نماد سایت هفت‌برکه – گریشنا

کامنت‌دونی: از باغ‌شهرها تا همراهان همیشگی آقای فرماندار

Comment-Dooni02 هفت‌برکه (گریشنا): برای بهتر دیده شدن کامنت‌های خوانندگان سایت، از این به بعد بخشی از آنها را به صورت هفتگی و گاهی نیز به شکل موردی جداگانه منتشر خواهیم کرد. پیشنهاد می‌کنیم کامنت‌هایتان را با ذکر نام بگذارید تا در نقل قول و رساندن صدایتان به مردم و مسئولین موثرتر باشد.

در هفته گذشته، این خبرها نظر خوانندگان را بیشتر جلب کرده بود:

زیر خبر کامنت‌دونی: باغ‌شهرها، آبادانی یا خیانت؟

این خبر در واقع بازنشر کامنت‌های خوانندگان در زیر خبری با تیتر «ساخت باغ‌شهرها خیانت به نسل آینده شهرستان است» (خبر در هفت برکه) بود. این حرف از زبان فرماندار در جلسه صیانت از اراضی ملی نقل شده بود. خوانندگان سایت در زیر این خبر هم نظرات متفاوتی داشتند:

 دیدبان: این پول مدباخ کار دست گراش داده. این پول بادآورده مدباخ باعث شده زمینى که متری ۱۰۰۰ تومان ارزش نداره، می‌رن متر ۴۰۰۰۰ تومان مى‌گیرن بعد متراژ بالا مى‌فروشن. هم زمین‌هاى طبیعت رو نابود مى‌کنند و هم باعث تخریب می‌شن. چرا جلوی چاه‌هاى غیر مجاز رو نمى‌گیرن؟ همه چاه‌ها که معلومه کجاست. با این حرف زدن به جاىی نمی‌رسه.

شهروند گراشی: سلام خدمت باغ شهری‌داران و واسطه‌های باغ شهری‌سازان.

چرا بعضی از ما گراشی‌ها هیچگاه به صورت کارشناسی شده سرمایه‌هایمان را در جای درست هزینه نمی‌کنیم که توجیه اقتصادی و درآمد پایدار داشته باشیم؟ این روش که ما پیش گرفته‌ایم یک روش تقلید کورکورانه است. دارا و ندار به این معظل معتاد شده‌اند.

سوال بنده در بندهای جداگانه پرسیده می‌شود و خواهشمندم هر کدام تک تک پاسخ داده شود.

۱- این همه باغ‌شهری که در گراش ساخته شده است چه توجیه اقتصادی دارد؟

۲- این همه سرمایه که در بیابان‌های گراش هزینه شده چه آینده‌ی مثبتی دارد؟

۳- آیا بهتر نبود این سرمایه‌ها در حوزه کار صحیح، تولید و صنعت هزینه می‌شد که ما شاهد این همه بیکار و معتاد و فقیر نبودیم؟

۴- آیا می‌دانید این ساخت و ساز باغ‌شهری توسط گروهی واسطه و دلال مدیریت و فرماندهی می‌شود و سود کلان آن به جیب تعدادی دلال سرازیر می‌شود؟

پس بیایید بیدار شویم و آتش به سرمایه‌هایمان نزنیم و دست از کارهای غیر کارشناسی برداریم و دنبال سود کاذب نباشیم. مثل این که در گراش جدیدا مد شده هر کسی باغ ندارد یعنی بی‌هویت و بی‌شخصیت. اگر می‌خواهیم تقلید بگیریم، باید از شهروندان یزدی تقلید گرفت که در کویر بدون آب، چه کارخانه‌هایی احداث کرده‌اند! یا از روستایی در آذربایجان که جمعیتش ۴۰۰ نفر است و ۳۰ واحد تولیدی پیراهن مردانه دارد!

به نظر بنده کار تولید مدواخ خیلی باارزش‌تر و پرسودتر از تولید باغ شهری است.

علیرضا: عزیزان مسئول اگه می‌خوان بدونن خیانت چیه، خوبه یه دوری طرف تنگ لاغر و دشت باقر (تنگ گیزیره) بزنن. فکر کنم خیانت به طبیعت رو خوب بشه دید. موقعی که زمین‌ها رو واگذار می‌کنن، عشایر مجبوره از باغ و مزرعه عبور کنه.

