گریشنا: با اعلام نتایج بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات، از ۳۵ نفر ثبتنامی حوزه انتخابیه لارستان، خنج و گراش، ۱۵ نفر در گود انتخابات باقی ماندند.
به دلیل برگزاری مراسم تشییع شهدای گمنام در شهر لار، اعلام اسامی حوزه انتخابیه لارستان، خنج و گراش با تاخیر بیشتر نسبت به دیگر حوزهها انجام میشود. فرمانداری نتایج را به خود نامزدها اعلام میکند و چون همچنان مهلت اعتراض وجود دارد، اسامی از طرف مراجع رسمی اعلام نمیشود. با این وجود هفتبرکه به دنبال این است که واکنش نامزدها را بازتاب دهد.
اسامی قطعی نامزدها یک ماه دیگر و ۲۷ بهمنها اعلام میشود، هر چند نامزدهای تایید شده در این مرحله به احتمال قریب به یقین نامزد نهایی انتخابات خواهند بود. نامزدهای رد صلاحیت شده فرصت دارند که در مورد رد صلاحیت خود به شورای نگهبان اعتراض کنند.
در گراش چهار نفر تایید شدند، دو نفر دیگر هم میگویند تایید میشوند
از هفت نامزد گراشی حاضر در انتخابات، سه نفر در این مرحله تایید نشدند. (واکنش نامزدهای گراش را در هفتبرکه بخوانید.)
آفتاب لارستان: تمامی اصلاحطلبان رد شدند
پایگاه خبری آفتاب لارستان از رد صلاحیت تمامی نامزدهای اصلاحطلب حوزه انتخابیه خبر داد. حسین غریبی، کاظم رحیمینژاد و اسعد زاهدی شناختهشدهترین این نامزدها هستند. سه نامزد مطرح اصولگرایان شهر لار یعنی جمشید جعفرپور، یوسف محبی و منصور محتاجی تایید شدهاند.
آفتاب لارستان نوشته است که هر هفت نامزد رد صلاحیت شده در هیات اجرایی در هیات نظارت نیز تایید نشدهاند. به این ترتیب باید نام سیدشکرالله زندوی، علی اصغر حسنی، بهادر مقدس، فیض لله منصوری، هدایتالله بیگلری، کرامتالله تقوی و فتحیه فتحی را نیز در میان تایید نشدهها قرار داد.
رییس هیات نظارت استان: ۱۲ نفر رد صلاحیت قطعی شدند
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رییس هیات نظارت بر انتخابات استان فارس گفت: در ارزیابی صلاحیت داوطلبان، ۲۰۹ داوطلب تایید صلاحیت، ۱۷۲ نفر رد صلاحیت قطعی و ۲۹۹ نفر عدم احراز صلاحیت شدند. به گفته او، در ارزیابی صلاحیت داوطلبان، ۳۱ درصد تایید صلاحیت قطعی، ۲۵ رد صلاحیت قطعی و ۴۴ درصد عدم احراز صلاحیت شدند.
رییس هیات نظارت بر انتخابات استان فارس گفت: «داوطلبانی که عدم احراز صلاحیت شدهاند، از امروز تا ۲۹ دیماه میتوانند برای ثبت اعتراض خود به فرمانداری شیراز مراجعه کنند.» رییس هیات نظارت استان تعداد ردصلاحیتهای قطعی حوزه انتخابیه لارستان، خنج و گراش را ۱۲ نفر اعلام کرد.
فیضالله منصوری: عمل به قانون و پافشاری بر آرمانها
فبضالله منصوری، پزشک اهل ارد، از جمله نامزدهایی بود که در آخرین بررسی هیات اجرایی، صلاحیتاش تایید نشد. رای هیات نظارت نیز عدم احراز صلاحیت بوده است.
دکتر منصوری زمانبندی نحوه اعلام اسامی را یک مشکل قانونی میداند که باید رفع شود، ولی با این وجود برای تایید صلاحیت خود پیگیری میکند: «با توجه به قانون انتخابات و آییننامه های اجرایی، عملا زمانی برای حضور نمیماند. شورای نگهبان میتواند تا ۲۸ بهمن نتیجه را اعلام کند. دو روز مانده به تبلیغات انتخابات. ولی حتما اعتراض خواهم کرد و از حق قانونی خود و همفکران استفاده خواهم کرد. هرچند باید برای تغییر زمانبندی انتخابات، قانونگذاران و نخبگان فکری کنند. چه اشکال دارد ۳ ماه قبل از انتخابات مردم و کاندیداها تکلیفشان را بدانند.»
