نماد سایت هفت‌برکه – گریشنا

ستاد پزشکیان: یک لیست سه نفره‌ی بومی برای فرمانداری گراش به استاندار داده‌ایم

هفت‌برکه: در حالی که فرمانداران بیشتر شهرستان‌های استان فارس در دولت پزشکیان تغییر کرده است، وضعیت فرمانداری گراشی در بلاتکلیفی قرار دارد. فرمانداران به عنوان نماینده عالی دولت، اصلی‌ترین چهره حامی دولت در هر شهرستان هستند. تصمیم‌گیر اصلی در انتخاب فرماندار، استانداری است اما برای این انتخاب، معمولا استانداران نظرات گروه‌های مختلف سیاسی و اجتماعی را دریافت می‌کنند.

یکی از موثرترین این گروه‌ها در دوره‌های مختلف، حامیانی هستند که دوره انتخابات برای رای‌آوری رییس‌جمهور تلاش کرده‌اند و بعد از انتخابات توقع دارند نقشی در مدیریت سیاسی شهرستان داشته باشند. کامران جعفری رییس ستاد پزشکیان شهرستان گراش در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بود. به دلیل تاخیر زیاد در انتخاب فرماندار گراش، از کامران جعفری در مورد فعالیت‌های این ستاد که اکنون به نام «شورای راهبری اصلاح‌طلبان گراش» فعالیت می‌کند، برای انتخاب فرماندار پرسیدیم.

جعفری می‌گوید از هفت ماه پیش، یک لیست سه‌نفره را به استاندار پیش‌نهاد داده‌اند که هر سه از کارکنان وزارت کشور و بومی شهرستان گراش هستند. قاسم فرسوده معاون پیشین فرمانداری گراش، علی‌اصغر علی‌پور فرماندار پیشین اوز و عبدالحمید عالمی کارشناس فرمانداری گراش به ترتیب سه گزینه پیش‌نهادی هستند.

هفت‌برکه: نقش ستاد انتخاباتی پزشکیان در انتخاب فرماندار گراش چقدر است و آیا در این مورد اقدامی هم داشته‌اید؟

جعفری: ستادهای دکتر پزشکیان در گراش از همان ابتدای پیروزی دکتر پزشکیان این موضوع را با حساسیت زیاد پیگیر بوده است و پس از جلسات متعدد داخلی با دعوت از حدود ۵۰ نفر از فعالین سیاسی و اجتماعی و معتمدین از کل شهرستان، اقدام به تشکیل شورایی هفت‌نفره از میان این افراد کرد تا موضوعات مهم شهرستان و مخصوصا بحث تغییرات مدیریتی، یعنی نماینده عالی دولت و دیگر مدیران در دولت جدید، را پیگیری کنند. لازم به توضیح است که این شورای هفت‌نفره با نام «شورای راهبردی اصلاح‌طلبان شهرستان گراش» با ۵ عضو منتخب از شهر گراش و یک عضو دائم از بخش ارد و یک عضو دائم از فداغ و خلیلی شروع به کار کرد. این شورا ۱۲ گزینه با اولویت بومی را که توسط همان جمع ۵۰ نفره پیشنهاد شده بودند، در یک جدول امتیازی ۱۰ شاخصه‌ای قرار داد و هر شاخصه ۵ امتیاز داشت و به صورت رای‌گیری مخفی، این ۷ نفر به افراد معرفی شده، امتیاز دادند. سپس گزینه‌ی اول تا سوم که بیشترین امتیاز را کسب کرده بودند، به استانداری فارس برای تصمیم‌گیری پیشنهاد داده شد.

هفت‌برکه: می‌توانید این هفت نفر را معرفی کنید:

غلامحسین آگاه (از فداغ و خلیلی)، غلامرضا کرمی (از ارد)، رویا نوروزی، ابراهیم مهرابی، محمدرضا پاکسرشت، رضا دیباچی و کامران جعفری هفت نفر عضو منتخب در شورای راهبری اصلاح‌طلبان شهرستان هستند. 

