نماد سایت هفت‌برکه – گریشنا

افتتاح اولین مرزعه قانونی استخراج رمزارز در گراش

هفت‌برکه: مهدی پورشمسی و شرکت کلات بعد از چهار سال پیگیری و سرمایه‌گذاری ۱۰ میلیارد تومانی نخستین مرکز قانونی استخراج رمزامرز را در شهرک صنعتی گراش راه‌اندازی کردند. 

به گزارش هفت‌‌برکه مرکز استخراج رمزارز با ظرفیت ۲۵ دستگاه با مدیریت مهدی پورشمسی صبح یکشنبه چهاردهم بهمن‌ماه ۱۴۰۳ همزمان با بزرگداشت دهه‌ی فجر با حضور فرماندار و جمعی از مدیران شهرستان گراش در شهرک صنعتی در زمینی به مساحت ۵۰۰ متر افتتاح شد.

مهندس مهدی پورشمسی مدیر این پروژه در گفتگو با هفت‌برکه گفت: «برای این مجموعه در سال۱۳۹۹ درخواست مجوز داده شد و تقریبا تا گرفتن مجوز استخراج رمزارز یک سالی طول کشید و برای پیگیری زمین و تاسیسات و برق و آب هم یک سالی معطل شدیم. درخواست زمین ۱۰۰۰ متری داشتیم که موافقت نشد و همین زمین ۵۰۰ متری را مجوز دادند. البته خودشان نظرشان روی زمین ۲۰۰ تا ۳۰۰ متری بود. چیزی حدود ۱۰ میلیارد تا الان سرمایه‌گذاری شده است و همه‌ی دستگاه‌ها وارداتی هستند اما دارای برگ گمرکی و سند ایران هستند.»

پورشمسی در خصوص تعداد نیروی شاغل در این مرکز هم گفت: «شش نفر شامل دو مهندس شبکه و دو نفر مهندس برق، یک سرپرست و یک نگهبانی در حال حاضر در اینجا مشغول کار هستند.»

پورشمسی در مورد مزیت استخراج رمزارز گفت: «هدف این است که هم بتوانیم رمزامرز را در کشور خودمان تولید کنیم هم برای نقل و انتقالات ارزی با مشکلات که در تبادل پول در صرافی و یا به صورت ارز قاچاق است روبه‌رو نشویم.»

پورشمسی افزود: «الان ۳۵ دستگاه با ظرفیت تراهش ۱۲۴ که از جدیدترین دستگاه‌های موجود در بازار است فعال است، و تا ۱۲۰ دستگاه با همین کیفیت و مدل ظرفیت داریم. اینجا برق با ولتاژ ۲۰۰ کیلووات است و تقاضای برق بیشتری تا ۲۵۰ کیلووات داریم. چون در مجوز هم تا ۴۰۰ کیلووات هم درخواست دادیم اما چون ظاهرا شبکه‌ی اینجا توانایی آن را نداشت فعلا تا ۲۰۰ کیلووات مجوز را گرفته‌ایم.»

استخراج رمزارز با برق صنعتی و نرخ صادراتی

مهندس قدرت فانی رئیس اداره‌ی برق گراش درباره‌ی هزینه و تامین برق مراکز استخراج رمزارزی که مجوز قانونی دارند گفت: «در مراکز مجاز استخراج رمزارز، برق به صورت صنعتی تامین می‌شود و محدودیت‌های خاموشی برق صنعتی شامل آن‌ها هم می‌شود. البته نرخ فروش برق به این مراکز بسیار بالاتر از نرخ صنعتی است و با نرخ صادراتی محاسبه می‌شود و از این نظر یارانه به آنها تعلق نمی‌گیرد.»

او در خصوص مشکل تامین برق این مکان هم افزود: «امکان ارتقای ولتاژ برق وجود دارد. خود شهرک صنعتی محدودیت دارد چون خط اختصاصی ندارد، اما می‌توانند مجوز بگیرند و با ترانس قوی‌تر مشکل حل می‌شود و این کار فقط نیاز به مجوز و پیگیری دارد.»

مهدی پورشمسی با اشاره به مشکل اینترنت در شهرک صنعتی گفت: «ما الان اینترنت پایدار نداریم و این دکلی که الان زده‌ایم خط‌مان را از کورده می‌گیریم. یعنی الان شهرک صنعتی نه تلفن داریم و نه اینترنت.»

طاهرزاده فرماندار گراش: «مشکل تلفن حل شده و خود کافوهای داخلی شهرک سال‌ها از آن گذشته و نیاز به کابل‌کشی جدید دارد. سال قبل دستگاه تلفنی که با مبلغ  ۱۵۴ میلیون تومان نصب شد و اساس مشکل را حل کرده است. ما در خود شهرک مشکل داریم. اصلاحیه یک بار انجام شد اما راضی نیستیم و پیگیریم و باید حل شود.»

