هفت برکه (گریشنا): دانشآموزان روستاهای کسرالدشت (دره پلنگی) و کُنار زیارت عیدانه خود را از دانشآموزان دبیرستان نمونه دولتی امام رضا (ع) گرفتند.
به مناسبت جشن نیکوکاری و نزدیک شدن به بهار، چهارشنبه نوزدهم اسفندماه دانشآموزان نمونه دولتی امام رضا (ع) با دادن عیدانه به دانشآموزان این دو روستا یک روز خوب و به یادماندنی را سپری کردند. این طرح به پیشنهاد زهرا خواجهزاده، مدیر دبیرستان نمونه دولتی امام رضا (ع) و با همت دانشآموزان این دبیرستان اجرا شد.
ساعت یازده صبح روز چهارشنبه، با یک ساعت تأخیر به دلیل خرابی مینیبوس، به همراه کادر دفتری دبیرستان امام رضا (ع) و دانشآموزان و همچنین احمد نوروزی، دبیر بازنشستهی آموزش و پرورش و ابوالحسن امانتی از اعضا انجمن این دبیرستان به سمت روستا حرکت کردیم. بعد از نیم ساعت طی کردن مسیر در جاده خاکی به دبستان مولوی روستای کسرالدشت رسیدیم. مهدی منصوری از نورآباد ممسنی و ساکن لار، معلم جوان این روستا بود. او حدود پنج سال است که با علاقه زیاد به بچههای روستا درس میدهد. مدرسه مولوی از یک کلاس، یک دفتر و یک معلم تشکیل شده است. وارد کلاس که شدیم با چهرهی سادهی دانشآموزان روبهرو شدیم که داشتند دنیای خود را بر روی کاغذ سفید نقاشی میکردند. یکی از دانشآموزان دبیرستان نمونه دولتی امام رضا(ع) نقاشیهای دانشآموزان روستا را جمعآوری کرد که در زمان مناسب این نقاشیها را در دبیرستان امام رضا(ع) به نمایش بگذارند، بعد از آن دانشآموزان این دبیرستان عیدانه خود را بین دانشآموزان روستا تقسیم کردند.
مهدی منصوری، معلم تنها مدرسهی روستای کسرالدشت گفت: «در این مدرسه ۹ دانشآموز دختر و پسر در شش پایه و در یک کلاس مشغول به تدریس هستند. دانشآموزان از ساعت هفتونیم تا دوازدهونیم به صورت فشرده در کلاس آموزش میبینند و تنها نیم ساعت وقت استراحت دارند. با وجود کمبودهای فراوانی که در روستا و در این دبستان وجود دارد دانشآموزان مشتاقانه و با علاقه پیگیر مدرسه و درسهای خود هستند.»
نبود امکانات لازم در این روستا از جمله عدم سرویس بهداشتی و آب آشامیدنی و نبود کولر در تابستان و نفت در زمستان، نبود وسایل بازی و سرگرمی در این دبستان و وضعیت بد در و پنجره این کلاس از جمله مشکلاتی بود که معلم این روستا به آن اشاره کرد.
احمد نوروزی، دبیر بازنشسته آموزش و پرورش در خصوص استعداد دانشآموزان روستا گفت: «استعداد در روستاها خوابیده و از همین روستاهای کوچک و پشت این میزهای فرسوده نیز میتوان آدمهای موفقی شد.»
ساعت دوازده به روستای کُنار زیارت رسیدیم وارد دبستان رسالت که شدیم با استقبال گرم معلمان این روستا روبه رو شدیم. دیوارهای دبستان با طرحهای زیبا و رنگارنگ نقاشی شده بود. دبستان رسالت از دو کلاس و یک دفتر و دو معلم و بیست دانشآموز دختر و پسر تشکیل شده است.
دانشآموزان با پوشش یکدست و یک رنگ در دبستان مشغول به تحصیل بودند. نرجس کریمیزاده معلم کلاس طه، پایه اول و دوم و سوم بود. یازده نفره بچههای این کلاس با سرود ما گلهای خندانیم، فرزندان ایرانیم از ما استقبال کردند.
فرزاد هاشمی، یکی از دانشآموزان کلاس اول در جواب این سوال که دوست دارید در آینده چیکاره شوید. گفت: «دوست دارم دکتر شوم تا مریضها رو خوب کنم.» شاید او میخواست در روستای کوچکی که پزشک ندارد، اولین باشد. محمدحارث اسماعیلی هم کلاس اولی است او هم در آینده دوست داشت دکتر شود. فاطمه پورشمسی از دانشآموزان کلاس چهارمی میگوید: «من دوست دارم وقتی بزرگ شدم وکیل شوم». زهرا پورشمسی هم در حالی که دستش را زیر چانهاش گذاشته بود و حرفهای ما را گوش میداد، در جواب به سوال من گفت: «دوست دارم معلم شوم چون معلمها به بچهها درس یاد میدهند.» مشخص بود او هم از این که معلمان در این شرایط سخت روستا به فکر دانشآموزان هستند و سواد خواندن و نوشتن را به آنها یاد میدهند احساس رضایت و قدردانی داشت. در عین هم صحبتی دانشآموزان دبیرستان امام رضا(ع) با دانشآموزان روستا، عیدانه نیز بین دانشآموزان توزیع شد. وارد کلاس نه نفرهی کوثر شدیم، خانم رمضانی به دانشآموزان آموزش قرآن میداد. رمضانی گفت: «استعدادهای زیادی در دانشآموزان دیده میشود که جای پیشرفت دارد.»
زهرا برازش دختری که لباس فرم مدرسه به رنگ مقنعهی خاکستری و مانتو و شلوار صورتی، پوشیده بود را دیدم. از او پرسیدم، دوست دارد در آینده چیکاره شود گفت: «دوست دارم معلم شوم تا به بچهها درس یاد بدهم.» در واقع بیشتر دانشآموزان این کلاس دوست داشتند راه معلم خود را ادامه دهند. دانشآموزان دبیرستان امام رضا(ع) عیدانه را بین دانشآموزان تقسیم کردند و بعد همه دانشآموزان دبستان رسالت برای تحویل گرفتن ظرف غذا به سمت حیاط رفتند و بعد از اتمام پذیرایی با معلمان و دانشآموزان خداحافظی کردیم و به سمت کُنار زیارت رفتیم. با پیوستن محمدهاشم درویشی رییس اداره آموزش و پرورش بعد از خواندن نماز و و استراحت و صرف ناهار، ساعت چهار به سمت گراش حرکت کردیم.
زهرا خواجهزاده، مدیر دبیرستان نمونه دولتی امام رضا(ع) در این سفر اظهار داشت: «هدف برگزاری این طرح، ایجاد انگیزه آموزشی برای دانشآموزان، مشاهده وضعیت محروم دانشآموزان روستا و گزارش آن به مسئولین، ایجاد حس نوعدوستی و همدردی و احساس مسئولیت دانشآموزان نسبت به روستاهای تابع بود.»