نماد سایت هفت‌برکه – گریشنا

طلوع دوباره هشتمین آفتاب در تابستان

aftab110

هفت‌برکه (گریشنا): همایش «هشتمین آفتاب» برای دومین بار از ۲۰ تا ۲۴ مردادماه در حسینیه حضرت ابوالفضل (ع) گراش برگزار می‌شود.

همایش «هشتمین آفتاب» برای بزرگ‌داشت دهه‌ی کرامت برگزار می‌شود که به فاصله بین ولادت حضرت معصومه (س) و ولادت ثامن الائمه (ع) اطلاق می‌شود. دهه کرامت امسال مصادف با ۱۴ تا ۲۴ مرداد است و برنامه‌های زیادی به همین مناسبت در سراسر کشور با همکاری سه آستان مقدس برگزار می‌شود: آستان قدس رضوی (امام رضا علیه السلام) آستان حضرت معصومه (س) و آستان احمدی و محمدی (شاه‌ چراغ). همایش هشتمین آفتاب شهریور سال گذشته برای اولین بار در گراش برگزار شد.

کانون فرهنگی مذهبی روایت آفتاب این همایش را در گراش با همکاری اداره کل روابط عمومی آستان قدس رضوی، اداره کل روابط عمومی آستان حضرت معصومه (س)، امور فرهنگی آستان احمدی و محمدی، و همچنین حسینیه حضرت ابوالفضل (ع)، اداره تبلیغات اسلامی گراش و شبکه سراسری فرهنگ برگزار می‌کند.

 

 

شامحمدی: امسال باشکوه‌تر از پارسال

محمدعلی شامحمدی، مدیر کانون فرهنگی مذهبی روایت آفتاب و دبیر همایش هشتمین آفتاب، رضایت بازدیدکنندگان از نمایشگاه و همایش سال گذشته را دلیل اصلی برگزاری دوباره‌ی همایش می‌داند و اضافه می‌کند: «سعی کرده‌ایم با تغییراتی که در طراحی نمایشگاه، برنامه‌ها و سخنرانان و مداحان ایجاد می‌کنیم، همایش امسال را باشکوه‌تر از سال گذشته برگزار کنیم.»

شامحمدی می‌گوید همایش امسال در چهار بخش مختلف برگزار می‌شود: بخش اصلی نمایشگاهی، شامل دکورهای آیینی تداعی‌کننده‌ی صحن انقلاب حرم مقدس امام رضا (ع) و یکی از شبستان‌های حرم است؛ بخش اصلی دوم، شامل سخنرانی و مداحی با حضور چهر‌ه‌های برجسته کشوری از تهران و قم و مشهد و شیراز است که هر شب برگزار می‌شود؛ بخش سوم شامل حضور مدیران و خدام آستان‌های مقدس رضوی، حضرت معصومه و شاه‌چراغ و همچنین حمل پرچم متبرک این سه آستان است که در چهار روز برگزار می‌شود؛ و بخش چهارم نیز نمایشگاهی شامل غرفه‌های عرضه محصولات فرهنگی و آیینی حرم‌های مقدس، به اضافه غرفه‌های ادارات بهزیستی گراش، هلال احمر گراش و ناحیه مقاومت گراش است. این غرفه‌ها قرار است بیرون از حسینیه حضرت ابوالفضل دایر شود.

شامحمدی درباره اولین برنامه همایش هم می‌گوید: «نوزدهم مرداد روز بزرگ‌داشت حضرت شاه‌چراغ است که به همین مناسبت برنامه‌ی مفصلی در صحن شاه‌چراغ در شیراز برگزار می‌شود. از این آستان دعوت کرده‌ایم که همان برنامه را در همایش گراش هم اجرا کنند.»

رستم‌پور: شبیه‌سازی شبستان را هم اضافه می‌کنیم

محمد رستم‌پور، مدیر اجرایی همایش هشتمین آفتاب، از برنامه‌ریزی منظم‌تر برای برگزاری همایش امسال با تشکیل ۱۲ کمیته تخصصی خبر می‌دهد: «یازده کمیته شامل کمیته‌های تبلیغات، بانوان، طراحی، اجرای دکور، تشریفات و استقبال، تشریفات صحن، مهمان‌داری، نمایشگاه‌ها، خرید و تدارکات، مالی، و فنی زیر نظر کمیته اجرایی و مدیر اجرایی همایش فعالیت می‌کنند.»