هم‌شهری: آقای بنده خدا، خیانت اینه که طرف زمین تصرف می‌کنه، بعد قطعه قطعه می‌کنه به من و و تو واگذار می‌کنه با چه قیمتی! این خیانت به من و و شما نیست؟ این حق مردم گراش پایمال نمی‌شه؟ خدا کنه تموم باغ شهری‌های تصرفی خراب کنن. دست‌تون درد نکنه.

علی: مگه شهرها و روستاهای اطراف ما چی برای تفریح داره؟ اصلا آبا و اجداد ما تو قدیم با کمترین امکانات چی برای تفریح داشتن؟ گراش قطب کشاورزی جنوب فارس بوده. الان اون زمین‌های کشاورزی همش تغییر کاربری دادن شده باغ شهری، تفرج‌گاه پولدارها.

Shadi.Sh: بنده به عنوان یک شهروند به شدت مخالفم. چرا واسه این که آباد کردن زمین‌ها اصلا کار خلافی نیست و از این کار باید جلو گیری شود. پلمب کردن چاه‌های غیر مجاز این و موافقم چون واقعا تاثیر به سزایی در خشک شدن سفره‌های زیر زمینی دارد.

علی: خیانت! چون باغ شهری هیچ سودی برای جامعه نداره، الا برای صاحبش که تفرجگاهش است.

 

زیر خبر نمایندگی ایران خودرو در گراش افتتاح شد

نمایندگی جدید خدمات فروش و پس از فروش و خدمات امدادی ایران خودرو در بلوار خلیج فارس گراش با حضور فرماندار، مسئولین دستگاه‌های اجرایی شهرستان و اقشار مختلف مردم افتتاح شد. انتشار این خبر، چند کامنت غیرمرتبط اما مهم را از طرف خوانندگان به همراه داشت.

 عزیز نوبهار: در سال ۸۷ سه هزار متر زمین در بهترین نقطه ورودی شهر گراش تحت عنوان ایجاد نمایندگی فروش و خدمات پس از فروش سایپا با مجوز رسمی به شخصی واگذار شد و این زمبن با قیمت بالایی در معرض فروش قرار گرفته و زمین ملی به شخصی واگذار شده که هرگز احداث نشد. این مورد باید توسط مسکن و شورا و نهادهای نظارتی پیگیری شود و این زمین به مسکن و شهرسازی برگردد تا برای کاری عمومی و درجهت منافع عمومی واگذار شود.

محمود: با سلام. جناب فرماندار اگه واقعا مدافع حقوق مردم هستید فکری به حال زمین‌هایی بکنید که هکتارها حصارکشی شده و دریغ از کاربرد اصلی که مجوز آن گرفته‌اند. حالا بیا بگو باغچه شهری خیانت به نسل آینده است.
شصت و ششی: جناب نوروزی، برادر عزیز، همه ابن مثال رو می‌دونند ولی متاسفانه مسئولین یا قدرت برخورد ندارند یا اصلا نمی‌خواهند. فقط بلدن فضای سبز که نقشه سازمان زمین شهری بوده رو بفروشند.

 

زیر خبر دفتر نماینده مجلس در گراش تعطیل شد

بیش از یک ماه است که خلیل غلامی از مدیریت دفتر جعفرپور، نماینده مجلس، در گراش استعفا داده است و هنوز تصمیمی در خصوص راه‌اندازی مجدد دفتر نشده است.

علیرضا: این همه دکتر و لیسانس و فوق لیسانس جوان تو این شهر داریم، اون وقت یکی رو گذاشتن که … آخه مسئولین محترم، یه کم هم‌فکری با جوانان هم خوبه. به قرآن همه شما تو قیامت باید جواب پس بدین. من کاری به این دفتر و نمایندگی بی بخار ندارم. بقیه جاها و بقیه مشکلات رو میگم.

رضایی: چرا بی‌انصافی می‌کنید؟ اتفاقا من مشکل مهمی رو از طریق دفتر نماینده برای خانواده‌ام حل و فصل کردم. باید دفتر نماینده دوباره راه‌اندازی شود.

میرباقری: لیاقت گراشی‌ها همین است. به جای تعامل همواره رویکرد تقابل را برگزیده و دچار خسران شده‌اند. بهتر است از بین همین جوانان بیکار با مدارک تحصیلی بالا برای تعامل با نماینده محترم مجلس فردی را پیشنهاد دهیم.

سامر: آقای غلامی به نظر من از اول هم نباید این کار را انجام می‌دادید.

جاسوس: بیلان کاری بدن ببینیم چه گلی به سر شهرستان زدن!