این نامزد اصلاحطلب در مورد احتمال حمایت از نامزدهای دیگر میگوید: «ظاهرا در حوزه لارستان از طیف فکری اصلاحات کاندیدایی تایید نشده و هنوز تصمیمی نگرفتهام.»
دکتر منصوری در واکنش به این موضوع نوشته است: «بنده از کلیه دوستان و همفکرانی که اینجانب را جهت کاندیداتوری مجلس ترغیب نموده و حمایت نمودند سپاسگزارم. قطعا در هر راهی ناهمواریهایی نیز وجود دارد که با اراده و افزایش آگاهی شما عزیزان هموار خواهد شد. حفظ اصول عزت این ملت یعنی استقلال، آزادی و میراث گرانبهای امام راحل یعنی جمهوری اسلامی را با جان و مال و آبرو پاس میداریم. دوستان فرهیخته با صبر و متانت و افزایش آگاهی به آینده امیدواریم و وفاق و همدلی با حفظ ارزشها و پافشاری بر آرمانهایمان و عمل به قانون و شفافیت عملکرد همه ردههای حاکمیتی را راه برون رفت از مشکلات میبینیم.»
«همه هیچند اگر یار موافق باشد.» پایانبخش بیانیه کوتاه فیضالله منصوری است.
حسین غریبی: راهی به جز صبر نداریم
گمانهزمانیها از حسین غریبی به عنوان نامزد مورد حمایت اصلاحطلبان در حوزه انتخابیه خبر میداد. اما دکتر غریبی همانند بسیاری از اصلاحطلبان در نقاط مختلف کشور نتوانست مجوز هیاتهای نظارت برای حضور در انتخابات را به دست آورد. غریبی در حال حاضر معاون دانشگاه آزاد است.
غریبی در گفتگو با هفتبرکه گفت: «از حق قانونی خود بر اساس قانون انتخابات جهت اعتراض به ابلاغیه هیات نظارت استفاده خواهم کرد.» او همچنین تاکید کرد: «هیچ حرکت غیر قانونی نباید انجام دهیم.»
دکتر غریبی با سپاس از کسانی که او را برای حضور در انتخابات دعوت کردهاند، در بیانیه کوتاهی در فضای مجازی نوشته است: «هیچ راهی جز صبر و تحمل و تلاش برای توسعه ایران عزیر و لارستان بزرگ نداریم. مردم عزیزمان انتظار دارند که با آرامش و متانت، مسیر پر پیچ و خم توسعه را طی کنیم. خستگی ناپذیری رمز موفقیت هر ملتی برای دستیابی به رفاه و آسایش است. باید در این راه ممارست و تلاش کرده و با هم افزایی همه منابع ملی، چشم انداز روشنی را مبتنی بر دانش، برای ملت آگاه از حقوق خود ترسیم کنیم و هرگز یاس و ناامیدی باعث توقف هدفهای عینی و دستیافتنی امان نشود. برتری علم بر جهل امری قهری است و نباید در این راه با شک و تردید مردم خوبمان را ناکام بگذاریم.»
غریبی نیز مانند برخی برخی نامزدها زبان شعر را برای بیان دیدگاه خود انتخاب کرده است:
«ترسم که اشک در غم ما پرده در شود
وین راز سر به مهر به عالم سمر شود
گویند که سنگ لعل شود در مقام صبر
آری شود و لیک به خون جگر شود.»
این خبر تکمیل میشود
کاظم رحیمینژاد: سکوت و امید
اولین واکنش دکتر کاظم رحیمینژاد نیز انتشار یک شعر در فضای مجازی بود:
سکوت را میپذیرم
اگر بدانم
روزی با تو سخن خواهم گفت
تیره بختی را میپذیرم
اگر بدانم
روزی چشمهای تو را خواهم سرود
مرگ را میپذیرم
اگر بدانم
روزی تو خواهی فهمید
که دوستت دارم
ای وطن