نماد سایت هفت‌برکه – گریشنا

«پناه» تئاتری ویژه‌ی بانوان؛ روایت زنان عاشورایی تا امروز

هفت‌برکه: تئاتر ویژه‌ی بانوان با عنوان «پناه» به کارگردانی معصومه نام‌آور با دو شب اجرا در سینما فرهنگ گراش، میزبان زنان علاقه‌مند به نمایش آیینی در ایام محرم و صفر است.

به گزارش هفت‌برکه، این تئاتر آیینی، پنج‌شنبه و جمعه‌شب ۲ و ۳ مردادماه ۱۴۰۴ ساعت ۲۰:۳۰ به طور رایگان برای بانوان اجرا می‌شود. معصومه نام‌آور، کارگردان این تئاتر در گفتگو با هفت‌برکه می‌گوید: «شعار نمایش، روایت زنانی است که ایستادند تا روایت کنند.»

او درباره‌ی سوابقش در هنر نمایش می‌گوید: «خودم ساکن شیراز هستم و سه سال است برای کارگردانی به گراش آمده‌ام. اولین تئاترم با عنوان «شاهزاده قاسم (همایش دختران حسینی)» (۱۴۰۲) و دومی با عنوان «یک روز تا بی‌نهایت» (۱۴۰۳) بود که هر دو در محرم و صفر و در گراش اجرا شد و «پناه» سومین کاری است که کارگردانی می‌کنم. البته تجربیاتی در تهران و شیراز هم دارم.»

نام‌آور دیپلم ادبیات و علوم انسانی دارد و به دلیل علاقه‌ی شخصی به کارگردانی تئاتر رو آورده است. او می‌گوید: «به دلیل علاقه، در تهران این کارها را انجام می‌دادم و در مسابقات مدارس با کسب عناوین خوب اولی و دومی این مسیر را تشویق شدم و ادامه دادم. در این راه موسسه‌ی علوم قرآنی بیت‌الزهرا (س) به من پیشنهاد داد و فهمیدم بچه‌ها خیلی قوی هستند.»

به گفته‌ی کارگردان نمایش «پناه» مراحل آماده‌سازی تا اجرای این نمایش تنها دو هفته طول کشیده است. او در مورد دیگر عوامل این نمایش می‌گوید: «نویسنده‌ی این اثر کوثر حسن‌زاده است و یک تیم چهار نفره شامل زهرا مهرابی، اطهر حسن‌زاده، کوثر حسن‌زاده و عطیه نام‌آور، کارهای مجازی، تصویربرداری، ضبط و تیزر، موسیقی و پوستر را انجام دادند.»

بازیگران این نمایش غالبا بومی هستند و در رده‌ی آماتور از اعضای موسسه‌ی علوم قرآنی بیت‌الزهرا (س) انتخاب شده‌اند.

او در مورد شعار این نمایش آیینی می‌گوید: «شعار تئاتر امسال روایت زنانی است که ایستادگی را روایت می‌کنند. پیام از عاشورا هم می‌دهیم و زنانی که در این حماسه خیلی شناخته‌شده نیستند، اما نقش داشته‌اند و آن را با زنان امروزی تلفیق داده‌ایم. یعنی زنانی که در انقلاب اسلامی و دوران جنگ نقش داشته‌اند. زنان را محور اصلی روایت قرار دادیم و نمایش روایت زنانی است که نام‌شان کمتر در قبل و بعد از واقعه‌ی عاشورا شنیده شده است و در تلفیق با زنانی است که در این عصر از خودشان مقاومت نشان دادند.»

 

خروج از نسخه موبایل