هفتبرکه (گریشنا): کارگروه سلامت و امنیت غذایی و بیماریهای مشترک بین انسان و دام با موضوع تب کریمه کنگو در فرمانداری تشکیل جلسه داد. فعلا هیچ گزارشی از ابتلا به این بیماری در سطح شهرستان اعلام نشده است.
به گزارش مسئول دفتر فرماندار، اصغر فرودی، فرماندار گراش، در این جلسه که امروز دوشنبه هشتم خرداد تشکیل شده، به این موضوع اشاره کرد که تاکنون موردی از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو در گراش گزارش نشده است. او اظهار داشت: «شیوع بیماری خطرناک تب کریمه کنگو در برخی از استانها مشاهده شده است، اما در شهرستان گراش اوضاع تحت کنترل است و موضوعی در این رابطه گزارش نشده است.»
اصغر فرودی با تاکید بر این که این بیماری از خطرناکترین بیماریهای قابل انتقال از دام به انسان است، تصریح کرد: «تمام ورودی دامهای زنده و مراکز عرضه مستقیم دام شهرستان باید به صورت میدانی توسط دستگاهها نظارتی بازدید و آزمایش شوند.» او پیشگیری را امری مهم در این زمینه دانست و افزود: «لازم است که دستگاههای متولی، راههای خودمراقبتی در برابر این بیماری را به مردم آموزش دهند و با اطلاعرسانی و افزایش آگاهی عمومی جامعه در این خصوص، زمینه مقابله با این بیماری را با محوریت مردم فراهم کنند.»
فرماندار گراش با بیان این که شهرستان گراش مرکز تامین گوشت قرمز منطقه است، با تاکید بر لزوم ذبح دامها به صورت بهداشتی و تحت نظارت دامپزشکی در کشتارگاه تصریح کرد: «از کشتار دام در خارج از کشتارگاهها و مراکزی که زیر نظارت دامپزشکی نیستند خودداری شود.» او همچنین بر حضور کارشناسان در بخشها و روستاهای تابع و نظارت بیشتر در این خصوص تاکید کرد.
دکتر علیرضایی، رئیس اداره دامپزشکی شهرستان گراش، نیز در این جلسه گفت: «افرادی که به هر شکلی با دام یا ذبح آن سر و کار دارند، یا گوشت آلوده را به شکل خام و نیمپز استفاده میکنند، و افرادی که در تماس با کنه هستند، اعم از روستاییان و افرادی که برای دلایل مختلف در مناطق روستایی حضور پیدا میکنند و احتمال گزش کنه برای آنان وجود دارد، از افراد در معرض خطر بیماری تب کریمه کنگو محسوب میشوند.» او ادامه داد: «عامل شیوع این بیماری در دامها کنه است که در زمان گرم بودن هوا بیشترین فعالیت را دارد. به همین دلیل تب کریمه هم از اواخر فروردینماه تا اوایل پاییز بیشترین میزان شیوع را دارد.»
جدا نگاه داشتن جایگاه دام از محل زندگی، خودداری از له کردن کنه با دست، تهیه گوشت مورد نیاز از محلهای مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی و خودداری از کشتار دام در محلهای غیرمجاز، از جمله موارد مورد احتیاط بود که رئیس اداره دامپزشکی گراش به آنها اشاره کرد. رئیس اداره دامپزشکی گراش به دامداران، شاغلین در کشتارگاه، مکانهای عرضه دام زنده و سایر مشاغل مرتبط توصیه کرد به دلیل عدم امکان تشخیص بیماری در دام مبتلا، از وسایل ایمنی فردی همچون لباس کار، کلاه، ماسک، دستکش، چکمه و … در هنگام کار با دام استفاده کنند.
در این جلسه مسائل و مشکلات در این خصوص مورد بررسی قرار گرفت. راهاندازی حمام ضد کنه در بخش مرکزی با همکاری مدیریت جهاد کشاورزی، بخشداری مرکزی و اداره دامپزشکی؛ برگزاری کلاسهای آموزشی و اطلاعرسانی عمومی در خصوص پیشگیری و مقابله با این بیماری در مناطق شهری و روستایی با همکاری مدیریت جهاد کشاورزی، بسیج و بخشداران و دهیاران؛ احداث سالن پیشسرد در کشتارگاه توسط شهرداری؛ سمپاشی دامداریها با همکاری بخشداران، مدیریت جهاد کشاورزی و دامپزشکی؛ مشخص نمودن محل ذبح دام توسط بخشداری ارد و تامین نیروی متخصص توسط دامپزشکی؛ جلوگیری و برخورد با قاچاق و ورود دامهای بدون مجوز با همکاری دادگاه نیروی انتظامی و سپاه؛ سرکشی و نظارت اداره بهداشت بر قصابیها و مراکز تولید گوشت قرمز؛ از جمله مصوبات این جلسه بود.