هفتبرکه (گریشنا): عبدالعلی صلاحی با حضور در فرمانداری شهرستان گراش، نامهی انصراف رسمیاش را از نامزدی در انتخابات شورای پنجم تحویل ستاد انتخابات داد.
به گزارش هفتبرکه، صلاحی امروز شنبه در حالی که جلسهی توجیهی نامزدهای شورای شهر در سالن کنفرانس فرمانداری در حال برگزاری بود، به فرمانداری آمد تا انصراف رسمیاش را اعلام کند. او در نامهی دستنویسِ انصرافش نوشته است «به خاطر تمرکز بر فعالیتهای فرهنگی و علمی در راستای به ثمر رساندن پروژههای بیست و چند سالهی خود و همکارانم در زمینهی تاریخ، فرهنگ و زبان منطقهی «کهنپارسی» و همچنین رسیدگی هرچهبیشتر به بنیاد فرهنگی کهنپارسیان» این تصمیم را گرفته است. صلاحی از کسانی که باعث شدند او در ساعات آخر مهلت ثبت نام به جمع ثبت نامکنندگان بپیوندد، تشکر کرده است. گفتنی است که صلاحی در روز آخر ثبت نام، همراه با حبیبالله مهرابی، عبدالرضا هرمزی، مهوش شیبانی و محمد خواجهپور به فرمانداری آمده بود، و یکی از غافلگیریهای این دوره را رقم زده بود (خبر و معرفی در هفتبرکه).
این پژوهشگر شناختهشدهی منطقه در حرکتی کمنظیر، یک بیانیه نیز برای توضیح انصرافش برای هفتبرکه ارسال کرده است که نشاندهندهی دغدغههای علمی و فرهنگی اوست. او نوشته است از لیست نامزدهای انتخابات انصراف میدهد، «چرا که سالیان درازیست، من در فهرستی ثبتنام کردهام که تاکنون نامزدهای آن بهتعداد انگشتان یک دست هم نرسیده است، فهرستی که نامزدهای آن پیشاز برگزاری انتخابات و برگزیده شدن، بیشاز بیست سال است خدماتشان را آغاز کردهاند ولی هنوز در ابتدای راهند. نامزدهای انتخاب نشدهای که کمر همت بسته تا هویتی که گمان میرفت به فراموشی سپرده شده را به عرصهی اجتماع بازگردانند و تاریخ، فرهنگ و زبان فاخر «کهنپارسیان» را که در دل منابع و اسناد و سینههای کهنسالان این مرز و بوم نهفته بود را در قالب کتاب و موزه و مرکز اسناد به جهانیان بشناسانند، کاری که اگر دیرتر اقدام میشد، بخش اعظم آنرا تاکنون از دست داده بودیم.» او سپس گامهایی را که در راستای راهاندازی «بنیاد کهنپارسیان» برداشته شده برمیشمرد، تا نشان دهد حضورش در راس این فعالیتها و به ثمر رساندن آنها به مراتب ضروریتر از حضور در شورای شهر است.
متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:
بهنام خدا
همشهریان عزیزم،
پیشاز ثبتنام در فهرست کاندیداهای پنجمین دوره شورای اسلامی شهر گراش، واقف بودم که بحمدالله جوانان برومند و پرتلاش و جویای نام و همچنین کارکشتگان عرصهی خدمات اجتماعی شهرمان، این پست را خالی نخواهند گذاشت و در هر دوره نیز انرژی جوانان و تجربهی بزرگان این دیار به یاری هم شتافته، منشأ خدماتی بیشاز دورههای قبل خواهند گردید، کمااینکه روند رو به رشد و توسعهی شهرمان این نکته را در عمل نشان داده است.
اما محبت دوستان و دلسوزان شهر به این کمترین، باعث شد علیرغم میل باطنی در ساعات آخر مهلت ثبتنام، بهجمع دیگر دلسوزان بپیوندم، آنهم با این استدلال که در روزهای مانده به انتخابات، بتوانم به موضوع ضرورت حضور خود در جمع نامزدها با تأمل بیشتری بیاندیشم. با اینکه در این مدت محبت دوستان و همشهریان عزیزم دوچندان شد و حضور ناقابل مرا ارج نهادند، اما حضور بیشاز سی نفر در جمع نامزدها که اکثراً توانایی پیشبرد اهداف توسعهمحور شهر را دارند، مرا از باقی ماندن در جمع این عزیزان بازداشت، چرا که سالیان درازیست، من در فهرستی ثبتنام کردهام که تاکنون نامزدهای آن بهتعداد انگشتان یک دست هم نرسیده است، فهرستی که نامزدهای آن پیشاز برگزاری انتخابات و برگزیده شدن، بیشاز بیست سال است خدماتشان را آغاز کردهاند ولی هنوز در ابتدای راهند. نامزدهای انتخاب نشدهای که کمر همت بسته تا هویتی که گمان میرفت به فراموشی سپرده شده را به عرصهی اجتماع بازگردانند و تاریخ، فرهنگ و زبان فاخر «کهنپارسیان» را که در دل منابع و اسناد و سینههای کهنسالان این مرز و بوم نهفته بود را در قالب کتاب و موزه و مرکز اسناد به جهانیان بشناسانند، کاری که اگر دیرتر اقدام میشد، بخش اعظم آنرا تاکنون از دست داده بودیم.
