منتهی چون آبروی خود را میخواهند، با سیلی صورت خود را سرخ میکنند. باید به کمدرآمدها توجه کنیم. این موسسه بیش از هزار نفر از بیماران خاص کل شهرستان را تحت پوشش دارد.»
دکتر بهمنی، دکتر لطافت، دکتر حیدری، حاج قاسم وقارفرد، رضا اسدی، حاج محمد منفرد پسر حاج غلام وحاج محمد منفرد پسر حاج فتحالله، حسین افشار، مهدی جعفری، محمدرضا خواجهزاده و حاج یعقوب سعادت اعضای هیات امنای موسسهی حمایت از بیماران خاص را تشکیل میدهند.
اسدی در خاتمه اضافه میکنم: «به خاطر رضای خدا، نه به خاطر کسب درآمد، باید از این بیماران حمایت کنیم. در مدت چند سالی که فعالیت داشتهایم، نه هیات مدیره، نه کمیسیون پزشکی، نه هیات امنا هیچ کدام حتی یک ریال نگرفتند. بدون چشمداشت برای تامین رضایت بیماران کار کردیم. دکتر حیدری، دکتر حسینی، دکتر آهنزاده، دکتر لطافت و دکتر مهرابی، پزشکانی هستند که به صورت مداوم با ما همکاری دارند و کمیسیون پزشکی ما را تشکیل میدهند.»