کلات با سابقه‌ترین شرکت خصوصی برق در جنوب فارس

سال ۱۳۹۹ اعلام شد ۹ مجوز استخراج رمزارز صادر شده است و پس از چهار سال مزرعه استخراج رمزارز شرکت کلات تنها مجوزی است که به مرحله بهره‌برداری رسیده است. مهندس مجتبی پورشمسی عضو هیئت مدیره‌ی این شرکت درباره‌ی تاریخچه‌ی شرکت خصوصی کلات با هفت‌برکه گفتگو کرد.

مجتبی پورشمسی در مورد ایده و چگونگی راه‌اندازی شرکت رمزارز هم افزود: «شرکت کلات چهار تا پنج سال است در مسئله‌ی استخراج رمزارز مطالعه‌ای انجام می‌داد تا اینکه سه سال پیش تصمیم گرفتیم شرکت رمزارز را تاسیس کنیم چون پیش‌بینی می‌کنیم در آینده‌ای تمام مبادلات کالا و بین بانکی به صورت رمزارز خواهد بود و چیزی است که نیاز به تولید آن را احساس کردیم. اینجا بعد از سه سال امروز افتتاح شد و  ۱۰ میلیارد تومان تا الان هزینه شده و امیدواریم از تاسیس این شرکت بتوانیم بهره‌برداری خوبی بکنیم.»

مجتبی پورشمسی گفت: «شرکت کلات در سال۱۳۸۲ به مدیرعاملی حاج ماندنی پورشمسی تاسیس شد. ابتدا با تولید و مونتاژ تابلوبرق‌های صنعتی شروع کردیم و سال۱۳۸۴ با مجوزی که از وزرات نیرو گرفته شد وارد عرصه برق فشار متوسط و زمینی و پست هوایی در همکاری شرکت توزیع برق استان شدیم. اولین قرارداد را با اداره برق گراش در سال۱۳۸۴ بستیم که در اولین سال واگذاری رفع عملیات خاموشی و اتفاقات به بخش خصوصی بود.»

او در مورد قراردادهای مختلف و پروژه‌هایی که این شرکت پیمانکار آن بوده نیز توضیحاتی داد و افزود: «در این بیست سال، در زمینه‌ی بسیار وسیعی کار کرده‌ایم.  بیش از ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ کیلومتر شبکه فشار متوسط هوایی در سطح شهرستان گراش، خنج، اوز، لار و بستک و حتی لامرد انجام داده‌ایم. بیش از ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ پست هوایی برای رفع ولتاژ در سطح شهرستان‌های جنوب فارس و غرب هرمزگان برای واحدهای صنعتی، چاه‌ها و باغ‌های کشاورزی و عمومی نصب شده است.»

اشتغال ۱۰۰ تا ۱۵۰ نفر در خطوط مختلف شرکت

مهندس پورشمسی در زمینه‌ی طراحی پست‌ها هم گفت: «در این ۲۱ سال حضور شرکت، بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان قرارداد فقط با شرکت توزیع بسته‌ایم و همه در عرصه‌ی بهسازی شبکه‌های توزیع برق شهرستان گراش و شهرستان‌های همجوار و توسعه همچنین قرارداد خرابی و اتفاقات بوده است.»

مجتبی پورشمسی گفت: «در حال حاضر قدیمی‌ترین شرکت خصوصی در این حوزه در منطقه شرکت کلات است. ما از سازمان برنامه و بودجه گرید دو داریم و می‌توانیم با این گرید در قراردادهای کشوری و بین‌المللی هم کار کنیم. سال ۱۳۹۲ از عراق پیشنهاد کاری داشتیم ولی به خاطر مسائل ارزی نتوانستیم اجرا کنیم.»

او در مورد زیرمجموعه‌های این شرکت هم توضیحاتی داد و گفت: «در حال حاضر در شرکت کلات با توجه به نوع قراردادها بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ نفر نیرو مشغول به کار هستند. این افراد در خط‌های مختلف شامل لاین خط گرم، توسعه، تابلوبندی، فروش شبکه فشار متوسط هوایی و پست‌های زمینی و تجهیزات برق صنعتی و لاین فروش لوازم الکتریکی فعالیت دارند. بیشتر نیروهای ما در شرکت مدارک دانشگاهی دارند از لیسانس برق تا فوق لیسانس. کارگران بومی هم چهل تا پنجاه درصد حضور دارند البته استفاده برخی از افراد به دلیل نداشتن مدرک کمی سخت است و دولت هم سخت می‌گیرد.»