هفت‌برکه: چه موانعی است که با وجود این که سه گزینه فرمانداری را از حدود ۷ ماه پیش معرفی کرده‌اید، هنوز فرماندار گراش معرفی نشده است؟

جعفری: دقت و حساسیت زیاد دکتر امیری، استاندار محترم فارس، در انتصاب فرمانداران را می‌توان اولین دلیل طولانی شدن انتصابات در فارس برشمرد و این حساسیت جناب استاندار برای مردم فارس نویدبخش است چون ایشان تاکنون مدیران سفارشی را نپذیرفته‌اند و این ایستادگی در مقابل فشارهای دیگر دستگاه‌ها و افراد پرنفوذ سیاسی کشوری و استانی و مخصوصا برخی نمایندگان فارس در مجلس، باعث تاخیر پنج‌ماهه در صدور حکم معاونت سیاسی استانداری شد و احتمالا شرح آن را در رسانه ها شنیده‌اید. لذا شهرستان گراش نیز از این روال غلط مرسوم در استان و کشور مستثنی نبود و همین دلایل در موضوع تغییر فرماندار گراش نیز حکم می کند. ضمن اینکه پست فرمانداری گراش تا قبل از این دوره برای بازیگران سیاسی فارس، سهل‌الوصول بوده و تقریبا قبل از تعیین تکلیف پیروز انتخابات ریاست جمهوری، زنبیل‌ها برای پست فرمانداری گراش از هر دو طیف سیاسی در اتاق معاونت سیاسی استانداری رزرو شده بود. اما این دوره، تلاش کردیم و توانستیم طی جلسات متعدد، این نگاه را از فرمانداری گراش دور کنیم و نظر مساعد استانداری را در مورد اهمیت و ارجحیت و نیاز شهرستان به فرماندار بومی بگیریم و مدعیان غیر بومی کوتاه بیایند.

هفت‌برکه: به جز ستاد انتخاباتی پزشکیان، چه گروه‌های دیگری در انتخاب فرماندار گراش نقش‌آفرینی می‌کنند؟ با این افراد مثل نماینده، امام جمعه و یا طیف‌های انقلابی هم برای انتخاب فرمانداری رایزنی داشته‌اید؟

جعفری: با اهمیت و اهتمام ویژه‌ای که استاندار محترم فارس جناب دکتر امیری به ستادهای دکتر پزشکیان در فارس داشته‌اند، ستادهای شهرستانی را تنها مرجع رسمی پیشنهاددهنده‌ی گزینه‌های فرمانداران در شهرستان‌ها می‌دانند و چون حق دولت منتخب است تا بدنه‌ی خود را از میان مدیران همفکر و همسو با گفتمان دولت انتخاب کند، لذا ستادها را نیز به عنوان مطلع از وضعیت نیروها، طرف مشورت خود و پیشنهاددهنده قرار دادند. ستاد پزشکیان گراش چهل روز پس از پیروزی دکتر پزشکیان، در شهرستان لارستان با جناب دکتر بروجردی، نماینده محترم حوزه انتخابیه، جلسه گرفت و صحبت‌هایی پیرامون لزوم همراهی و همسویی مجلس و دولت برای تغییر وضعیت به نفع مردم انجام شد و ایشان نیز بر این هدف تاکید کردند، اما با وجود شناخت و صمیمیتی که با ستاد پزشکیان در لارستان داشتند، و نزدیکی و همکاری همه‌جانبه دو ستاد لارستان و گراش، نه پیامی ارسال کردند در این مورد و نه وقتی برای ستاد پزشکیان در گراش در نظر گرفتند و به روال ادوار گذشته، تعیین فرمانداری‌های حوزه انتخابیه را حق نماینده‌ی مجلس می‌دانستند و چندین گزینه‌ی غیر بومی را به استانداری معرفی کرده‌اند. 
امام جمعه محترم گراش دخالتی در این موضوع نداشتند و نشنیدم و ظاهرا فرموده‌اند که از شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه توصیه شده در انتصابات دولت دخالت نکنند.

