هفتبرکه (گریشنا): با به بنبست رسیدن مشکل دانشکده علوم قرآنی گراش، فرماندار گراش در جلسه شورای اداری از نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی درخواست کرد که موضوع را از طریق شورای انقلاب فرهنگی پیگیری کند. پیگیری مشکلات پزشکان خانواده و ساخت مجتمع اداری شهرستان گراش دیگر درخواستهای فرماندار گراش بود.
به نظر میرسد سفر امام جمعه، مدیران شهرستان گراش و هیات امنای دانشکده علوم قرآنی نتوانسته است روند تعدیل و در نهایت تعطیلی دانشکده علوم قرآنی را متوقف کند. در جلسه شورای اداری ششم دیماه، یکی از درخواستهای اصلی اصغر فرودی از جمشید جعفرپور پیگیری این موضوع بود. با توجه به عضویت جعفرپور در کمیسیون فرهنگی مجلس و همچنین حضور او در شورای عالی انقلاب فرهنگی که نهاد عالی نظارت بر دانشکدهها است، توقع پیگیری این موضوع کاملا منطقی است. هر چند جعفرپور نیز معتقد است پیگیری موضوع باید با هماهنگی بیشتری انجام شود.
نمیتوان یک دانشکده را با یک دستور منحل کرد
فرماندار گراش در تشریح موضوع دانشکده گراش گفت: «متاسفانه اوقاف کشور و معاونین و روسای دانشکده علوم قرانی کشور که در قم ساکن هستند و رییس دانشکده علوم قرانی شیراز در صدد تعطیل کردن دانشکده گراش هستند و این یک ظلم مضاعف و یک امر غیر منطقی است.»
نایب رییس شورای فرهنگ عمومی گراش از بیتوجه بودن مسئولین کشوری به افکار عمومی شهرستان گلایه کرد: «ما قبول داریم گاهی اوقات ممکن است دانشجو کم باشد، اما روش تعطیل کردن بدین سبک خیلی نازیبا است و اثرات سویی بر جامعه و مردم ما دارد. تعهداتی از قبل بوده است. اگر قرار است تعطیل شود پس تکلیف این دانشجویان که اینجا ثبتنام کردند چه میشود؟ تکلیف پولهایی که خیرین تا به امروز دادند به عنوان همیاری و کمک چه میشود؟ تکلیف آن پولی که جهت راهاندازی دانشکده دادند چه میشود؟ تکلیف آن ساختمانی که ۵ تا ۶ میلیارد تومان هزینه شده و پنجاه درصد آن کار شده، چه میشود؟ اگر قرار است جایی تعطیل شود، باید تبعات سیاسی، اجتماعی و امنیتی آنها لحاظ شود. باید میآمدند و اینجا با هم رایزنی میکردیم. یک راهی پیدا میکردیم که هم مشکل آنها حل شود و هم مشکلی برای ما به وجود نیاید. هر کاری راه خاص خودش را دارد. ما به شدت گلایهمندیم از این مسئولین کشوری که بیتفاوت هستند به افکار عمومی، حاضر نیستند به افکار عمومی جواب بدهند. ولی جای نگرانی است و ما این انتظار را از شما داریم که پیگیری کنید.»
نماینده مردم در جلسه اعلام کرد موضوع را پیگیری میکند اما پیگیریها باید هماهنگ باشد: «راجع به دانشکدهی علوم قرآنی، این خبر، خبر خوبی برای منطقه نیست. هر واحد آموزش عالی که چه ادغام بشود چه منحل بشود، یک نکته منفی است برای ما که اینقدر به علم و دانش در حوزه قرآنی علاقهمند هستیم. این تصمیمی است که گرفته شده. من پیگیری کردم. بیست و دو دانشکده علوم قرآنی در کشور وجود داشته است و ده تا دوازده تا از آن به دلیل نبود دانشجو درصدد انحلال و جمعآوری آن هستند. مدتی قبل دوستانی از گراش برای حل این مشکل بدون این که هماهنگ کنند آمدند تهران و آن زمانی بود که حاج آقا محمدی، مسئول سازمان در تهران نبود. اگر هفته آینده تیمی میخواهد بیاید و مشخص است، اطلاع دهند تا من وقت بگیرم و خودم همراهیشان کنم تا برای بررسی و همین نکاتی که فرماندار گفتند با حاج آقا محمدی، جلسهای داشته باشیم. بحث تبعات و نحوه مدیریت این قضیه است. نمیشود این موضوع را با یک دستور و یک فرمان منحل کرد.»
