هفتبرکه (گریشنا): شنبه بیست و چهارم مهرماه، همزمان با روز جهانی غذا، دو برنامه از طرف دانشکده علوم پزشکی گراش برگزار شد: مسابقهی نقاشی در یکی از مدارس با موضوع آشنایی با نشانگرهای رنگی و نیز آموزش این نشانگرها به همت معاونت غذا و داروی دانشکده؛ و جلسه کمیته سلامت و امنیت غذایی شهرستان گراش، با حضور دکتر عبدالهی، رییس دانشکده در فرمانداری گراش.
مسابقهای برای آموزش چراغ راهنمای غذایی
نشانگرهای رنگی با هدف کمک به مصرفکننده در زمینهی شناسایی ویژگیهای تغذیهای محصول بر روی آن درج میشود، تا مصرفکنندگان با توجه به شرایط جسمی و نیازهای شخصی، انتخابی آگاهانه داشته باشد. این نشانگرها به چراغ راهنمای غذایی تشبیه میشوند و شامل سه رنگ نارنجی، سبز و قرمز هستند و میزان کالری، قند، اسید چرب، شکر، نمک و در مواردی افزودنیها و مواد نگهدارنده را به صورت رنگ، نمایش میدهند. (اطلاعات بیشتر در سایت سازمان عذا و داروی وزارت بهداشت)
به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی شهرستان گراش، مهندس فضیلت بنیزمانی، مدیر نظارت بر مواد غذایی دانشکده علوم پزشکی، درباره روز جهانی غذا گفت: «برای آشنایی دانشآموزان با نشانگرهای رنگی مواد غذایی، مسابقه نقاشی در یکی از مدارس برگزار شد که برای این کار، قبل از اجرای مسابقه، پوسترهایی با این موضوع را در راهرو مدرسه در معرض دید دانشآموزان قرار دادیم تا به خوبی مفهوم این نشانگرها را یاد بگیرند و سپس با همین موضوع، مسابقه را برگزار کردیم.» بنیزمانی در ادامه گفت:«در مراسم روز جهانی غذا، آموزشهای لازم نیز در خصوص نشانگرهای رنگی به دانشآموزان داده شد.»
مدیر نظارت بر مواد غذایی دانشکده علوم پزشکی با بیان این که مسابقه نقاشی با موضوع میانوعدههای سالم در این هفته و هفته آینده در دبستانهای این شهرستان برگزار میشود گفت: «برای دانشآموزان راهنمایی و دبیرستان نیز مسابقه عکاسی از غذای سالم در این دو هفته در حال برگزاری است.»
بنیزمانی افزود: «روز جهانی غذا بیست و چهارم مهرماه است که با شعار جهانی «آب و هوا در حال تغییر است، کشاورزی و غذا نیز باید تغییر کند» و نیز با شعار کشوری «اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقای سلامت» در سراسر کشور با برنامهها و فعالیتهای مفید و موثری اجرا شده است و در روزهای آینده نیز ادامه خواهد داشت.»
جلسه کمیته سلامت و امنیت غذایی
در جلسه کمیته سلامت و امنیت غذایی شهرستان که با حضور معاون فرماندار، مسئولین دانشکده علوم پزشکی، کارکنان معاونت بهداشتی، معاونت درمان، دانشکده علوم پزشکی و مسئولین ادارات مرتبط با موضوع سلامت و امنیت غذایی برگزار شد، درباره آمار مرگ و میر، موضوعات و مشکلات بهداشتی و مسائلی درباره سلامت و امنیت غذا بحث و تبادل نظر شد.
دکتر احمد عبدالهی، رییس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گراش، در این جلسه گفت: «آمار نشان میدهد بیماری سرطان در این شهر نسبت به شهرهای دیگر بالاتر نیست، اما ترس و وحشت این بیماری در بین مردم شهر بیشتر است.» دکتر عبدالهی با اشاره به اینکه پیشگیری مقدم بر درمان است گفت: «ما با تغییر در سبک زندگی و بهخصوص مصرف مواد غذایی سالم، میتوانیم تا حد زیادی از بروز سرطان جلوگیری کنیم.» او مصرف غذاهای پرچرب، استفاده از شکر و نمک فراوان و بهخصوص استفاده از رنگهای مصنوعی غذایی را که در این شهرستان زیاد مورد استفاده قرار میگیرد، بسیار مضر و سرطانزا دانست.
در جلسه کمیته سلامت و امنیت غذایی شهرستان به تبلیغات غذایی آسیبرسان نیز اشاره شد. محسن ایزدی، یکی از کارشناسان این کمیته، در این باره گفت: «طبق قانون، تبلیغات کالاهای آسیبرسان به سلامت ممنوع است. ولی هم در سطح کشور و بهخصوص در این شهرستان به وفور این تبلیغاتها به چشم میخورد.»
در پایان جلسه مقرر شد جلسهی کمیته سلامت و امنیت غذایی به صورت ماهیانه برگزار شود.