نماد سایت هفت‌برکه – گریشنا

زارع شهردار جدید: برای گراش ۱۴۰۴ برنامه خواهیم نوشت

گریشنا: هر کدام از مسئولین حاضر در جلسه تودیع و معارفه سعی کردند اولویت‌های شهر گراش را از نگاه خود برای شهردار جدید تشریح کنند. اما شهردار تازه که با کت و شلوار و پیراهن آبی به مراسم آمده بود با تشکر از همه شهردار پیشین از اله‌قلی‌خان مقتدری تا مهندس هاشمی وعده داد که در راستای برنامه‌های ملی، برنامه بلند مدت گراش ۱۴۰۴ را تدوین کند. غلامعباس زارع بعد از ده سال نظارت بر عملکرد شهرداران استان فارس یکبار دیگر پشت میز شهرداری یک شهر نشست.

مراسم تودیع و معارفه‌ی شهرداران گراش امروز یازدهم اسفند ماه با حضور مهندس بیات‌پور، مدیر کل دفتر امور شهری و شورا‌های استانداری فارس در سالن دوم دانشکده‌ی علوم پزشکی گراش برگزار شد. بعد از سه ماه سرپرستی دانیال هاشمی در نهایتبه رای شورای اسلامی شهر گراش، غلامعباس زارع جانشین حسین قائدی شد.

فرماندار: شهردار جدید کاردان و کارشناس است

به گزارش خبرنگار گریشنا، این مراسم که قرار بود ساعت ۱۲:۳۰ دقیقه شروع شد با نیم ساعتی تاخیر بعد از ساعت ۱۳ آغاز شد. فرودی فرماندار شهرستان گراش بعد از خیر‌ مقدم به حاضرین گفت: «زحمات مهندس قائدی در طول شش سالی که شهردار گراش بود قابل ستایش است. زمانی بودجه‌ی شهرداری گراش تنها سیصد میلیون تومان بود و حالا بعد از گذشت چند سال، این رقم به هشت میلیارد تومان رسیده است که این نشان می‌دهد در این مدت گراش رشد خوبی از لحاظ بودجه داشته است.»

او در ادامه سخنان خود اظهار داشت: «بعد از انجام مذاکرات و رایزنی‌های زیاد، غلامعباس زارع که فردی برجسته و کاردان در امور شهرداری هستند و صلاحیت اداره‌ی این مسند را دارند انتخاب شد. از مسئولین می‌خواهیم برای ایجاد تحول در شهر با او همکاری‌های لازم را داشته باشند.»

فرماندار شهرستان با اشاره به این که در مورد ورودی‌های شهر خوب کار شده است، اما بافت فرسوده‌ی شهر هنوز نیاز به کار دارد، مجموعه مشکلات و نیازهای شهر را برای شهردار تازه‌نفس لیست کرد: «خدمات‌رسانی به شهرک‎‌های مختلف در شهرستان، برنامه‌ریزی برای کسب درآمد‌های پایدار با احداث کارخانه‌ها و مراکز تولیدی، جلوگیری از حاشیه‌نشینی و مدیریت و سازمان‌دهی در ایجاد شهرک‌، روستاها و آبادی‌ها در اطراف شهر، جداسازی آب فضای سبز از آب شهری و همچنین صرف بودجه‌های شهرسازی صرفا برای خود شهر. من موافق نیستم که شهرداری که خود هزینه‌هایی دارد خارج از شهر هم کار کند و این وظیفه‌ی راه و شهرسازی است. و این مسائل، از جمله مواردی است که شهردار جدید باید مد نظر داشته باشد.» فرودی سخنان خود را با قدردانی از شورا به پایان رساند.

حسنی: شایعات درست نیست، عملا تخلفی در شهرداری رخ نداده است
علی اصغر حسنی، رئیس شورای شهر گراش، نیز بعد از تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه‌ زهرا (س) و قدردانی از زحمات مهندس قائدی شهردار پیشین گراش و پرسنل شهرداری، به نتایج بازرسی بازرسان استان از عملکرد شهرداری انتقاد کرد و تصریح داشت: «بازرسی که از شهرداری گراش به عمل آمد زمانی بود که ما شهردار نداشتیم و مهندس هاشمی، معاون فنی شهرداری، چند روزی سرپرستی شهرداری را بر‌عهده داشت و کامل اشراف نداشت تا از نحوه‌ی کار شهرداری دفاع کند. بازرسان موظف‌اند گزارشی را از روند بازرسی خود تهیه کنند و آن را به مسئولین ذیربط به صورت محرمانه ارائه دهند و حق دخالت در امور اجرایی شهرداری را ندارند چون این در حیطه‌ی وظایف بازرسان نیست.»

