نماد سایت هفت‌برکه – گریشنا

دستکش‌سفیدها به دنبال عزاداری پاک

گریشنا: دستکش‌سفیدها، عزاداری‌های محرم را پاک می‌خواهند.

محرم سال گذشته بود که گروهی از جوانان شهر با هماهنگی در شبکه‌های اجتماعی، پس از پایان مراسم شب تاسوعا دور هم جمع شدند تا زباله‌های باقی‌مانده از دسته‌های عزاداری را جمع‌آوری کنند. (لینک خبر در گریشنا) گروهی که بعدها با عنوان «دستکش‌سفیدها» شناخته شد.

زباله معضلی است که در همه شهرهای ایران در محیط‌های شهری و طبیعی دیده می‌شود. اشکالی که به نظر می‌رسد بیشتر توسط مردم و با حضور گروه‌های اجتماعی حل خواهد شد. این اتفاق هر سال پس از انجام مراسم‌های عزاداری بیشتر به چشم می‌آید.

در یک سال گذشته، حرکت گروه دستکش‌سفیدهای گراش بارها در رسانه‌های اجتماعی بازتاب داشته است. از صفحات پرمخاطب اینستاگرام گرفته تا قدردانی توسط دکتر بهمنی، رییس وقت دانشکده‌ی علوم پزشکی امام صادق گراش. (لینک خبر تقدیر از دستکش‌سفیدها در گریشنا)

حرکت دوباره‌ی دستکش سفیدها

با آغاز محرم امسال، دوباره گروه دستکش‌سفیدها گرد هم آمده‌اند تا این‌بار به صورت وسیع‌تر، مسئولیت پاک‌سازی شهر را به عهده بگیرند. آن‌ها می‌خواهند همه‌ی مردم در این اتفاق شریک باشند تا دیگر زحمت دوچندان آن، رفتگران زحمت‌کش شهرداری را آزار ندهد. به همین مناسبت، در اولین روز از دهه‌ی پرفیض محرم، از سوی این گروه اجتماعی بیانیه‌ای منتشر و در آن درخواست شده است تا ضمن همکاری مردم، ارگان‌های دولتی نیز نقش موثر خود را در این زمینه ایفا کنند.

بیانیه و طرح «محرم پاک»

در این بیانیه آمده است: پاکسازی نمادین خیابان اصلی شهر از زباله‌های به جامانده از هیئت‌های عزاداری حسینی با حضور جمعی از جوانان متدین و متعهد گراشی بصورت خودجوش در قالب گروهی به نام «دستکش سفیدها» تنها یک هدف را دنبال می‌کند و آن برگرفته از حدیث گرانبهای رسول اکرم (ص) است که می‌فرمایند؛« النظافه من الایمان». حال ابهام عجیبی که برای ما جوانان در مراسم‌های عزاداری حسینی مطرح می‌شود این است که مراسم‌های عزاداری حسینی با چنان شور و عظمتی هر سال با شکوه‌تر از سال‌های قبل برگزار می‌شود اما چرا درحین اجرای مراسم‌ها و یا پس از پایان آن، رنگ و بوی محیط اطراف‌مان هیچ نشانی از تاکید و تایید حدیث گهربار رسول اکرم (ص) در آن دیده نمی‌شود؟

در ادامه‌ی این بیانیه پیشنهاداتی در قالب طرح «محرم پاک» مطرح شده است که در آن از مسئولین هیئت‌های عزاداری و نهادهای مرتبط نظیر؛ شهرداری، شورای اسلامی شهر گراش، دانشکده‌ی علوم پزشکی و خدمات بهداشت درمانی، سازمان تبلیغات اسلامی، ناحیه‌ی مقاومت بسیج، حوزه‌های علمیه‌ی باقر العلوم (ع) و الزهرا (س) و فرمانداری شهرستان گراش خواسته شده تا امسال محرمی پاک را بسازند.

پیشنهادات این طرح به شرح زیر می‌باشد:

الف) ایجاد زیرساخت‌های اختصاصی طرح «محرم پاک» در شب‌های دهه اول محرم الحرام

۱. تشکیل کمیته‌ی طرح «محرم پاک» با حضور مسئولین نهادهای مربوطه جهت هماهنگی و اجرای تصمیم‌گیری‌ها

۲. افزایش تعداد ایستگاه‌های جمع‌آوری زباله به ازای هر ۱۰۰ متر از بلوار سپاه تا انتهای بلوار معلم به شکل دو ایستگاه روبه‌روی یکدیگر، همراه با نصب بنرهای ویژه جمع‌آوری زباله عزاداران بر روی این ایستگاه‌ها توسط شهرداری محترم گراش

۳. نصب بنرها و افزایش تبلیغات محیطی شهری با هدف عنوان کردن طرح «محرم پاک» با همکاری نهادهایی همچون سازمان تبلیغات اسلامی و دانشکده‌ی علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شهرستان گراش

۴. توزیع کیسه‌ی زباله و دستکش‌های یک‌بارمصرف در ایستگاه‌های جمع‌آوری زباله میان هیات‌ها و مردم

۵. نظارت اختصاصی بر عملکرد هیات اجرایی

ب) طرح فرهنگ‌سازی «محرم پاک» میان عزادارن و هیئت‌های عزاداری حسینی

۱. تشویق مردم در مجالس عزاداری به لزوم اهمیت به طرح «محرم پاک»

۲. تشویق مردم به انتقال ظروف به ایستگاه‌های مخصوص جمع‌آوری زباله‌ها

۳. ایجاد گروه‌های داوطلب با همکاری حوزه‌ی خواهران شهرستان گراش جهت فرهنگ‌سازی طرح «محرم پاک» میان بانوان حاضر در مراسم‌های عزاداری حسینی

۴. الزام هیئت‌های عزاداری حسینی به امر توجه به جمع‌آوری زباله‌های مربوط به خودشان در مسیر برگزاری مراسم

۵. الزام ایستگاه‌های صلواتی به مشخص کردن مکانی برای جمع‌آوری زباله‌های به‌جامانده پس از پخش نذری‌ها

۶. حضور مسئولین در کنار گروه دستکش‌سفیدها جهت فرهنگ‌سازی و اقدام نمادین به پاک‌سازی زباله‌های به‌جامانده در سطح خیابان اصلی شهر

 

چطور با دستکش سفیدها همراه شویم؟

در پایان این بیانیه، از مردم خواسته شده تا در صورت تمایل به همکاری یا هرگونه انتقاد و پیشنهاد با شماره ۰۹۳۰۱۸۷۰۰۸۶ تماس بگیرند و و یا از طریق اینستاگرام به آدرس Dastkeshsefidha@ نظرات، پیشنهادات و آمادگی همکاری خود را در طرح «محرم پاک» به گروه دستکش‌سفیدها اعلام نمایند.

خروج از نسخه موبایل