 

زیر خبر پرونده مشکلات شش شرکت روی میز کارگروه اقتصاد مقاومتی

این خبر درباره تشکیل جلسه «کارگروه اقتصاد مقاومتی» به ریاست فرماندار گراش است که به منظور اجرا و پیش‌برد سریع طرح‌های مرتبط با سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در شهرستان تشکیل جلسه می‌دهد. کارگروه اقتصاد مقاومتی در دو ماه گذشته از شش شرکت تولیدی و سرمایه‌گذاری دعوت کرده و مشکلات آنها را شناسایی و مورد بررسی قرار داده است.

حسن: تا دولت فکری به کم کردن مالیات ارزش افزوده نکند، سرانجام این شرکت‌ها تعطیلی است.

کامران: با سلام و تشکر از ریاست و اعضا محترم کارگروه اقتصاد مقاومتی.

اما شایسته می‌دانم که فقط و فقط به همان شعاری که در متن صورتجلسه‌ی کارگروه فرموده‌اید بپردازید و از آن تخطی نکنید و واقعا به اقدام و عمل برسانید.

«فراهم کردن زیرساخت»

۴ بنگاه تجاری را دعوت کرده‌اید و از آنها توضیح شرح مشکلات می‌خواهید و هر کدام نیز ادعایی می‌کنند و خروجی کلی صحبت‌های همه بنگاه‌های تجاری از دهه‌ها قبل تاکنون و اگر اوضاع به همین منوال باشد، همین خواهد بود «تسهیلان کم بهره‌ی بانکی»، درسته؟ آیا فراهم کردن زمینه اخذ تسهیلات، یعنی فراهم کردن زیر ساخت؟ بهتره اول «زیر ساخت» را برای خودمان (کارگروه تخصصی اقتصاد مقاومتی) معنی کنیم تا به نتیجه برسیم.

۳۷ سال است که جلساتی این‌چنینی در سطوح مختلف مملکتی گرفته‌اند و گرفته‌اید و اگر باز سماجت در ادامه راه اشتباه گذشته داشته باشیم، چنین جلسات هیچ خروجی نخواهد داشت.

۳ تا از این بنگاه‌های اقتصادی که شما دعوت کرده‌اید در زمینه کشاورزی می‌باشند. جناب اقای فرودی عزیز، در خوش‌نامی و خوش‌نیتی شما هیچ شکی ندارم، اما منطقه‌ای که آب ندارد، سبزی را چگونه عمل بیاورد تا بسته بندی کنند؟ نخلستان‌هایش در حدود بیش از ۷۰ درصد، بازدهی که باید داشته باشند را ندارند، چون آب نیست و الباقی نیز که از عمق ۳۰۰متری آب بیرون می‌کشند و باز یعنی خودکشی و از بین بردن اندک منابع آبی موجود.

زیرساخت یعنی سدسازی و آبخیزداری. یعنی جاده و برق و گاز و تلفن، یعنی آوردن صنایع مادر، پتروشیمی و …. و نه این که بنگاه‌دارهایی را جمع کنیم و مبلغی در جیب‌شان بگذاریم و راهی بانک‌های خصوصی برای سپرده‌گذاری بکنیم.

با عذرخواهی و پوزش از زحمتکشان و سرمایه گذاران واقعی شهرم.

 

زیر خبر آنچه شب قدر در اتاق عمل بیمارستان گراش گذشت

خبر جراحی موفقیت‌آمیز پیرمرد قشمی مبتلا به سرطان روده، در شب قدر در اتاق عمل بیمارستان گراش توسط دکتر عبداللهی، سیل تبریک‌ها را برای دکتر عبداللهی به همراه داشت، و البته گوشه‌ای از انتقادها درباره عمل‌کرد بیمارستان و دانشکده. اینجا انتقادها را مرور می‌کنیم.

فرهاد: یک سوال از روابط عمومی دانشکده دارم لطفا درج نمایید: لطفا بفرمایید از روزی که آقای دکتر عبدالهی […] در دانشکده و بیمارستان مسئولیت‌دار شده‌اند، چند پزشک گراشی و بومی جذب کرده‌اند؟ از روز ورود آقایان در مدیریت بیمارستان، چند تا از دکترهای عمومی و متخصص از بیمارستان رفته‌اند؟ لطفا خبرنگاران گریشنا با دکترهای متخصص بومی مصاحبه‌ای ترتیب دهند تا درد دل‌های آنان نیز به گوش مسئولین و مردم برسد.

