هفتبرکه (گریشنا): بساط خرید و فروش ماهی گلی و وسایل سفره هفتسین که در خیابان پهن میشود، یادمان میآورد که بهار نزدیک است. روابط عمومی اداره دامپزشکی شهرستان گراش به همین مناسبت مطلبی را آماده کرده است.
ماهی قرمز در خیابانها اولین چیزیست که کودکان برای خرید آن وسوسه میشوند. افراد باید هنگام خرید ماهی به چند نکته توجه کنند تا بتوانند مراقبتهای ویژه را بر روی ماهیهای خود برای سالم ماندن آن انجام دهند.
۱. ماهی قرمز را از مراکز معتبر و تحت نظارت و کنترل اداره دامپزشکی مربوطه تهیه نمائید، از خرید ماهی از فروشندگانی که ماهی را به صورت متراکم و در محل و شرایط نامناسب بهداشتی و زیستی از قبیل شرایط نامناسب اکسیژنی و دمایی آب نگهداری مینمایند، خودداری شود.
۲. از خرید و نگهداری ماهی با مشخصات زیر جداَ خودداری شود:
الف. بالهها به صورت تاخورده و جمع شده در آمده باشند.
ب. در اطراف دهان یا سطح بدن، لکههای پنبه مانند مشاهده شود.
پ. روی سطح بدن زخم یا لکههای سفید متمایل به خاکستری یا قرمز مشاهده گردد و یا آنکه بدن رنگ پریده و لکه لکه شده باشد.
ت. لبه بالهها خورده و سائیده شده باشد.
ث. ماهیها بیقرار بوده و بدون اینکه در یکجا قرار گیرند پیوسته بدن خود را به اطراف بمالند.
ج. چشمها به صورت یه طرفه و یا دو طرفه بیرون زده باشد.
۳. در زمان نگهداری طولانی مدت ماهیان قرمز در خانه و کنار سفره هفتسین مقداری آب مورد نیاز هر قطعه ماهی، حداقل یک لیتر منظور شود.
۴. شستوشوی کامل دستها با آب و صابون بعد از هر بار دست زدن به آب یا ماهیان زینتی فراموش نشود.
۵. آب مورد استفاده باید بهداشتی بوده و جهت تبادل گازها و خروج کلر قبل از مصرف حداقل به مدت ۴۸ ساعت در ظروفی دهان گشاد نگهداری و ذخیره گردد.
۶. غذای ماهی در جای خشک و خنک، دور از نور آفتاب و در ظروف دربسته نگهداری شود و رعایت مدت زمان مجاز مصرف آن صورت گیرد.
۷. ماهی قرمز بایستی با غذای کم پروتئین و سرشار از کربوهیدرات تغذیه شود و بهتر است که غذا در سطح آب شناور بماند.
۸. غذا میبایست یک یا حداکثر دو بار در روز و به اندازهای باشد که در مدت یک یا دو دقیقه مصرف شود.
۹. ظروف نگهداری ماهی باید به صورت دورهای شسته شده و با استفاده از محلول نمک طعام ۳ درصد یا ترکیبات آمونیوم ضد عفونی شود.