حسنی به چند مورد از ایراداتی که بازرسان گرفته بودند اشاره کرد و گفت: «از جمله ایراداتی که این بازرسان از نحوه‌ی عملکرد شهرداری داشتند این بود که چرا حق بیمه از مالکین دریافت نمی‌شود؟ در جواب باید بگویم در شهر هنوز سازمان تامین اجتماعی نداریم و تا زمانی که این سازمان در شهر راه‌اندازی نشود حق بیمه را به هیچ عنوان از مالکین دریافت نمی‌کنیم. ایراد دیگرشان این بود که چرا شهرداری گراش از سال ۴۷ عوارض نوسازی را از شهروندان دریافت نکرده است؟ دلیل‌اش این است که تمام ادارات در شهر مستقر نشده بودند، اما بعد از این عوارض نوسازی نیز دریافت خواهد شد.»

حسنی از مردم خواست اعمال عوارض نوسازی از سال جدید را از چشم شهردار جدید نبینند.

قائدی: استراتژی ما آشتی دادن مردم با شهرداری بود
مهندس قائدی شهردار پیشین گراش به پشت تریبون خوانده شد. او درمراسم تودیع خود گفت: «شهرداری باید برنامه‌ریزی و هدف داشته باشد و با توجه به مشکلاتی که وجود داشت ما مردم را با شهرداری آشتی دادیم. با وجود درآمد پایدار مختصر شهر، ما توانستیم درآمد شهرداری را به نه میلیارد و سیصد میلیون تومان ارتقا دهیم و درباره نتیجه‌ی عملکرد ما همین بس که شخصی همچون غلامعباس زارع که فردی باتجربه و از کارشناسان برجسته استانداری هست حاضر می‌شود این پست را قبول کند و این برای ما باعث افتخار است. مردم بزرگوار گراش همیشه با شهرداری همکاری داشته‌اند و تقاضا دارم از این به بعد نیز با شهردار جدید همکاری داشته باشند تا بتوانند چند برابر ما در شهرداری کار کنند.»

او در ادامه با اشاره به سخنان رئیس شورای شهر می‌گوید: «نباید خیلی مسائل را به دل گرفت. هر شخصی که کارش را خوب انجام می‌دهد، خواه‌ناخواه دشمنان و مخالفانی نیز خواهد داشت. مردم عملکرد را می‌بینند. من همان چیزی هستم که شما می‌بینید، نه چیز‌هایی که پشت سرم می‌گویند. زمانی درآمد ما از درآمد لارستان بیشتر بود و تنها شخصی که با صداقت کار کند می‌تواند درآمد شهرداری را جذب کند. در رابطه با پیشرفت شهر من پیشنهاد می‌کنم نظرات مردم شهر‌های مجاور را بپرسید.»

او در ادامه ضمن تقدیر و تشکر از فرماندار و امام جمعه‌ی شهر، به شهردار جدید خاطرنشان کرد: «فرماندار و امام جمعه دو نقطه‌ی قوت شهر هستند که مشکلات شهر را درک می‌کنند.» او صحبت‌های خود را با تقدیر از همکاری و همیاری شورا، مجموعه‌ی استانداری، نیرو‌ها و کارمندان شهرداری که حداکثر همکاری را داشتند به پایان رساند، و بعد از طلب حلالیت از مردم برای زارع آرزوی موفقیت کرد.

بیات‌پور: آرامش مقدم بر آسایش است
بیات‌پور، مدیرکل دفتر امور شهری و روستایی استانداری فارس مهمان ویژه و دیگر سخنران این جلسه بود. او اظهار داشت: «تمام دستگاه‌های اجرایی کشور نقش خودشان را در عمران و آبادی کشور ایفا می‌کنند اما شهرداری‌ها نقش ویژه و برجسته‌ای دارند چرا که شهرداری آیینه و تابلوی تمام‌نمای خدمات هستند و مردم می‌توانند به صورت روزمره در جریان فعالیت‌های شهرداری باشند و کارکرد خوب و بد آن را از نزدیک بینند. اگر شهرداری در عملکرد خود خوب عمل کند مردم این مساله را به پای کلیت نظام می‌نویسند و بر عکس، اگر شهرداری در انجام وظایف کوتاهی کند نیز به حساب نظام نوشته می‌شود. بنابراین شهردار و شورا آبرودار نظام هستند. باید حواسمان باشد که بحث اصلی در کارکرد شهرداری دو مساله‌ی آسایش و آرامش است که دو مفهوم جداگانه دارد. آسایش نیاز جامعه است اما آرامش مقدم بر آسایش است. شهرداری قبل از هر چیز می‌بایست آرامش را برای شهروندان ایجاد کند. ساخت و احداث پارک و خیابان‌های خوب از جمله ملزومات و اسباب آسایش را برای مردم شهر ایجاد می‌کند، اما شهرداری باید تاکید خود را برای ایجاد آرامش در بین مردم شهر قرار دهد. توصیه می‌کنم مسئولین طوری خدمت کنند که دچار حسرت و ندامت نشوند و نیت قربت را در کارهایشان فراموش نکنند.»