قاسم: درود و سلام خدا بر دکتر عبداللهی. چه عبادتی بالاتر از نجات جان یک انسان. آن هم در شب قدر.

جناب آقای دکتر، چنان‌چه جنابعالی دغدغه حل مشکلات مردم و جامعه دارید و از اخلاق و عمل و بیان مولای متقیان فرمودید، برادرانه درخواست می‌کنم به دکترهای متخصص گراشی بیشتر بها دهید، چون بالاخره از همین شهر هستند و دلسوزتر از غیر از گراشی هستند. جنابعالی الان با انتصاب به سمت ریاست دانشکده مسئولیت خطیرتری دارید، لذا کاری نکنید که متخصصین گراشی ما از گراش کوچ کنند. آنان هم مثل شما زحمت کشیدند تا بتوانند خدمتی به همشهریان داشته باشند. متاسفانه بی‌مهری‌هایی در حق پزشکان متخصص گراشی از سوی مسئولین دیده می‌شود. شایعاتی هم هست که ممکن است از طریق دوستی و یا با شیوه‌های خاصی عده‌ای قصد نفوذ در دانشکده داشته باشند. حواس‌تان باشد لطفا.

توفیق شما و همکاران زحمت‌کش‌تان را آرزومندم.

روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی: درخواست همکاری از همه پزشکان و کادر بومی داخل و خارج کشور برای همکاری در دانشکده علوم پزشکی گراش با حقوق دولتی. به عنوان فردی کاملا مطلع بارها شاهد بودم دکتر عبداللهی از چند تن از پزشکان گراشی درخواست همکاری نموده، ولی همه به دلایلی از جمله حقوق کم و… نپذیرفتند.

با انتشار این کامنت، مجددا از طرف استاد عبدالهی درخواست مسئولین علوم پزشکی گراش را مبنی بر همکاری پزشکان گراش با دانشکده و بیمارستان اعلام می‌کنم. مردم عزیز و شریف گراش و پزشکان عزیز می‌توانند برای اطلاع بیشتر به اقای مسعود خواجه‌زاده رییس دفتر دکتر عبدالهی مراجعه کنند. قطعا دانشکده با کمال میل از همکاری پزشکان گراشی استقبال می‌کند.

مطلب آخر این که تا جایی که بنده اطلاع دارم، مسوولیت دکتر عبداللهی یک‌ساله است و بعد از یک سال، به صورت پاره‌وقت با گراش همکاری خواهد داشت.

زیر خبر ۱۲۵ برای نجات کودک ۹ ساله زنگ خورد

خبر نجات کودک گرفتار شده بین بالابر و دیوار توسط آتش‌نشان‌های گراش.

مهندس عباسپور: در تمام دنیا بالابرها را به صورت قفس می‌سازند تا ایمنی اشخاص حفظ بشود، به غیر از ایران عزیز که هر کسی برای خودش یک بالابر به صورت صفحه زیر پا نصب می‌کند. این فاجعه را بنده در شیراز و یک بار هم در گراش دیده‌ام. نبودن نظارت در مسایل فنی مهندسی از اشکالات عمده است.

مورد بعد این که پس از وقوع حادثه، همه سرها وارد صحنه می‌شود. تجمع و شلوغ کردن محل حادثه از کارهای ناپسند در امدادرسانی است. به نظرم هیچ‌وقت به آن ایده‌آل نرسیم!

 

زیر خبر قول دو میلیارد تومانی خیرین گراش در جشن رمضان

پنج خیر سرشناس گراشی با حضور در جشن رمضان در سالن فرهنگیان شیراز، مبلغ دو میلیارد تومان به مددجویان و نیازمندان اهدا کردند. این خبر واکنش‌های مختلفی برانگیخت، و باعث شد روابط عمومی کمیته امداد به سوالات جواب دهد.

 شهروند دلسوز: ضمن عرض سلام و قبولی طاعات و عبادات خادمین صندوق نیکوکاری.

سال‌هاست که اسم شهر ما به نام نیکوکاری زبان‌زد خاص و عام است که البته مایه افتخار ما گراشی‌هاست. اما این داروی مسکن تا کی؟ تا کی باید از خیرین گرفته و به نیازمندان داده شود؟ چرا ما به فکر آینده شهرمان و فرزندان‌مان نیستیم؟ آیا بهتر نیست که آن مبلغ‌های نجومی به صورت مدیریت‌شده در امر تولید و صنعت سرمایه‌گذاری کنیم؟ پس بیایید بیدار شویم تا آینده بهتری داشته باشیم.

