هفتبرکه – شیدا شرقی: چند روزی از شروع نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در پارک شهر گراش گذشته بود که اعتراض بعضی از مراجعهکنندگان نسبت به ترافیک ماشینها و اجناس نمایشگاه شروع شد. بخشی از این اعتراضات در فضای مجازی مطرح میشد تا مورد توجه مسئولین قرار گیرد. مثلا آریا نوشته بود: «دیشب من رفتم نمایشگاه. تنها چیزی که من دیدم یه مشت اجناس انباری میفروختن. بابا به اینجور نمایشگاهی برای گراش مجوز ندین.»
سیاوش امینی، مدیر این نمایشگاه، در معرفی نمایشگاه و غرفهها گفت: «نمایشگاه عرضه مستقیم کالا از سوم اردیبهشتماه ۹۶ در پارک شهر گراش با ۲۰۱ غرفه کار خود را شروع کرد. این نمایشگاه تا سیزدهم اردیبهشت هم ادامه دارد. در این نمایشگاه غرفههایی از ۱۷ استان کشور گرد هم آمدهاند و از شهرستان گراش هم ۱۶ غرفه در این نمایشگاه حضور دارند.»
گروهی از خانمها پلاستیکهای خرید در دست داشتند و گرما و خستگی آنها را به فضای سبز پارک کشانده بود تا استراحت کنند، رفتم نزدیکتر و پرسیدم: «قیمتها چطور بود؟» یکی از آنها با گوشه چادرش عرق پیشانیاش را پاک کرد و گفت: «ما افغانی هستیم و برای خرید به بازار گراش نمیریم. زیاد از قیمتها خبر ندارم، ولی شوهرم میگفت قیمتها خیلی بهتر از پاساژهاست. من هم هر چی لازم داشتم خریدم. جنسها هم خوب بود، یعنی برای من و امثال من هم قیمتش خوب بود و هم جنسش.»
خانم پورغفور هم که خانم مسنی بود، روی صندلی در غرفه اماکن در حال استراحت بود تا بقیه اعضای خانواده خریدشان تمام شود. او هم از قیمت و جنسها راضی بود و میگفت: «امسال این نمایشگاه خیلی غرفه داره و هز چی بخوای توش پیدا میشه.»
فاطمه ابراهیمی هم با دختر کوچکش در حال قدم زدن توی غرفهها بود. همین که خواستم بپرسم نظرت در مورد نمایشگاه چیست، گفت: «وای تو را به خدا بگید سیگار نکشن توی غرفههاشون. اینجا فضاش بسته است، و ما هم بچه کوچک همراه داریم. اذیت میشن، من الان توی اون غرفه نتونستم تحمل کنم و اومدم بیرون.»
در طول مدت برگزاری نمایشگاه، بارها به پارک سر زده بودم و در بخش ترافیک شاهد چندین مورد بودم، از جمله پارک خودروها در دو طرف ورودی نمایشگاه که عبور را برای ماشینهای دیگر سخت میکرد. هیچ نظارتی هم روی ازدحام ماشینها برای ورود به نمایشگاه هم نبود. به همین دلیل، دیروز برای تهیه گزارش به مدیریت نمایشگاه مراجعه کردم تا هم جواب سوالاتم را بگیرم و هم اطلاعات کاملی از نمایشگاه کسب کنم.
اما دیروز از همان لحظه ورود به نمایشگاه، شاهد تغییراتی در کنترل ترافیک نمایشگاه شدم: نیروهای اماکن در ورودی نمایشگاه مستقر شده بودند و با نظم خاصی ماشینها را به پارکینگ هدایت میکردند، و بعد از پر شدن ظرفیت پارکینگ، با بستن راه ورودی، از ورود ماشینها به داخل خودداری میکردند.
امینی همچنین به حضور نیروهای اماکن و اصناف در نمایشگاه اشاره کرد و افزود: «آقایان عالمی و حسینشیری دو نمایندهای هستند که از اتاق اصناف نظارت مستقیم بر نمایشگاه دارند و در ودوری نمایشگاه در غرفه اصناف مستقر هستند، نیروهای اماکن هم در کنار غرفه اصناف در ورودی نمایشگاه حضور دارند. اعضای ستاد امر به معروف و نهی از منکر نیز هر شب به نمایشگاه سر میزنند.» مدیر نمایشگاه از حضور اصغر فرودی، فرماندار شهرستان، در نمایشگاه نیز خبر داد.