هفتبرکه: در نخستین سفر عمومی علاالدین بروجردی نمایندهی مجلس شورای اسلامی، نمایندگان مردم فداغ در مسجد زایرحسینی خواستههای فداغیها را یک بار دیگر تکرار کردند.
به گزارش سایت خبری پیام فداغ نیوز، در این دیدار قاسم هوشیار از اعضای شورای اسلامی فداغ، درخواستها و مشکلات مردم این منطقه را برای نماینده خواند. این درخواستها و مشکلات شامل تکمیل تونل بالنگستان، ارتقاء فداغ به بخش، اختصاص اعتبار جهت ساخت مجتمع ورزشی فداغ، درمانگاه شبانهروزی فداغ، اصلاح شبکه آبرسانی بخش مرکزی، اختصاص اعتبار ویژه جهت بهسازی معابر و اجرای طرح هادی، ایجاد اشتغال پایدار در بخش مرکزی، جاده فداغ – خلیلی، توجه به ورزش بانوان و ساخت سالن ورزشی ویژه بانوان، اختصاص اعتبار به خانوادهها جهت گازکشی منازل، افزایش اعتبارات دهیاریها، افزایش سهمیه قیر رایگان، اختصاص اعتبار جهت اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری در بخش مرکزی، تعیین تکلیف اجرای زیر ساخت (آب و برق) در الحاقیهای طرح هادی در بازنگری طرح هادی، اجرای طرحهای آبخیزداری (طرح چهارگانه فداغ – خلیلی)، ناحیه صنعتی بخش مرکزی و بکارگیری نیروی بومی متخصص در شرکت تلمبهخانه فداغ بود.
ساخت سالن برای دانشآموزان
به نوشتهی سایت پیام فداغنیوز، قادری، مجری برنامه، با پیشبینی یک مشکل اساسی در حوزه آموزش و پرورش گفت: «امتحانات مدارس متوسطه دوم در نوبت دوم به صورت هماهنگ برگزار میشود و هیچ مدرسهای نمیتواند به صورت مجزا امتحانات را برگزار نماید. تا الان این امتحانات با حضور دانشآموزان روستاهای همجوار در فداغ برگزار میگردید اما پیشبینی ما این است که در سال آینده این امتحانات در ماه محرم برگزار خواهد شد. به دلیل اینکه ما سالن جهت برگزاری امتحانات نداریم به مشکل برخواهیم خورد و آن موقع است که دانشآموزان برای امتحانات یا باید به بیرم مراجعه نمایند یا به ارد. ما زمین مناسب برای ساخت سالن داریم فقط همکاری مسئولین را میطلبد.»
قادری در بخش دیگری از صحبتهایش با توجه به حق آلایندگی هم گفت: «فاصله هوایی ما با چاهورز چقدر است؟ چرا باید آنان حق آلایندگی بگیرند اما مردم فداغ این حق را نداشته باشند؟»
قادری در رابطه با مشکل ارتقاء فداغ به بخش هم گفت: «مسئله بخش شدن فداغ اگر تا دو سال آینده حل شد که هیچ؛ اگر نشد مشکل کنونی پابرجاست و آن موقع مشکل جمعیتی هم پیش خواهد آمد. پس تا آن موقع به مردم این قول را بدهید که فداغ ارتقاء پیدا خواهد کرد.»
نریمانی: چرا مطالبات مردم فداغ در لیست اقدامات انجامشده نماینده نیست؟
فاضل نریمانی، فعال رسانهای، نیز مشکلات و کمبودهای فداغ را اینگونه معرفی کرد. نریمانی که خود را فرزند فداغ دانست، خطاب به نماینده گفت: «در جلسهای که مدتی قبل در لار داشتید فرمودید که پنجاه درصد از وعدههایی که دادهاید عملی شده است. از این موضوع هم خوشحالیم هم گلهمند. خوشحال از اینکه نماینده محترم پیگیر وعدههای انتخاباتی خود هستند و گلهمند هستیم که چرا مطالبات مردم فداغ در لیست اقدامات انجام شده ایشان نیست.»
نریمانی سپس افزود: «غفلت از فداغ و خواستههای فداغیها به نظر ما در درجه اول ناشی از عدم شناخت ظرفیتهای این روستای تاریخی است. روستایی با قدمت چندین هزار ساله، جاذبههای گردشگری، صنعتی، فرهنگی و ورزشی که در بسیاری موارد ناشناخته مانده است و یا اگر تلاش موفقی برای سربلندی داشته در لابلای محرومیتها و کمبود امکانات، چندان که شایسته تقدیر بوده به آن اهمیت ندادند.»
