هفتبرکه (گریشنا): حجت الاسلام و المسلمین سید رضا شاهچراغ با دریافت حکم امامت جمعه، ۲۹ مردادماه نخستین نماز جمعه خود در گراش را برگزار کرد.
به گزارش هفتبرکه، بر اساس مصوبه شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، حجت الاسلام و المسلمین سید رضا شاهچراغ از سوی مقام معظم رهبری به مدت سه سال امام جمعه گراش شد. حجت الاسلام و المسلمین ملکمکان، رییس شورای سیاستگذاری در استان فارس، حکم شاهچراغ را ابلاغ کرد. سید رضا شاهچراغ متولد شهرستان دامغان در استان سمنان است و چهار سال گذشته امامت جمعه بخش ارد را بر عهده داشت. او جانشین سید رضا حسینی شد که بیش از چهار سال امام جمعه گراش بود.
حجت الاسلام و المسملین سید رضا شاهچراغ به مناسبت دهه کرامت، خطبه نخست را به شرح حدیثی از امام رضا (ع) در مورد خصوصیات مومنان اختصاص داد. او در ادامه خطبه ۱۷ دقیقهای خود بر اهمیت نماز جمعه تاکید کرد: «پیروزی انقلاب نعم زیادی را در اختیار مردم قرار داد که یکی از مهمترین این نعم، نماز جمعه است.»
امام جمعه گراش: باید انقلابی عمل کنیم
خطبه دوم شاهچراغ نیز ۱۸ دقیقه طول کشید و اشاراتی به مسائل روز داشت. او در ابتدا از حضور گرم و ارزشمند نمازگزاران تشکر کرد: «به حضور خانواده معظم شهدا، جانبازان و آزادگان افتخار میکنیم و از تلاش مسئولین برای برگزاری مراسم امروز تشکر میکنیم. از حجت الاسلام و المسلمین حاج آقا حسینی که در طول این مدت تلاشهای وافری داشتند و محبتهایی نسبت به بنده حقیر داشتند و از حضور مردم ارد نیز تقدیر و تشکر میکنیم.»
شاهچراغ به تاکید مقام معظم رهبری بر انقلابی بودن اشاره کرد: «مقام معظم رهبری در دهه هفتاد به تهاجم فرهنگی اشاره کرد و الان قضیه جنگ نرم بر همه عیان شده است. رهبری در دیدارهای خود در یک سال گذشته بر انقلابی بودن، انقلابی ماندن و انقلابی عمل کردن تاکید داشتهاند. ستادها و پایگاههای نماز جمعه از مهمترین نهادهایی است که باید انقلابی عمل کنند. مقام معظم رهبری برای نماز جمعه از تعبیر قرارگاه استفاده میکنند. لازمهی قرارگاه این است که جنگی رخ داده است و فرمانده این قرارگاه امام جمعه است و افسران جنگ نرم، مردم به ویژه جوانان، باید خود را مجهز کنند. همه ما باید در تقویت پایگاه نماز جمعه تلاش کنیم.»
امام جمعه جدید گراش به کارکرد دوگانهی نماز جمعه نیز اشاره کرد: «نماز جمعه هم شان حاکمیتی دارد و هم شان مردمی؛ و کارکردی دوسویه دارد. اگر مشکلی برای مردم پیش بیاید، از تربیون نماز جمعه به سمع و نظر مسئولین و حاکمیت برسد.»
اقتصاد مقاومتی، علمآموزی و فرهنگ
امام جمعه گراش اقتصاد مقاومتی و علمآموزی را از ظرفیتهای گراش دانست: «در بعد اقتصاد مقاومتی و در بحث علمی و فرهنگی توجه ویژهای داشته باشیم. باید اهداف کوتاهمدت و بلندمدت برای خودمان تعریف کنیم و به اهداف دهساله خود دست پیدا کنیم. بحث علمآموزی و فرهنگی در جایگاه ویژهای قرار دارد. باید فضای علمی را هم از نظر کیفی و هم کمی گسترش دهیم. کمتر شهرستانی داریم که هم حوزه علمیه برادران و هم حوزه علمیه خواهران فعال داشته باشد. باید از ظرفیتهای حوزه علمیه برای کاهش آسیبهای اجتماعی استفاده کرد.»