او افزود: «گروه هات لاین یا خط گرم شرکت در شبکه‌ی فشار قوی شهرستان و ارد، خنج، اوز، فداغ و زینل‌آباد و نواحی در حالت پایداری شبکه بود. وقتی شبکه برق‌دار است این گروه با استفاده از لوازم و تجهیزاتی که دارد تعمیرات شبکه را انجام می‌دهد و نیاز به خاموشی برق کل شبکه نیست. چیزی حدود ده شرکت در استان در این زمینه فعالیت دارند و شرکت کلات یکی از آن ده شرکت است. در جنوب فارس فقط شرکت کلات کارهای مربوط به خط گرم را انجام می‌دهد و چیزی حدود هفت سال است در این بخش کار می‌کنیم و در خود شهرستان حتی در زمان پایداری شبکه و برقراری برق، روی شبکه کار می‌کنیم.»

آرزوی حاجی ماندنی در پیشرفت برقی

شرکت کلات از یک شرکت خانوادگی فراتر رفته است. پورشمسی می‌گوید: «در این مجموعه آقای حاج ماندنی از ابتدا چون علاقه‌ی شدیدی به این کار داشته و از کودکی کار کرده و هنوز هم ادامه می‌دهد، هنوز هم در توسعه‌ی برق و کارهای برقی پیشتاز است و همیشه در تمام پروژه‌ها حضور فیزیکی دارد و مشاوره‌ها را خودش انجام می‌دهد. »

مهندس مجتبی پورشمسی درباره‌ی سابقه‌ی این شرکت هم گفت: «از ابتدا و از ترم اول دانشگاه که بودم هدف پدرم حاجی ماندنی این بود که شرکت کلات به بحث برق فشار قوی و انتقال و تولید تابلوبرق‌های صنعتی برسد و رسید. بحث فروش هم که در منطقه «الکتریکی گلستان» موسس آن حاجی ماندنی است و چیزی حدود ۵۰ سال است تاسیس شده و بیشتر لوازم برقی را در منطقه تامین می‌کنیم و برندهای معتبر را داریم. مدیر عامل شرکت کلات، پدرم حاجی ماندنی پورشمسی، رئیس هیئت مدیره شرکت برادرم حاج حسین پورشمسی است و خودم و عبدالنبی هم جزو هیئت مدیره هستیم. برادرم شکرالله و من مهندسی برق قدرت داریم و مهندس محمود حیدری هم فوق لیسانس برق قدرت دارد که با همکاری خودم در تولید تابلوبرق‌های صنعتی کار را انجام می‌دهیم. کارگران ما و برادرم شکرالله توسعه‌ی شبکه برق هوایی را طراحی می‌کنند و مهندسی برق قدرت دارد و یک مجموعه‌ی کامل از نظر برقی از ابتدا تا زمانی که برق به دست مردم می‌رسد هستیم. آرزوی پدرم پیشرفت در صنعتی بودن برق بود و به این نتیجه رسیده است.»

آینده: از برق خورشید تا تابلوهای کنترل از راه دور

این شرکت در زمینه‌ی طراحی روشنایی معابر هم پیشتاز است و مهندس پورشمسی هم گفت: «شرکت ما در زمینه طراحی و روشنایی معابر هم پیشتاز است. قراردادهایی که با اداره‌ی راه و وزرات راه بسته‌ایم چیزی حدود ۳۰ تا ۴۰ کیلومتر بزرگراه‌ها و بولوارها در گراش و شهرستان‌های و روستاهای همجوار اکثرا طراحی و اجرا با شرکت کلات بوده است و در این مساله هم همیشه عرق بومی و گراشی بودن داشته‌ایم تا توقع مردم در بحث روشنایی را تامین کنیم.»

او درباره‌ی جدیدترین فعالیت این شرکت یعنی تولید تابلوهای کنترل از راه دور هم گفت: «مساله‌ی تخصصی ما طراحی و تولید تابلوهای کنترل از راه دور است و شما می‌توانید از هر جا که هستید از روی موبایل یا سیستم آن را کنترل کنید. در منطقه این تابلوها تولید نمی‌شود و ما حدود چهار سالی است این فناوری را وارد شرکت کلات کرده‌ایم و از نظر استاندارد وزارت نیرو و استاندراد جهانی دارای تجهیزات به روز هستیم هرچند منطقه‌ی خودمان بیشتر کار ما در اشکنان، لامرد و عسلویه به خاطر وضعیت و وجود چاه‌های گاز و نفت و قراردادهایی است که برای این مورد است می‌بندیم.»

شرکت کلات در زمینه‌ی تاسیس نیروگاه خورشیدی هم فعالیت‌های خود را آغاز کرده است: «شرکت کلات در زمینه‌ی نیروگاه خورشیدی در هفت هشت سال اخیر فعالیت دارد و به تازگی چند قرارداد سنگین بسته که در ماه‌های آینده اجرا خواهد شد. با توجه به کمبود برق در کشور به این نتیجه رسیدیم که در طراحی انرژی خورشیدی یک مطالعه بکنیم و به مرحله‌ی اجرا برسانیم و با حمایت مهندس فانی و پیشنهاد ایشان کم‌کم وارد این حوزه شدیم.»

 

 

 

 

خروج از نسخه موبایل