نریمانی در بخش آموزش و پرورش و مشکلات آن نیز گفت: «به عنوان یک جوان فداغی تاسف میخورم که چرا از ظرفیتهای بینظیر فداغ نباید برای جبران کمبودهای منطقه استفاده شود؟ روستایی که به عنوان دومین روستای پرجمعیت استان فارس شناخته شده است با داشتن بیش از صد معلم بومی چرا باید در ابتدای سال تحصیلی، دانش آموزان با کمبود معلم مواجه باشند؟»
درخواست ساخت درمانگاه شبانهروزی
نریمانی در مورد جمعیت تحصیلکردهی زنان فداغ نیز گفت: «فداغی که در یک حساب سرانگشتی بیش از ۳۰ نفر از بانوان فرهیخته فارغالتحصیل پرستاری، پزشکی، داروسازی، مامایی، کارشناس علوم آزمایشگاهی، ژنتیک، میکروبیولوژیک، بهیار و بهورز دارد، آیا مستحق این نیست که از یک درمانگاه شبانهروزی بهرهمند باشد؟»
نریمانی خطاب به بروجردی اضافه کرد: «ما دوست داشتیم امروز از شما به عنوان یکی از شاخصترین نمایندههای تراز اول مجلس شورای اسلامی، مطالبت بزرگی داشته باشیم و برای ساخت نیروگاههای بزرگ خورشیدی در منطقه فداغ راهنمایی و کمک بگیریم اما درد بزرگ بیبرقی در محلههای تازه الحاقشده سطح توقع ما را پایین آورده است و مجبوریم از کمکاری و کملطفی اداره برق منطقه و از تعرفههای بالای برق گلهمند باشیم.»
او افزود: «دوست داشتیم از استعدادهای این مردم در زمینه ورزشی بگوییم اما مجبوریم از بیبرقی ورزشگاه فداغ گلهمند باشیم، از حقخوری و ظلم در تخصیص بودجه به تنها ورزشگاهمان گلهمند باشیم.»
نریمانی همچنین گفت: «دوست داشتیم در این فصل از سال از باران و برکه و سد زیبای شاهنعمتالله فداغ صحبت کنیم، اما مجبوریم از بیآبی شهرکها گله کنیم، از کمبود آب شیرینکن در فداغ گلهمند باشیم، از خرابی هر روزه مسیر آب عمادشهر تا فداغ گلهمند باشیم، از نبود دفتر اتفاقات آب گلهمند باشیم… متاسفیم که مردم ما باید از ابتداییترین امکانات بیبهره باشند. ببینید و بررسی کنید که بعضی محلات ما در شرق و غرب و شمال فداغ از آب و برق و گاز و تلفن محرومند..! جناب دکتر حتم داریم که قبل از تشریففرمایی به فداغ مهمترین مطالبات اهالی را شنیده یا بررسی کردهاید. از پرونده ۲۰ ساله ارتقای فداغ به بخش تا تکمیل تونل بالنگستان و شبانهروزی شدن درمانگاه و حق اشتغال و استخدام جوانان در ادارات دولتی و یا حق آلایندگی از چاههای گازی بیرم یا بودجه تحت عنوان مسئولیتهای اجتماعی شرکت نفت. حتم دارم دوستان شورای اسلامی از شما در خصوص بودجه محرومیتزدایی و یا بودجه تحت اختیار نماینده هم در کنار مطالبات مربوط به جادههای روستایی یا الحاق زمین مسکونی برای جوانان فداغی مطالبه و تقاضای همکاری داشتند.»
او اظهار امیدواری کرد: «موضوعاتی همچون پیگیری تخصیص بودجه برای رودخانه فصلی، عدم آنتندهی خطوط همراه اول و ایرانسل در بعضی نقاط شهر، سهمیه قیر رایگان و یا حل مشکلات مربوط به سوخت کشاورزان هم امیدواریم در لیست مطالبات عزیزان شورای اسلامی باشد.»
زمینهای اجدادی در فداغ چرا ثبت ملی میشود؟
نریمانی در بخش بعدی سخنانش گفت: «جناب دکتر با اینکه میدانیم با توجه به مسئولیت شما در قانونگذاری و نظارت بر اعمال دولت باید از مواردی همچون چرایی بیارزش شدن پول ملی، تورم افسارگریخته و یا ناترازی انرژی سوال کنیم اما باید اعتراف کنیم دغدغه اهالی منطقه شده است ظلم و بیعدالتی ادارات. وقتی با چشم خودشان میبینند اداره امور آب با بیرحمی تمام چاههای قدیمی ۱۰۰ سالهشان را به همراه حوض و اتاق و آثار اجدادییشان در مغدان خراب میکنند به کجا شکایت ببرند؟! مالکیت منابع طبیعی بر زمینهای کشاورزی اجدادیمان را چرا و چگونه باید تحمل کنیم؟! زمینی که بیش از چند صد سال است توسط همین اهالی کشت و زرع و احیا شده است، چرا باید در سند اداره منابع طبیعی ثبت شود؟!»
