گریشنا (هفت برکه): فرماندار گراش در راستای هر چه بهتر برگزار شدن انتخابات، اعضای ستاد برگزاری انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری و دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در شهرستان گراش را منصوب کرد.
بر اساس اطلاعیهی شماره ۴ ستاد انتخابات کشور، داوطلبان نمایندگی مجلس خبرگان رهبری از تاریخ پنجشنبه، بیست و ششم آذرماه تا پایان وقت اداری روز چهارشنبه، دوم دیماه؛ و همچنین داوطلبان نمایندگی دهمین دوره مجلس شورای اسلامی از روز شنبه، بیست و هشتم آذرماه تا پایان روز جمعه، چهارم دیماه فرصت دارند برای ثبتنام اقدام کنند.
به گزارش حجت عابدی، ابوالحسن غلامی به عنوان کارشناس مسئول انتخابات؛ علی رامبرزین، کارشناس انتخابات بخش ارد؛ سید محمدحسن موسوی، کارشناس حراست و امنیت؛ عبدالحمید عالمی، کارشناس مالی؛ مرتضی محسنی، کارشناس فناوری و اطلاعات؛ و احمد دلاور به عنوان کارشناس فناوری و اطلاعات بخش ارد از فرماندار شهرستان گراش حکم گرفتند.
فرماندار گراش با بیان این که انتخابات مظهر اقتدار نظام جمهوری اسلامی است، اظهار داشت: «تمهیدات لازم برای برگزاری هر چه باشکوهتر انتخابات و حضور گسترده مردم در پای صندوقهای رای با تشکیل کمیتههای مختلف و معرفی اعضای برگزاری انتخابات اندیشیده شده است.» اصغر فرودی بر ضرورت تامین سلامت انتخابات تاکید کرد و گفت: «از همه منابع انسانی، امکانات و تجهیزات اداری و دولتی باید برای برگزاری باشکوه انتخابات اسفندماه امسال استفاده شود.» وی بر حفظ بیطرفی مسئولان نیز در انتخابات تاکید کرد و افزود: «صیانت از آرای مردم را وظیفه خود میدانیم و بر لزوم برگزاری هر چه باشکوهتر انتخابات و آمدن مردم به صحنه تاکید داریم.»
عبدالحسین مهروری به عنوان رییس، احمد رستمپور و مسعود محسنزاده به عنوان اعضای هیات نظارت بر انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری و دهمین دوره مجلس شورای اسلامی از سوی هیات نظارت کشور منصوب شدهاند.
همچنین غلامرضا فتحینژاد به عنوان رییس و خلیل آگاه و ابراهیم خلیلی از سوی هیات نظارت بر انتخابات شهرستان گراش به عنوان هیات نظارت بر انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگران رهبری و دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در بخش ارد معرفی شدند.
در اطلاعیهی شماره ۴ ستاد انتخابات کشور آمده است:
به آگاهی مردم شریف ایران اسلامی میرساند انتخابات سراسری پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری و دهمین دوره مجلس شورای اسلامی به طور همزمان در روز جمعه هفتم اسفند ماه برگزار خواهد شد.
داوطلبان نمایندگی مجلس خبرگان رهبری شخصا یا به وسیله نماینده خود که کتبا معرفی شده باشد میتوانند از تاریخ پنجشنبه، بیست و ششم آذرماه تا پایان وقت اداری روز چهارشنبه، دوم دیماه به مدت هفت روز در ساعات اداری به فرمانداری مرکز حوزه انتخابیه یا وزارت کشور مراجعه و با ارائه اصل شناسنامه عکسدار، چهار نسخه تصویر کلیه صفحات شناسنامه و دوازده قطعه عکس شش در چهار، ضمن تکمیل پرسشنامه اعلام داوطلبی نسبت به ثبتنام خود اقدام کنند.
همچنین در اجرای ماده ۴۵ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی و ماده ۲۱ آئیننامه اجرایی آن به آگاهی میرساند ثبتنام از داوطلبان نمایندگی دهمین دوره مجلس شورای اسلامی از روز شنبه، بیستوهشتم آذر ماه تا پایان روز جمعه، چهارم دی ماه به مدت هفت روز به عمل خواهد آمد. داوطلبان میتوانند به منظور اعلام داوطلبی خود در مهلت تعیین شده با همراه داشتن مدارک مورد نیاز به ستاد انتخابان کشور، فرمانداریهای مراکز حوزههای انتخابیه، سفارتخانهها یا کنسولگریها یا نمایندگیهای سیاسی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور مراجعه و اقدام به تکمیل فرم ثبتنام نمایند.
اصل کارت ملی و سه نسخه تصویر آن، اصل شناسنامه عکسدار و سه نسخه تصویر کلیه صفحات آن، عکس جدید سه در چهار ده قطعه (ترجیحا با زمینه روشن)، اصل و تصویر آخرین مدرک تحصیلی و یا مدرک معادل که معتبر باشد، اصل و تصویر گواهی رسمی مبنی بر قبول استعفا و عدم اشتغال در پست و مقام و مشاغل مشمول استعفای موضوع ماده ۲۹ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، اصل و تصویر برگ پایان خدمت وظیفه عمومی و یا مدرکی معتبر دال بر روشن بودن وضعیت مشمولیت خدمت وظیفه عمومی، به استناد ماده ۲۸ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی.
انتخابشوندگان هنگام ثبتنام باید دارای شرایط زیر باشند:
اعتقاد و التزام عملی به اسلام و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران، ابراز وفاداری به قانون اساسی و اصل مترقی ولایت مطلقه فقیه، داشتن مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد یا معادل آن، نداشتن سو شهرت در حوزه انتخابیه، سلامت جسمی در حد برخورداری از نعمت بینایی، شنوایی و گویایی، حداقل سن سیسال تمام و حداکثر هفتاد و پنج سال تمام.
تبصره۱- داوطلبان نمایندگی اقلیتهای دینی مصرح در قانون اساسی از التزام عملی به اسلام، مذکور در بند (۱) مستثنی بوده و باید در دین خود ثابتالعقیده باشند.
تبصره۳- هر دوره نمایندگی مجلس شورای اسلامی معادل یک مقطع تحصیلی فقط برای شرکت در انتخابات محسوب میشود.
براساس قانون تفسیر ماده (۲۸) که در تاریخ دوازدهم مردادماه به تایید شورای محترم نگهبان رسیده مدرک معادل تحصیلی در هر مقطع تحصیلی مدرکی است که واجد ارزش استخدامی باشد.
در ضمن به استناد تبصره ۲ ماده ۹ قانون یاد شده هیچ یک از داوطلبان نمایندگی نمیتوانند در بیش از یک حوزه انتخابیه خود را نامزد نمایند. در غیر این صورت نامزدی آنان کلا باطل و از شرکت در انتخابات آن دوره مجلس محروم میگردند.
همچنین به استناد ماده ۴۶ قانون مذکور هر یک از داوطلبان نمایندگی مجلس میتوانند شخصا و به صورت کتبی انصراف خود را به فرمانداری مرکز حوزه انتخابیه و یا وزارت کشور اعلام نمایند و عدول از انصراف نیز پذیرفته نمیشود.