علیرضا: می‌شد همین پول صرف کارهای عمرانی تو گراش بشه. ما خودمون کم مشکل نداریم. می‌شد با این پول چند تا جوون بیکار گراشی رو سر کار برد. اینقدر ساده نباشیم که شهرهای دیگه ازمون سو استفاده کنن. متاسفم واقعا!

مطلع: باسمه تعالی. در پی درج خبر قول دو میلیارد تومانی خیرین گراشی در جشن رمضان شیراز و ابهام ایجاد شده در این موضوع که این مبلغ در خارج از شهرستان هزینه خواهد شد، به اطلاع همشهریان عزیز می‌رساند که حتی یک ریال از این وجوه در خارج از شهرستان هزینه نخواهد شد، بلکه تمامی این مبلغ توسط مرکز نیکوکاری به نیازمندان شهر گراش پرداخت می‌گردد.

لازم به ذکر است بر اساس بخشنامه و آیین‌نامه‌های کمیته امداد خمینی (ره)، کلیه کمک‌های مردمی اعم از صدقات و اعانات در همان شهرستان هزینه می‌گردد و هزینه‌کرد آن در سایر مناطق کشور ممنوع می‌باشد.

 

زیر خبر پیش‌نهاد: هر اتحادیه صنفی، یک هیات ورزشی

پیشنهاد حمایت اصناف مختلف از هیات‌های ورزشی که در جلسه‌ی شورای ورزش و جوانان ارائه شده بود نیز موافقان و مخالفان زیادی داشت:

 من: عجبا! بابا از دولت و بودجه دولتی مایه بذارین اگه راست می‌گین، نه از پول مغازه‌داری که داره به زحمت جون می‌کنه و یه لقمه نون در بیاره! تا تقی به توقی می‌خوره اصناف اصناف! اصناف که پول چاپ نمی‌کنه. از جیب همین مردم مغازه‌دار هستش که جمع می‌کنه. به جای اصناف یه خورده انصاف داشته باشین.

چرا شهرداری حمایت نکنه که بودجه مصوب برای ورزش داره که رقمش هم کم نیست ولی صرف چیزهای دیگه می‌شه؟ چرا دست به دامن دولت نشیم به خاطر ورزش شهر؟ چرا فرمانداری کمک نکنه؟ چرا ادارات دولتی حمایت نکنند از ورزش گراش؟

اگه بخواهیم می‌شه. همین مهندس مهرابی با هزینه دولتی میاد زمین ساحلی والیبال تو اداره راه و شهرسازی درست می‌کنه و در اختیار ورزش‌دوستان قرار داده. چرا بقیه روسا ادارات این کار رو نکنن؟

تا کی مردم، خیرین، کسبه اخه؟

کاسب: جالب اینجاست کل ادارات و … دنبال پول اصناف هستند با این رکود بازار. اصناف اگه پول داشت یه جا و مکان درست واسه خودش تهیه می‌کرد. و جالب‌تر این که تو جلسه‌ای که نماینده اصناف حضور نداره، واسه اصناف تصمیم‌گیری می‌شه.

ورزشکار مطلع: در همه جای ایران شرکت‌ها و کارخانه‌ها، باشگاه‌ها و تیم‌های ورزشی را زیر پوشش قرار می‌دهند و هم هیات و هم کارخانه‌جات از این ارتباط دوطرفه سود می‌برند. در شهرستان گراش که این گونه صنایعی وجود ندارد، بهترین راه اصناف هستند که این طرح را اجرا کنند و به نفع هر دو طرف است و در بسیاری از شهرستان‌ها هم از این طرح استفاده شده و نتایج خوبی به دست آمده است.

یک ورزشکار: قرار نیست اصناف ساخت و ساز اماکن ورزشی را برعهده بگیرند. بحث هیات ورزشی است که مستقل از دولت هستند و هیچ بودجه دولتی ندارند و با هزینه ناچیزی مشکلات بسیاری ازشون برطرف می‌شود.

 

زیر خبر فرماندار در دومین جلسه شورای اداری بخش ارد

گراش من: متاسفانه بعضی از روسای ادارات به جای انجام دادن کار ارباب رجوع همیشه با فرماندار این‌ور و اون‌ور می‌رن و اکثر اوقات با فرماندار به سر می‌برن …

گراش: رییس اداراتی مثل مهندس مهرابی هیچ موقع با فرماندار تو جلسات نیست ولی فعالیتش اندازه کل ادارات گراشه.

خروج از نسخه موبایل