بسیار خرسندیم، نهالی که بههمت این چند نامزد، و صد البته حمایت همشهریان گرانقدرم و همچنین اعضای محترم شورای اسلامی شهر در دورههای مختلف کاشته شده و از آن مراقبت میشود، در سال ۹۵ با اولین میوههای خود کام مردم را شیرین ساخت. اما این شیرینی برای مردمی با چنان همتی والا که زبانزد خاص و عام در تمام ایران عزیز و کشورهای حوزه خلیجفارس هستند، بسیار ناچیز است. و لیاقت این مردم سختکوش و غیرتمند بیشاز اینهاست. مردمی که تمام تلاش خود، مسئولین و نیکوکارانشان را بر توسعهی همهجانبهی شهر در زمینههای گوناگون تجاری، بهداشتی، درمانی، تفریحی و ورزشی استوار کردهاند، تا نیازهای تمام منطقهی وسیع کهنپارسی را تأمین نمایند، بدون شک باید به نیازهای فرهنگی و پژوهشی منطقه نیز بیاندیشند، که خوشبختانه برای تحقق این مهم که برای منطقه سرنوشتساز نیز خواهد بود، این چند نامزد گامهایی برداشتهاند، بنابراین حضور حقیر در رأس آنها برای به ثمر رساندن آن به مراتب ضروریتر از حضور در شورای شهر میباشد.
گامهای برداشته شده توسط این چند نفر در راستای راهاندازی بنیادی است که علاوه بر ثبت و ضبط تاریخ، فرهنگ و زبان گراشی، اقداماتی بهشرح ذیل را برای کل منطقهی کهنپارسی انجام داده و درصدد تکمیل آنها بهقصد بهرهبرداری پژوهشگران ارزشمند منطقه میباشد.
- ایجاد کتابخانهای از آثار نویسندگان و هنرمندان منطقه کهن پارسی بهتفکیک محل سکونت و یا تولد آنها
- ایجاد مرکز اسناد تاریخی کهنپارسیان که از ادوار مختلف تاریخی برجای مانده است.
- گردآوری مجموعهی کاملی از گنجینهی تاریخ، فرهنگ و زبان کهنپارسیان که در گراش بهصورت منسجم توسط گروه گردآورندگان فرهنگ گراشی و در دیگر شهرهای این منطقه، بهصورت جسته و گریخته درحال انجام است.
- شناسایی و حفاظت از آثار تاریخی، میراث فرهنگی و معنوی وجاذبههای طبیعی منطقه کهن پارسی
- تدوین دائرهالمعارف کهنپارسیان بهعنوان یکیاز قدیمیترین قومیتهای ایرانی که جای خالی آن در بین قومیتهای کشور احساس میگردد.
- تدوین و تصویب رسمالخط واحد جهت زبان نیاپارسیک که درحال حاضر بهصورتهای متفاوت ارائه میگردد.
- تصحیح، تحشیه و چاپ نسخههای خطی موجود در منطقه که دربردارندهی اطلاعات ذیقیمتی از تاریخ، فرهنگ و زبان کهن پارسیان در سالهای دورو همچنین مشحون از دانش گذشتگان منطقه در زمینههای علوم پایه، طبیعی، انسانی و علوم غریبه هستند.
- تمرکزبخشی به کتابخانههای شخصی بزرگان منطقه که از غنای بسیار بالایی برخوردارند و درحال حاضر در شهرهای مختلف کشور پراکندهاند و استفادهی مناسبی از آنها بهعمل نمیآید.
- برگزاری جشنوارهها و همایشهایی در راستای پاسداشت تاریخ، فرهنگ و زبان کهن پارسیان
- بزرگداشت مفاخر این منطقهی وسیع در تمام نقاط جهان که خدمات گستردهای به فرهنگ و هنر ایران عزیز ارائه کردهاند.
- درنظر گرفتن جایزهی ویژهی کهنپارسیان برای بهترین آثار پژوهشی در راستای معرفی تاریخ، فرهنگ و زبان منطقه
- و بسیاری از برنامههای جزئی دیگر که توسط اعضاء و هیئتامنا این بنیاد پیشنهاد و تصویب خواهد شد.
در پایان لازم است مراتب سپاسگزاری خود را از کسانیکه تاکنون از هر طریقی با فعالیتهای ما همراهی کردهاند و عذرخواهی خود را از دوستان عزیز و همشهریان گرامی که مرا به این کارزار انتخاباتی فرا خوانده بودند، اعلام نمایم. امید که بتوانیم با حمایت و یاری بیشاز پیش همشهریان عزیز مسیر دشوار پیش رو را با سربلندی و عزت طی نماییم و جایگاه از دست رفتهی تاریخ، فرهنگ و زبان کهنپارسیان را به روزگار اوج خود در بین اقوام ایرانی بازگردانیم.
با سپاس فراوان
پژوهشگر منطقه کهنپارسی
عبدالعلی صلاحی