حجت الاسلام شاهچراغ از اقشار مختلف برای همکاری با نهاد نماز جمعه دعوت کرد: «از همین تریبون از امروز در خدمت مردم گراش هستم. تمام تلاشم را در جهت تعامل و همکاری و در جهت موفقیت و پیشرفت شهرستان در حوزههای مختلف خواهم داشت. این امکانپذیر نیست مگر با همدلی و اتحاد، با همبستگی اجتماعی و پرهیز از اختلافات جزیی. از همین تریبون از همه صاحبنظران، علما، حوزههای علمیه، دانشگاهیان و مسئولین محترم شهرستان، معتمدین و بزرگان درخواست میکنم با تعامل و همکاری برای منطقه و شهرستان گراش تلاش کنیم.»
ملکمکان: امام جمعه از تهران تعیین شده است
حجت الاسلام و المسلمین ملکمکان، رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه در استان فارس، در مورد تغییرات در سمت امامت جمعه گراش گفت: «هر دو عزیز سالهای سال در سنگر نماز جمعه بودهاند و امروز یک نقل و انتقال صورت گرفت. انتخاب امام جمعه گراش بنا به تشخیص شورای سیاستگذاری کشور که علمای بزرگ منصوب رهبری در آن هستند بوده، و تصمیم در تهران گرفته شده است. بنده و آقای حسینی و هیچ کسی در استان دخالتی نداشتهایم و در حد پیشنهاد بوده است، اما تصمیمگیری در تهران است. مدتی مهمان مردم ارد بوده است. اما این که این ذهنیت وجود داشته باشد که مردم ارد برای گراش امام جمعه تعیین کردهاند، درست نیست. آنها حتی در تعیین امام جمعه برای خودشان هم نقشی ندارند.»
ملکمکان چندین روایت درباره اهمیت نماز جمعه نقل کرد و گفت: «اگر امام جمعه هیچ کاری نکند، همین ثوابهایی که از برگزاری نماز نصیب مردم میکند کافی است.
مقام معظم رهبری نماز جمعه را قلب فرهنگی یک شهر و امام جمعه را فرمانده قرارگاه فرهنگی میداند. به برکت انقلاب اسلامی ۹۰۰ نماز جمعه در کشور برگزار میشود که سهم استان فارس برگزاری ۷۵ نماز جمعه است.»
فرماندار: جناحی شدن آفت نماز جمعه است
پیش از برگزاری نماز جمعه، جلسه شورای اداری برای معارفه امام جمعه جدید و تقدیر از تلاشهای چهارساله حجت الاسلام و المسلمین سید رضا حسینی، امام جمعه پیشین گراش، برگزار شد.
اصغر فرودی، فرماندار گراش، بخشی از صحبتهای خود را به آسیبهای نماز جمعه اختصاص داد: «آفات برای نهادهای مقدس زیاد است. هر چیزی جایگاه بیشتری داشته باشد، ممکن است آفات و معایب بیشتری داشته باشد. یکی از این معایب، دوری مسئولین و ستادهای نماز جمعه از نظرات و خواستههای مردم است. هر چه از مردم دورتر باشند، گرایش مردم به نماز جمعه کمتر خواهد شد. دومین چیز سیاستزدگی است. این که نهاد نماز جمعه ارگان رسمی یک جناح خاص باشد، حتی اگر دولت و من فرماندار باشد. این که نماز جمعه یک گروه را تضعیف کند، در واقع خودش را تضعیف میکند. این را در جاهای دیگر شاهد بودیم. مثلا حقوقهای نجومی را پنج بار و شش بار متوالی در نماز جمعه میگویند ولی اختلاس سه هزار میلیارد تومانی را نمیگویند. «عیب می جمله بگفتی هنرش نیز بگو» اگر یک عیبی و اشکالی است، باید محاسن و هنرها هم گفته شود. در بعضی از نماز جمعهها در مورد برجام فقط معایب گفته میشود. چیزی که مصوبه شورای امنیت ملی است که به تایید مقام معظم رهبری رسیده است. معایب را میگویند ولی محاسن را نمیگویند. وقتی مردم صداقت ببینند، به طرف نماز جمعهها هجوم میآورند. الحمد لله در گراش و ارد انصاف شده است و مردم هم اقبال و استقبال بیشتری خواهند کرد.»