سمیه نجفی، خبرنگار رادیو فرهنگ: در دهه کرامت هستیم، به مناسبت ایام باسعادت ولایت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها و حضرت امام رضا علیه السلام. شب گشته پرچم حضرت معصومه (س) توسط حجت الاسلام و المسلمین نظری، رییس مرکز اسناد حرم حضرت معصومه (س)، به مردم شهیدپرور شهرستان گراش اهدا گردید. امروز صبح نیز مردم گراش در میدان شهید برزگران به استقبال کاروان زیر سایه خورشید و خادمینی که از حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) آمده بودند و پرچم آستان قدس رضوی را با خود حمل میکردند، رفتند.
با آقای جعفری، از خادمین حرم رضوی، درباره طرح زیر سایه خورشید و همچنین حضورش در بین مردم گراش و نمایشگاه و همایش «هشتمین آفتاب» گفتگویی داشتیم که میخوانید:
دربارهی طرح زیر سایه خورشید توضیح میدهید؟
بسم الله الرحمن الرحیم. من هم تبریک میگویم ایام خجسته دهه مبارکه کرامت را. همینطور که استحضار دارید، طرح زیر سایه خورشید از طرف آستان قدس رضوی در دویست و پنجاه شهر کشور و چهارده کشور مسلماننشین و شیعهنشین جهان برگزار میشود. این طرح دو هدف اصلی دارد: یکی این که فرهنگ زیارت علی ابن موسی الرضا (ع) را ترویج کنیم، و هدف دیگر تدارکجویی است، یعنی این که ما اعتقاد داریم هر آنچه مربوط به امامان ماست، به آن عنایت خاصی دارند، از جمله پرچم آقا. همانطور که پیراهن یوسف شفابخش چشم پدر بود، ما اعتقاد داریم که تبرک جستن مردم و علاقه و عشقی که آنها به پرچم آقا دارند، لذا این پرچم در خدمت عزیزان هست تا مردم حوائجشان را مد نظر بگیرند و آقا هم انشالله عنایت خاصی دارند.
شما به عنوان خادم حضرت امام رضا (ع)، وقتی وارد صحن حسینیه حضرت ابوالفضل العباس (ع) شدید، با چه چیزی مواجه شدید و چه احساسی پیدا کردید؟
واقعا استقبال مردم و پذیرایی و حضورشان قابل وصف نیست. مردم عاشقانه شرکت کردند. ما خدام خودمان باورمان نمیشد که این همه لطف و عنایت نصیب علی ابن موسی الرضا (ع) و خادمیناش شود.
من از هنر زیبای مردم گراش لذت بردم. یک لحظه احساس کردم که خودم در صحن انقلاب هستم، صحن عتیق، اولین صحنی که در حرم مطهر ساخته شده. دستمریزاد گفتیم به همه عزیزان گراشی که این همه با هنر زیبایشان و با این لطافت این فضای زیبا را ایجاد کردند.
فضیلت زیارت آقا امام رضا (ع) چیست که عاشقان ولایت هر چند که پایشان به آستان مقدس نرسیده، اما با به وجود آوردن این فضا خواستهاند که به آستان مقدس و حرم رضوی نزدیک شوند؟
با استناد به سخنان خود حضرت آقا عرض میکنم که ایشان آنقدر رئوف هستند که میفرمایند اگر کسی بیاید به زیارت من، من سه جا به زیارتاش خواهم آمد، یکی شب اول قبر، یعنی شب تنهایی که همه ما نیاز به توجه داریم؛ یکی وقتی نامهی اعمالمان را به دستمان میدهند، که هراسانایم که قبول شدهایم یا نشدهایم؛ و یکی وقتی که از پل صراط میخواهیم رد شویم، پلی که به تعبیر ما به تیزی شمشیر است. لذا حضرت فرموده کسی که زائر ما باشد، پاداش بزرگی خواهد گرفت.
طبق حدیثی که از امام جعفر صادق (ع) داریم، ایشان فرمودند: ای سریر، تو در عین حالی که نمیتوانی به قبر جدمان امام حسین (ع) بروی، برو بالای بام و از همانجا که هستی، به جانب چپ و راستات نگاه کن و بعد به آسمان، و بگو السلام علیک یا ابا عبدالله، السلام علیک یا علی ابن موسی الرضا.
ما به مردم هم گفتیم ای مردم خوب، این خاندان رئوفاند و مهربان، و احسان و نیکوکاریشان در اوج است. طبق زیارتنامه آقا که میخوانیم: «تسمع کلامی و ترد سلامی»؛ «ما صدای شما را میشنویم از هر جا باشد، و سلامتان را جواب میدهیم هر کجا باشد». لذا من توصیه دارم به عزیزانی که واقعا برایشان امکان ندارد که حضور پیدا کنند، انشالله در همین فضاها حضور پیدا کنند و از هر جا آقا عنایت خاصی خواهند داشت.
خادم جعفری، بفرمایید چرا این روزها دهه کرامت نام گرفته است؟
طبق آموزههای قرآن و ائمه اطهار. در آیه هفتاد سوره اسرا داریم «لقد کرمنا بنیآدم»، یعنی ما بنیآدم را گرامی داشتیم و به او کرامت دادیم. لذا کرامت را فقط و فقط ائمه اطهار میتوانند به انسان ببخشند، چون خودشان در اوج کرامتاند. دهه کرامت به این آیه قرآنی استناد شد، که در بهترین زماناش با کریم اهل بیت حضرت معصومه (س) شروع شود و با تولد حضرت امام رضا (ع) خاتمه پیدا کند.
انشالله وقتی به مشهد مقدس و حرم آقا امام رضا (ع) رفتید، ما و همه هموطنان عزیز را از دعای خیرتان بینصیب نگذارید.
ما خدام عهد بستهایم که به نام هر شهری که میرویم، در مسجد بالای سر حضرت که از قداست بالایی برخوردار است، نماز زیارتی برای مردم آن شهر بخوانیم که انشالله خداوند از ما و آنها قبول کند.