هفت برکه (گریشنا): مجمعالقرآن فاطمیون گراش حافظان و قاریان شیعه و سنی جنوب استان فارس را برای اولین بار در یک محفل قرآنی گرد هم آورد.
به گزارش خبرنگار هفتبرکه، این مراسم دیشب سیام دیماه با حضور حسن محمدی، مدیر عامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور، در سالن اجلاس شوری برگزار شد. فرودی، فرماندار شهرستان گراش؛ شیخ عبدالصمد ابونجمی، امام جمعه اهل سنت خنج؛ شیخ عبدالعزیز قاضیزاده، امام جمعه اوز؛ شیخ محمد صالح انصاری، مدیر مدرسه علوم دینی امام شافعی اوز؛ و مدیران موسسات قرآنی منطقه و روسای ادارات در این محفل قرآنی حضور داشتند.
حجتالاسلام بصیری، مدیر موسسهی قرآن و عترت مجمعالقرآن فاطمیون گراش، سعی کرد پشت تربیون اسمی را از قلم نیاندازد و به همهی مهمانان و حاضرین جلسه خوشآمد بگوید. دوری از تفرقه و نیاز به وحدت، موضوعاتی بود که او روی آن تاکید داشت: «هر جا تفرقه باشد، ارزشها نادیده گرفته میشود. ما ارزشهای زیادی در منطقه داریم که باید آن را حفظ کنیم و همینطور علمای ارزشمندی که باید از تجربه و ظرفیتهای آنها استفاده کنیم. ما تنها با ایجاد وحدت و همدلی است که میتوانیم فرهنگ قرآنی را در جامعه و منطقه گسترش دهیم.»
نامآور، مجری برنامه، دلیل حضور نداشتن حجتالاسلام شاهچراغ، امام جمعهی گراش، را رفتن به مسافرت کاری اعلام کرد و گفت: «حجتالسلام شاهچراغ از این که در این مراسم حضور ندارد، عذرخواهی کرد.» او در معرفی محمدی، مهمان ویژه مراسم، او را فردی دانست که دغدغهی مناطق محروم کشور را دارد و از این مناطق حمایت میکند. بعد از صحبتهای مجری، کلیپی برای معرفی و نشان دادن پیشینهی فعالیتهای مجمعالقران فاطمیون گراش پخش شد که کیفیت صدای بسیار ضعیفی داشت.
فرماندار: تعطیلی دانشکده علوم قرآنی خیانت نباشد، بیاعتنایی است
اصغر فرودی، فرماندار گراش، از فرصت استفاده کرد و در جمع قرآنیان گلهمندی خود را از تعطیلی دانشکدهی علوم قرانی به این صورت مطرح کرد: «در شهرستان گراش بهحمدالله زمینهی فعالیتهای قرانی فراهم است. گراش یکی از شهرستانهای قرآنی کشور است؛ نه به حرف بلکه به تایید آمار و فعالیتهای قرآنی که داریم. اما گاهی اوقات انسان تاسف میخورد و ناراحت میشود کسانی که خود به نوعی باید مروج قرآن باشند، در این زمینه کوتاهی میکنند. دانشکدهی علوم قرآنی گراش متاسفانه مسئولان تهران و شیراز در صدد تسهیل، تعطیل و تضعیف آن هستند و ما به شدت با این برنامهها مخالف هستیم. در شرایط امروز و در شرایط این منطقه، تعدیل کردن و تعطیل کردن یا تسهیل کردن چنین دانشکدهای که منشا خیرات و برکات زیادی بوده، اگر اسم آن را خیانت نگذاریم قطعا یک بیاعتنایی است.»
فرودی دربارهی هزینههای صرف شده برای این دانشکده گفت: «مردم آمدهاند هزینه کردهاند و دانشکده راهاندازی و فعال نگه داشته شده و فارغالتحصیل بیرون داده است. حالا با دلایل واهی به دنبال تعطیل کردن آن هستند. پس این هزینههایی که تا به امروز مردم دادهاند چه میشود؟ شش میلیارد هزینه ساختمانی که دارند میسازند چه میشود؟ اعتمادی که مردم به مسئولین داشتند، چه میشود؟ اینها جای گلایه است از مسئولین اوقاف کشور و مسئولین دانشکده علوم قرآنی قم. ما به شدت گلایهمند هستیم و این موضوع را پیگیر هستیم که به نتیجه منطقی و عقلایی برسد. بیایید در این جمع، و استقبال مردم از فعالیتهای قرآنی را ببینید.»