او در ادامه تصریح می‌کند: «من از گراش سابقه‌ی ذهنی و تاریخی خوبی دارم. مردمی با خصوصیت پرتلاش و پرمطالبه. برای مردمی با این خصوصیات کارها باید بزرگ و در حد خود مردم باشد. برای ساخت و آبادانی شهر می‌بایست هم شهردار کاربلد باشد و هم وسایل و ملزومات آن مهیا باشد و انشاالله هر دو مورد در شهرستان گراش فراهم است. من به مردم شهرستان گراش و شورای اسلامی بابت انتصاب زارع به عنوان شهردار تبریک می‌گویم.»

حجت‌السلام حسینی: در قضاوت‌های خود مطلق‌گرا نباشیم

حجت‌السلام‌ و المسلمین حسینی امام جمعه گراش نیز صحبت‌های خود را با قدردانی از زحمات قائدی و هاشمی در اداره‌ی شهرداری و آرزوی موفقیت برای شهردار جدید، شروع می‌کند و می‌گوید: «ما در دیدگاه خود باید مطلق‌گرایی را دور بیاندازیم و نه کسی را خیلی عالی نشان دهیم و نه او را خیلی پایین بیاوریم. در رابطه با این قضیه می‌توانیم به رییس جمهور سابق اشاره کنم که درست بعد از اتمام دوره‌ی ریاست جمهوری خود بسیاری از خدمات او نادیده گرفته شد. دفتر امام جمعه معمولا از همه‌ی مسئولین حمایت می‌کند، هر چند مسئولین تا به حال هیچ عملکردی برای ستاد نماز جمعه نداشتند و برای صدق این حرف باید سوال کنم در حال حاضر مصلی شهر کجاست؟ دفتر ستاد نماز جمعه در چه وضعیتی است؟ اما با این وجود ما از حمایت خود دریغ نکردیم و با توجه به نقش موثر و مهم و اساسی تریبون امام جمعه نمی‌بایست به این ستاد بی‌توجه بود و آن را نادیده گرفت.»

 

نقشه زارع برای گراش ۱۴۰۴
بعد از قرائت حکم معارفه‌ی غلامعباس زارع توسط مجری برنامه، او نیز به پشت تریبون آمد تا در مراسم معارفه‌ی خود صحبت کند: «تشکر می‌کنم از اعضای شورای اسلامی که به من اعتماد کردند و مسئولیت شهرداری را بر‌عهده من گذاشتند و امیدوارم من هم بتوانم قدمی در رشد و تعالی گراش بردارم. جامعه ما مرهون زحمات گذشتگان ما است و جا دارد از الله‌قلی‌خان مقتدری به عنوان اولین شهردار گراش یاد کنیم و همچنین از تمام شهرداران و اعضای شورای قبل تشکر می‌کنم.»
او در ادامه گفت: «شهرها نیز متولد می‌شوند و رشد می‌کنند و بدون داشتن برنامه، لغزش‌ها و اشتباهات و دوباره‌کاری‌های جلوی راه پیشرفت را خواهند گرفت. ما هم‌جهت با برنامه‌ی کشور به فکر تنظیم و طراحی سند چشم‌انداز ده یا بیست ساله از گراش هستیم تا مسیر و راه مشخص شود. ما باید بین سه ضلع شهر، شهروندان و شهرداری ارتباط برقرار کنیم.»

زارع، شهردار جدید گراش مواردی را که قرار است در مجموعه‌ی شهرداری پیگیری و دنبال کند برشمرد: واگذاری کارها به بخش خصوصی، ایجاد شهرداری الکترونیک در مجموعه شهرداری، احداث معابر، شوارع، خیابان و بلوار‌ها به نحوی که استخوان‌بندی شهر شکل بگیرد، توجه به بخش گردش‌گری و مبلمان شهری، ایجاد درآمد مناسب با پتانسیل منطقه، استفاده از توان خیرین و سرمایه‌گذاران منطقه.
او در پایان گفت: «شهر گراش ساخته نخواهد شد جز به دست کسانی که گراش را دوست دارند.»

در این بخش از مراسم، لوح سپاس مهندس قائدی شهردار پیشین گراش از سوی فرمانداری و شورای شهر توسط مجری برنامه خوانده شد و سپس امام جمعه، فرماندار، بیات‌پور، حسنی، دکتر فتحی و مهندس قائدی به جایگاه خوانده می‌شوند تا لوح تقدیر‌ها را اهدا کنند. لوح تقدیری از طرف شورای شهر به مهندس قائدی اهدا شد و همسر شهردار سابق نیز هدیهخود را به پاس صبوری و شکیبایی خود از دستان مهوش شبیانی گرفت.

این گونه بود که در ۱۱ اسفندماه، یازدهمین شهردار گراش کار خود را آغاز کرد.

خروج از نسخه موبایل