هفت‌برکه: آیا با حامیان و ستاد جریان سیاسی معروف به جریان انقلابی هم گفتگویی داشته‌اید؟

جعفری: اگر منظورتان از طیف انقلابی، جبهه مقابل دکتر پزشکیان و هواداران رقبای انتخاباتی ایشان است، خیر. اما از معتمدین، خیرین و نمایندگان خیرین محترم، عزیزانی از شورای شهر گراش، و دیگر شوراهای شهرستان نیز مشورت گرفته‌ایم و امروز حامی لیست ستاد و همراه ستاد در موضوع تعیین فرمانداری بومی برای شهرستان هستند.

هفت‌برکه: گزینه‌های پیش‌نهادی چقدر همسو با برنامه‌های دولت پزشکیان هستند؟ و دلیل حمایت شما صرفا سیاسی است؟

جعفری: یکی از شاخصه‌های ده‌گانه شورای راهبردی اصلاح‌طلبان شهرستان گراش، اعتقاد به گفتمان دولت وفاق و همسو بودن با برنامه‌های دولت چهاردهم است و این ۳ گزینه معرفی‌شده برخوردار از این شاخصه هستند. اما اگر نگاهی به ۱۰ شاخصه‌ی ما در رسیدن به این ۳ گزینه نهایی کنید، متوجه خواهید شد که در دیدگاه ما کمترین نگاهِ سیاسی و بیشترین نگاهمان به اولویت دادن به نیازها، تولید انسجام برای توسعه شهرستان و پرهیز از تنش و تک‌صدایی وجود دارد.

هفت‌برکه: هر سه گزینه پیش‌نهادی بومی هستند. دلیل این همه تاکید بر گزینه بومی چیست؟

جعفری: امیدوار بودم این سوال را بپرسید. ببینید، اگر نگاهی به گذشته یعنی اوایل انقلاب کنیم، گراشی‌ها در اول انقلاب پنج بخش لارستان را در سمت بخشدار مدیریت می‌کرده‌اند و دیگر نیروهای انسانی که در پست‌های مدیریتی، امنیتی، نظامی و غیره داشته‌ایم. امروز در پایین‌ترین سطح دارا بودن نیروی انسانی مخصوصا در بدنه‌ی وزارت کشور هستیم. سپس نگاهی به شهرستان‌های همجوار که در آن زمان همسطح ما بوده‌اند کنیم. رمز پیشرفت آنها در تربیت و کمک به پیشرفت نیروی انسانی‌شان است. تناسب فرمانداران قبلی گراش و در کل فارس و مخصوصا این دوره، به سمت چه شهرستانی سنگینی می کند، و چرا؟ گراش پتانسیل‌های بسیاری دارد و مخصوصا در سرمایه‌گذاری و اشتغال‌زایی که سنگ بنای توسعه است و همه چیز مهیاست به جز نیروی انسانی؛ مخصوصا در مدیریت سیاسی، چه در استان و چه در کشور. دستمان خالی است چون از موضوع مهم نیروسازی غافل بوده‌ایم و متاسفانه گاهی نیروسوزی نیز کرده‌ایم و از داخل به تخریب اندک نیروها اقدام شده است.

بالفعل کردن این پتانسیل‌های انسانی و مالی، فقط با نگاهی نو به نیروسازی و نگاه به داخل شهرستان ممکن است. کس نخارد پشت من، جز ناخن انگشت من.

هفت‌برکه: برخلاف دولت‌های قبل، در دولت پزشکیان رویکرد بهتری نسبت به فرماندار بومی وجود دارد. فرمانداران اوز، لارستان، لامرد و مهر که معرفی شده‌اند هم به نوعی بومی یا از شهرهای همجوار هستند. برای گراش هم این اتفاق می‌افتد؟

جعفری: از ابتدا هدف‌گذاری ما و تلاش ما بر این مدار بوده است و امیدواریم با همراهی و حمایت همه‌ی نیروهای فعال سیاسی و اجتماعی، معتمدین، خیرین بزرگوار و نمایندگان‌شان که همیشه صلاح و پیشرفت این شهرستان را مد نظر داشته و دارند، این اتفاق مهم بیفتد و مجموعه استانداری خصوصا استاندار محترم و معاونین سیاسی ایشان، این نیاز شهرستان و اهمیت موضوع را با انتخاب یک فرماندار بومی، پاکدست، مومن و متعهد، کاردان و کاربلد به مردم شهرستان گراش هدیه دهند و شاهد حسن انتخاب خود باشند.