فرماندار به محتوای قرآن در دو بخش فقه و اخلاق اشاره کرد و در ادامه اظهار داشت: «ما در بخش فقه و دانستن مسائلی مانند واجب و حرام غنی هستیم ولی در حوزه اخلاق ضعیفیم و باید اخلاق قرآنی را در جامعه ترویج دهیم.»
از نوجوان قاری اهل سنت تا افتخار قرآنی گراش
در بخش بعد، حامد درخواه، قاری نوجوان و اهل سنت، بر کرسی تلاوت نشست و آیاتی از قران را خواند. شیخ محمدصالح انصاری، مدیر مدرسه امام حسن شافعی شهر اوز، برای سخنرانی به جایگاه دعوت شد. او بعد از خواندن آیاتی که نشانگر رحمت و برکات قران بود، راه رسیدن به تقوا و بندگی را قران دانست. او به حضور خواهران و طلاب قرآنی اوز نیز اشاره کرد و گفت: «برای اولین بار در منطقه است که خواهران قرآنی اوز برای شرکت در چنین مراسمهایی از اوز خارج شدهاند و این از برکات این برنامههای وحدتافزا است.»
مجری برنامه از مجتبی فردفانی به عنوان محصول موسسهی مجمعالقرآن گراش نام برد و از او خواست به جایگاه تلاوت بیاید. تلاوت آیاتی از قرآن و پاسخ به سوالهای قرآنی چند نفر از حاضرین برای محک زدن حافظهی قرآنی او در این بخش انجام شد.
قرآن خیمهگاه فرهنگی ما است
مدیر عامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور بعد از ابراز خرسندی از حضورش در این محفل گفت: «اهمیت قرآن در نظام و جمهوری اسلامی ایران بسیار واضح و روشن است. خیمهگاه فرهنگی ما قرآن است و باید حتما در جهت پیشبرد اهداف نظام به فعالیتهای قرآنی نگاه ویژهای داشته باشیم. بیشترین توجه و تاکید رهبری نیز بر روی مسائل فرهنگی و قرآنی است و این نشان از اهمیت قرآن نسبت به سایر حوزهها دارد.»
او بر ضرورت مردمی بودن فعالیتهای قرآنی تاکید کرد و گفت: «ظرفیتهای مردمی گسترده و توسعهیافتهتر از ظرفیتهای دولتی است. همه مردم در قبال ترویج و بسط فرهنگ قرآنی مسئول هستند. نمونهای از برکات آن همین موسسات قرآنی است. البته از مسئولین قرآنی کشور به دلیل محقق نشدن بودجههای قرانی در چند سال متوالی و تقلیل اعتبار در سال ۹۴ گلهمندیم و این شرایط ضرورت مردمی بودن فعالیتهای قرانی را بیشتر نشان میدهد.»
تلاوت استاد غریبنواز، یکی از قاریان بینالمللی، و ستوده، یکی از قاریان شهرستان گراش، بخش پایانی برنامه بود.
در این مراسم از دانشآموزان ممتاز مرحله استانی در سال تحصیلی ۹۴-۹۵ نیز تقدیر شد. علی فتحی دانشآموز دبیرستان سیدالشهدا(ع) به دلیل حفظ پنج جزء قرآن کریم، آرزو حقانی دانشآموز مدرسه امام حسن عسکری (ع) در بخش تفسیر قران کریم، امیر حسین ترابپوران از متوسطه شاهد در بخش مداحی، سحر جهانیان از دبیرستان حضرت امالبنین (س) در بخش انشا نماز، و علی نامآور از متوسطه شاهد در بخش اذان، دانشآموزانی بودند که در این لیست قرار داشتند. پخش نشریه داخلی فاطمیون که ویژهنامهای از مقدمات برگزاری این محفل قرانی بود نیز از دیگر حاشیههای بخش پایانی این مراسم بود. مهدی وفاییفرد سردبیری نشریه داخلی فاطمیون را برعهده دارد.
عصر روز پنجشنبه نیز مراسم کلنگزنی واحد خواهران مجمعالقرآن گراش و افتتاح دوره تثبیت محفوظات حافظان کل قرآن کریم تحت نظر مجمع القرآن گراش در حسینیهی حضرت علی اکبر (حاج شاجان) برگزار شده بود (خبر در هفتبرکه)