نماد سایت هفت‌برکه – گریشنا

بازار طلا، گراش را قطب تجارت طلا می‌کند

هفت‌برکه (گریشنا): کلنگ آغاز ساخت بازار طلای گراش با مشارکت جمعی صنف طلافروشان گراش زده شد.

به گزارش خبرنگار گریشنا، بازار طلای گراش در زیربنای چهار هزار متر و در دو طبقه ساخته می‌شود. کلنگ ساخت این بازار، عصر روز عید قربان برابر با ۲۲ شهریورماه، با حضور فرماندار گراش، برخی از مدیران شهرستان و جمعی از مردم و اصناف به زمین زده شد. بازار طلا در مرکز شهر گراش و روبه‌روی پارکینگ باغ ملی قرار دارد.

پیش‌نهاد فرمانداری : سرمایه‌گذاری برای سنگ‌های قیمتی

فرودی، فرماندار گراش، در صحبت‌های کوتاه خود گفت: «یکی از برنامه‌های دولت در حوزه اقتصاد مقاومتی بحث سرمایه‌گذاری است. هر چه در راه سرمایه‌گذاری تلاش کنیم، رفاه مردم بیشتر می‌شود. ادارات را بسیج کرده‌ایم تا به کسانی که در حوزه‌های صنعت، خدمات و کشاورزی سرمایه‌گذاری کنند، کمک کنند.»

فرماندار گراش در مورد نگاه به آینده در اقتصاد تذکر داد: «شهر و شهرستان گراش با زحمات شما عزیزان رونق اقتصادی خوبی دارد، اما اگر به همین سبک اقتصاد سنتی پیش برویم در اقتصاد بین‌المللی و اقتصاد ملی جایگاهی نخواهیم داشت. سهم شهرستان و استان در فناوری‌های نو تقریبا صفر است. ما باید به طرف تولید محتوا برویم و از علوم نوین استفاده کنیم.»

فرودی اعلام کرد با افتتاح بازار طلا ما انتظار داریم گراش قطب تجارت طلا و جواهرات در جنوب کشور باشد. او طلافروشان را به سرمایه‌گذاری در حوزه سنگ‌های قیمتی دعوت کرد: «سرمایه‌گذاری در حوزه سنگ‌های قیمتی بسیار پردرآمد، کم‌حجم و کم‌هزینه است. نیاز به آموزش و اطلاعات دارد. حتی از همین سنگ‌های اطراف گراش هم می‌توان استفاده و فرآوری کرد.»

اسکلت بازار تا ۸ ماه دیگر تکمیل می‌شود

حسین فولادی، رییس هیات امنای بازار طلا، ساخت این بازار را در راستای سامان‌دهی صنوف دانست: «سامان‌دهی فقط شامل صنوف مزاحم و آلاینده نیست و شامل صنوف خدماتی هم است. در زمان مسئولیت من در اتاق اصناف، برای ساماندهی صنوف رایزنی کردیم. تلاش برای ساماندهی صنف طلا با سرقت مسلحانه‌ی یکی از طلافروشی‌ها همزمان شد که جرقه‌ای شد تا کار بازار طلا را شروع کنیم.»

فولادی در مورد روند کار بازار طلا گفت: «سال ۹۲ خرید زمین فعلی انجام شد و یک سال اخیر دو خانه جدید هم خریداری شد. جلسات تاسیس با مشارکت ۱۷ نفر از طلافروشان انجام شد. گفتند کار جمعی در گراش انجام نمی‌شود که ما در پی نفی این نظر هستیم.»

فولادی از تنظیم قرارداد با پیمانکار خبر داد:‌ «قرارداد با پیمانکار بسته شده است. اسکلت در عرض شش تا هشت ماه طبق قرار داد باید ساخته شود.»

چند دلیل برای تاخیر پروژه

حسین فولادی چند دلیل را از دلایل اصلی در تاخیر به وجود آمده در اجرای پروژه اعلام کرد: «دلیل اول توسعه پروژه بود که در ابتدا دو خانه را خریداری کردیم و بعد سه خانه دیگر اضافه شد. دلیل دیگر تغییر سازه است که کل محاسبات تغییر کرد. دلیل سوم قوانین دست‌وپاگیر اداری بود.»

فولادی اعلام کرد زمینی برای پارکینگ روبه‌روی بازار در نظر گرفته شده است: «ما در اصناف از طرفداران ایجاد پارکینگ در مرکز شهر  و معترض حذف پارکینگ هستیم. در اینجا طلافروشان این دلیل منطقی را داشتند که به دلیل امنیتی نمی‌توانیم پارکینگ داشته باشیم. طبق قانون شهرداری باید پارکینگ داشتیم. بعد از جلسات متعدد شهرداری محل اداره ثبت را خریداری کرد و مشکل حذف پارکینگ حل شد.»

رییس هیات مدیره ضمن به حق خواندن دغدغه‌های علاقه‌مندان میراث فرهنگی گفت: «دوستان میراث فرهتگی دغدغه‌های به حقی داشتند تا بادگیر مجاور بازار حفظ شود. دو سه ماه درگیر بودیم. دیوار باقی‌مانده قرار است با شیوه خاصی تخریب شود و قریب چهل تا پنجاه میلیون تومان برای این کار هزینه کرده‌ایم.»

فولادی با تشکر از نهاد‌های مختلف، شورای شهر را مالک معنوی این پروژه دانست: «اعضای هیات امنا پولادسنج، فرسوده، حاج حسن کشاورز و حاج حمید کشتکاران شبانه‌روز وقت گذاشتند. اعضای شورای شهر به ویژه رییس شورا و مهندس هرمزی همکاری زیاد داشتند.»

خروج از نسخه موبایل