هفت‌برکه: مثل این که پیش‌نهادی مطرح شده که این سه گزینه تغییر و گزینه‌های جدید مطرح شود. آیا با این پیش‌نهاد موافق هستید؟

جعفری: اگر بگویم بیش از ۲۰ نام از جاهای مختلف تاکنون برای جایگزینی پیشنهاد شده‌اند تعجب نکنید و حتی برخی در جاهای دیگر پست گرفته‌اند. اما در جواب سوال شما، بله، نماینده محترم حوزه انتخابیه در مجلس، تاکنون گزینه‌های متعددی را به موازات لیست ستاد پزشکیان در گراش به استانداری داده است و بسیار نیز متغیر است و تاکنون از انگشتان دو دست نیز فراتر رفته است. اما ستاد پزشکیان در گراش با پشتوانه‌ی قاطبه‌ی مردم شهرستان تاکنون بر لیست خود ایستاده است چون استدلالی منطقی بر حسب نیاز این شهرستان برای دفاع از لیست وجود دارد، و حتی مخالفت‌هایی با گزینه‌های پیشنهادی ستاد پزشکیان گراش از سوی برخی اشخاص حقیقی و آنهایی که قبلا مسئولیتی در منطقه داشته‌اند و وامدار شهرستان گراش هستند نیز وجود دارد و بیشتر موضوع اختلافات شخصی و یا تعارض منافع است و مصالح شهرستان گراش در این مخالفت‌ها و معرفی افراد دیده نمی‌شود و امیدواریم که منفعت کل و منافع شهرستان را فدای انگیزه‌های شخصی و نگاه‌های کوتاه خود نکنند و مصالح شهرستان و خیر عموم مردم را مدار تصمیم‌گیری و عمل خود قرار دهند تا فردا روز شرمنده‌ی این مردم نجییب، شریف، مومن و دوستدار انقلاب و وطن نشوند.

هفت‌برکه: با همه این تفاصیل، به نظر شما چه زمانی فرماندار گراش انتخاب خواهد شد؟

جعفری: این سوالی است که ما نیز به عنوان جلودار مطالبه‌گران مردمی گراش از مسئولین استانداری و مخصوصا معاونت سیاسی استاندار داریم و دوست داریم این تغییر زودتر انجام پذیرد و مردم گراش شاهد تغییر مدیریت مقام عالی دولت در شهرستان شوند و رکود و رخوتی که طی این چند ماه احساس می‌شود و گزارش‌های مردمی نیز خبر از نوعی سردرگمی در امور اجرایی شهرستان می‌دهند، برطرف گردد.

آنچه ستاد پزشکیان سرلوحه کار و تلاش خود قرار داده است، الهام گرفته از خواست و رای و نظر اکثریت مردمی است که امیدوار به “تغییر وضعیت به نفع مردم” هستند، چه آنانی که رای دادند چه آنانی که رای ندادند و امید به تغییر و بهبود دارند. این خواسته و مطالبه ی بحق مردم، محقق نخواهد شد، مگر با احترام به رای مردم، استقلال قوا و اصل مهم تفکیک قوا که مقام معظم رهبری نیز صراحتا مجلسیان را از دخالت در انتصابات دولت منع کرده‌اند.

خواست مردم، برگشتن به مدار ضابطه‌ها و نفی کردن روال غلط رابطه‌ها و دخالت نکردن صاحب منصبان در امور و مناسبات اجرایی کشور و سر فرود آوردن همه با هر مقام و منصبی به مدار قانون اساسی که کاملترین میثاق نامه‌ی همه‌ی ایرانیان است می‌باشد.

ما نسبت به رای مردم متعهد خواهیم ماند و کوتاه نخواهیم آمد و امیدواریم با همراهی مردم توفیقاتی حاصل گردد.

خروج از نسخه موبایل