بیمه جوابگوی پزشکان باشد
در زمان برگزاری جلسه شورای اداری، سه روز از اعتراض پزشکان طرح پزشک خانواده میگذشت. فرماندار این موضوع را نیز در جلسه شورای اداری مطرح کرد: «یکی از معضلاتی که در سطح شهرستان داریم بحث پزشک خانواده است. اکثریت بیمههای این شهرستان، بیمهی تامین سلامت است. این در حالی است که شاید شهرستانهای دیگر بیمه تامین اجتماعی داشته باشند. الان بیمه تامین اجتماعی به پزشکان و به بیمارستان و مراکز درمانی نسبت به بیمهی سلامت بیشتر پاسخگو است. این مساله در شهرستان ما معضل است تا جایی که پزشکان برای یکی دو روز روش کارشان را تغییر دادند. اما با رایزنیهایی که شد، مسئولین در دانشکدهی علوم پزشکی تلاش کردند، پزشکان را تا حدودی متقاعد کنند. اما حقیقتا پزشکان حرف حساب میزنند و توقع دارند بیمه نسبت به تعهدات خودش پایبند باشد که تا الان به صورت نیمبند پایبند بوده است. امیدواریم بیمه جوابگوی پزشکان باشد تا مشکلی برای مردم به وجود نیاید، آن هم در آستانه جشنهای پیروزی اسلامی بسیار برای ما ناگوار است.»
نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی مساله پزشک خانواده را مسالهای در کل استان دانست: «در بحث پزشک خانواده ما این مشکل را در استان داریم. دو استان به عنوان پایلوت پزشک خانواده هستند، فارس و مازندران. به همین دلیل در این بحث مشکلات خاص خودشان را دارند که متفاوت با سایر استانهاست. این بحث بیمه تامین سلامتی که آقای فرودی فرمودند که در منطقه گراش حداکثری است و بیشتر مردم از اینگونه بیمه بهرهمند هستند اگر بحث پزشک خانواده نبود شاید اینگونه رخ نمینمود اما ما بحث پزشک خانواده را داریم در کنار طرحهای دیگرمان. من این مساله را منتقل میکنم به مسئولین وزارتخانه تا برای استان فارس و جاهایی که این مشکل ویژه را دارند علاوه بر سایر نقاط فکرهایی بکنند. البته مسئولین دانشکده هم باز مکاتبه کنند و مکاتبات یا رونوشتها را به بنده بدهند که به شکل ویژهتری این موضوع را منتقل کنیم.»
مجتمع اداری مسکوت مانده است
فرماندار گراش از مسکوت بودن پروژههای مجتمع اداری گراش و جاده چکچک نیز گلایه کرد: «بحث مجتمع اداری است که ما از وزارت راه و شهرسازی در این خصوص گلایهمند هستیم. با این که پروژه ملی است، پروژههای دیگر کار میشود اما این پروژه همچنان مسکوت مانده است. هم مجتمع اداری و هم جاده چک چک. ما توقع داریم هم از اداره کل راه و شهرسازی لارستان و هم از وزارت راه و شهرسازی که این دو پروژه را برای ما هر چه زودتر اجرایی کنند.»
دکتر جمشید جعفرپور از پیگیریها و نامهنگاری خود برای این دو پروژه گفت: «بنده با همکاری مهندس باقریفرد تلاش میکنیم. البته تلاشهایی هم در راستای اداره کل داریم که از طریق اوراق خزانه اقدام شده است. من با آقای دکتر نوبخت صحبت کردم و او هم به ما قولهایی داده و مکتوباتی از او در دست داریم. امیدواریم آن مبالغ به اداره کل وارد شود. در آن صورت میتوان آن را برای حل این مساله تزریق کرد تا جانی بگیرند و بعد ادامه روند کار. جاده چک چک هم جزو مواردی است که پیمانکاران مدتها است حتی یک ریال هم پول نگرفتند. همه دارند با امید کار میکنند نه با پول. فقط با امید این که یک روز به آنها پول داده شود.»
نماینده مردم مجلس وظیفه خود را پیگیری این گونه موارد دانست: «اگر کارهایی نیاز به بررسی در سطح خارج از استان، و در سطح وزرا و معاونین وزرا است از طریق فرمانداری مکاتبات و درخواستها منعکس شود و بنده هم در ردیف کارها آنها را پیگیری میکنم.»