رستم‌پور که اجرای دکور و فضاسازی را در سال گذشته نیز به عهده داشت، در خصوص نحوه اجرای شبیه‌سازی صحن در حیاط حسینیه حضرت ابوالفضل (ع) می‌گوید: «فضای حیاط حسینیه، نهصد متر است. سال گذشته پنجره فولاد، ایوان طلا، گنبد، نقاره‌خانه و سقاخانه با استفاده از بنر و استیکر و کارتن‌پلاست در این حیاط شبیه‌سازی شد و سعی کردیم با نورپردازی و چراغانی، جلوه‌ای واقعی به این فضا بدهیم.»

مدیر اجرایی همایش در خصوص طراحی نمایشگاه امسال می‌گوید امسال نیز مانند پارسال، صحن انقلاب آستان قدس شبیه‌سازی خواهد شد، البته با مقداری تغییرات: «بازآفرینی محوطه حرم تا حدود سی درصد تغییر می‌کند. قصد داریم ایوان طلا و گنبد را به صورت سه‌بعدی کار کنیم.»

اما تغییر عمده‌ی نمایشگاه امسال، اضافه شدن بازآفرینی یکی از شبستانهای حرم در سالن اصلی حسینیه خواهد بود. رستم‌پور در این زمینه توضیح می‌دهد: «یکی از شبستان‌های حرم را در فضای ۵۰۰ متر مربعی سالن اصلی حسینیه بازآفرینی خواهیم کرد. دور تا دور سالن به صورت دالانی طراحی خواهد شد که اختصاص به فضای نمایشگاه عکس‌های حرم و عکس‌های همایش سال گذشته دارد.»

تصویری از اولین همایش در سال گذشته

جلسه فرمانداری برای برگزاری بهتر

در جلسه‌ای که روز سه‌شنبه ۱۵ تیرماه در فرمانداری گراش با حضور فرماندار، بخشدار مرکزی و روسای ادارات و برگزارکنندگان همایش برگزار شد، درخواست‌های برگزارکنندگان مطرح شد و ادارات و نهادهای مختلف به همکاری دعوت شدند.

حجت الاسلام یزدان‌پرست، رییس اداره تبلیغات اسلامی گراش، در ابتدای این جلسه با تاکید بر ارزشمند بودن چنین همایش‌هایی در شناساندن جایگاه امام رضا (ع) به مردم و جوانان، مراسم سال گذشته را باشکوه خواند و اظهار امیدواری کرد که امسال نیز شاهد اجرایی باشکوه‌تر باشیم.

اصغر فرودی، فرماندار گراش، در این جلسه اظهار کرد: «این دومین سال است که برنامه همایش رضوی در گراش برگزار می‌شود و ما مفتخریم که میزبان چنین همایش‌هایی باشیم.» او به اشاره به هنر و نقش آن در جامعه، برگزاری همایش رضوی را یکی از کارهای خلاق، بدیع و هنرمندانه توصیف کرد و افزود: «در جهت گسترش فرهنگ ناب رضوی باید تلاش شود، چرا که در هجمه‌های کنونی استکبار جهانی و در تندباد فضاهای مجازی، برگزاری این همایش‌ها که در جهت استقبال از مکتب اهل بیت (علیهم السلام) پیش می‌رود، می‌تواند تاثیری به‌سزا در افکار جوانان داشته باشد.» فرماندار گراش خواستار تلاش، جدیت و همکاری همه‌جانبه کلیه ادارات، نهادها و ارگان‌ها و عموم مردم در جهت هرچه بهتر برگزار شدن این همایش شد و افزود: «از آنجا که در صدر وظایف هر دستگاهی، ترویج فرهنگ اسلامی است، می‌طلبد هر اداره‌ای در حوزه کاری خود همکاری و مساعدت نماید.» فرودی بحث امنیت، پرهیز از خرافه و همچنین دوری از جناحی بودن و سیاسی بودن این همایش را از مسئولان برگزاری همایش خواستار شد.

تصویری از اولین همایش در سال گذشته
خروج از نسخه موبایل