نماد سایت هفت‌برکه – گریشنا

تنها هشت مجوز از ۵۵ مجوز شهرک صنعتی گراش فعال است

گریشنا: دهم تیرماه از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی «روز صنعت و معدن» نامیده شده است. به همین مناسبت، گفتگویی داشتیم با مهندس هادی هادی‌پور، مدیر شهرک صنعتی گراش، و از او درباره‌ی تاریخچه این شهرک و وضعیت کنونی آن پرسیدیم. این بخش از گزارش مدیر شهرک صنعتی را بخوانید. متن کامل مصاحبه در شماره بعدی نشریه افسانه گراش منتشر خواهد شد.

شهرک صنعتی فارس زیر‌مجموعه‌ی سازمان صنایع کوچک است، و سازمان صنایع کوچک زیر‌مجموعه‌ی وزرات صنعت و معدن و تجارت است. شرکت شهرک صنعتی وظیفه دارد که زیرساخت‌هایی در شهرک صنعتی و یا در شهرهایی که درخواست شهرک صنعتی دارند ایجاد کند، یعنی از منابع طبیعی یا جایی که مقدور نیست از مالکین به هر طریق زمین بخرند و آن‌جا زیرساخت‌ها را ایجاد کنند، مثل آب، گاز، برق و تلفن و هر چیزی که برای ساخت یک شهرک تولیدی لازم است، مثل آسفالت، لبه‌گذاری، روشنایی، کد پستی و …

شهرک صنعتی گراش سال ۷۶ کارهایش انجام شده و در سال ۷۸ اولین واحد صنعتی، یعنی واحد صنعتی آقای عبدالهی شمسی (نان سخاوت) شروع به کار کرد. شرکت شهرک صنعتی گراش بعد از شهرستان شدن گراش به راه افتاد. این شهرک در حال حاضر چهل هکتار است؛ چهارده هکتار طرح توسعه است که از سال ۸۹ پیگیری شده و کارهایش انجام شده است. متراژ زمین در این چهل هکتار برای واگذاری دویست و بیست و پنج هزار متر مربع است که به صنایع مختلف داده می‌شود، شامل مواد غذایی و بهداشتی، صنایع فلزی، کانی غیر فلزی، صنایع شیمیایی، صنایع چوب، صنایع برق و الکترونیک، صنایع نساجی و صنایع سلولزی. زیر‌ساخت‌های شهرک صنعتی در حد نود درصد تکمیل است.

مهندس هادی‌پور می‌گوید تاکنون ۵۵ قطعه زمین در شهرک واگذار شده است، یعنی ۱۳۵ هزار متر مربع که نصف شهرک محسوب می‌شود. از این ۵۵ صنعت‌گر چهار نفر آن‌ها انصراف داده‌اند. از ۵۱ زمین واگذار شده، الان ۱۱ واحد ساخته شده است و ۱۵ واحد در حال ساخت است. از آن ۱۱ واحد، ده واحد به بهره‌برداری رسیده است و از آن ۱۰ واحد الان ۸ واحد فعال است.

مدیر شهرک صنعتی گراش می‌گوید فعال‌ترین واحد، صنایع نایلون و نایلکس آقای یوسف سبزواری است. همچنین نان سخاوت آقای عبدالهی شمسی، و واحد سبزی طه، که امیدوار است این واحد تبدیل به یک برند برای گراش بشود که حداقل در سطح منطقه شناخته‌شده باشد.

به گفته هادی‌پور، شهرک صنعتی گراش از پارسال جزو مناطق کمترتوسعه‌یافته قرار گرفته است، که مزیت‌های زیادی برای سرمایه‌گذاران به همراه دارد. چون در مناطق کمتر توسعه‌یافته، واگذاری زمین با ده درصد تخفیف انجام می‌شود. همچنین مبلغی که باید نقدی پرداخت شود، از سی درصد به پانزده درصد کاهش یافته است. و اقساط زمین که قبلا از همان ابتدا سه‌ساله بود، الآن با یک سال تنفس شروع می‌شود.

عکس مربوط به سال ۹۳ است.
خروج از نسخه موبایل