او دربارهی تاریخ این زمینها هم گفت: «از همین مکان مقدس به تمام ادارات دولتی کشور اعلام میکنیم بروید تحقیق کنید زمانی که پدران و مادران ما بر روی این زمین کشت میکردند شما کجا بودید؟! حکومتی به نام جمهوری اسلامی هنوز در این کشور وجود نداشته، اما پدران ما بر روی این زمین کار میکردند و عرق میریختند. به آن کارشناس دولتی که با جهل تمام زمینهای زراعی ما را ملی ثبت کرده اعلام میکنیم شما و پدر شما هنوز در این دنیا وجود نداشتید اما پدران و اجداد ما بر روی این زمین زراعت میکردند. به چه حقی زمین زراعی چند صد ساله ما را ملی ثبت کردید که حالا پیرمردان ما برای اثبات حق مالکیت خودشان مجبور باشند هر روز هزینه دادگاه و وکیل و ثبت و محضر داشته باشند؟!»
نریمانی خواستار ورود نماینده و رسیدگی به وضعیت ثبتی زمینهای زراعی شد و افزود: «جناب دکتر، رسیدگی به وضعیت ثبتی زمینهای زراعی ما یکی از مهمترین خواستههای اهالی این منطقه است، خواهش داریم با نگاه ویژه به این موضوع ورود کنید.»
درخواست حق اشتراک دائم از آب پایدار خلیج فارس
این فعال رسانهای در بخش پایانی سخنانش گفت: «جناب دکتر، مردم تشنه فداغ همه اینها را تحمل کردهاند. امیدشان به اصلاح و پیگیری است، مردم ما میبینند که خط لوله آب شیرین خلیج فارس از ۵۰۰ متری فداغ رد میشود، آیا سزاوار است همچنان تشنه بمانند؟ مردم ما قطعی مکرر آب را تحمل میکنند اما انتظار دارند از خط انتقال آب دریا سهمی داشته باشند. جناب دکتر مردم تشنه فداغ و خلیلی را با یک قول و وعده شیرین خوشحال کنید. باور کنید این مردم خوبیها و زحمات شما را تا همیشه به یاد خواهند داشت و قدردان شما خواهند بود. امیدواریم اولین و ماندگارترین هدیه شما به این مردم حق اشتراک دائم از آب پایدار خلیجفارس باشد.»
او به عنوان آخرین درخواست نیز گفت :«تقاضا دارم موضوع استقرار دفتر ارتباطی با شما نماینده محترم در همه بخشها بالاخص شهر و بخش قریبالوقوع فداغ به زودی انجام گیرد تا راه ارتباط این مردم با شما سریعتر و آسانتر باشد.»
علاالدین بروجردی نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به درخواستها گفت: «در بخش اقتصادی دچار کاستیهایی هستیم و اگر عادلانه و واقع بینانه حرکت نکنیم چند سال میگذرد و دوباره میگوییم چرا انجام نشد. مسائل در کل حوزه انتخابیه مهمترین مساله آب است که موضوعی حیاتی است، دوم راه است که با سلامتی مردم گره خورده است و سوم بهداشت و مراکز درمانی است.»
سفر بروجردی به ارد
۳۰ دی ماه سال ۱۴۰۳ برای اولین بار نماینده محترم شهرستان های لار، گراش، اوز، خنج و جویم در بخشداری شهر ارد حضور پیدا کرد و با امام جمعه و مسئولین محلی شهر دیدار داشت.
ارد شهر من در خبر کوتاهی از این دیدار نوشته است: بروجردی اتمام پروژه های گردنه بالنگستان و جاده ارد- مز را از اولویت های منطقه دانست و قول مساعد داد که پیگیر این دو پروژه باشد؛ در این جلسه مشکلات شهر ارد و روستاهای تابعه همچون افزایش بودجه فرهنگی شهر، احداث سالن ورزشی، اضافه شدن دکل مخابرات، رفع مشکل قطعی ده ساعته برق چاه های کشاورزی، اتمام سد آغصه نیز مطرح شد که نماینده محترم تمام موارد را یادداشت نموده؛ قول پیگیری دادند.