نماد سایت هفت‌برکه – گریشنا

نمایشگاه مبلمان در سالن محبی، در میان اعتراض مبل‌فروشان و ورزشی‌ها

هفت‌برکه – نوریه بلبل: نمایشگاه سالانه مبلمان و لوستر گراش با وجود مخالفت مبل‌فروشان و تعدادی از ورزشکاران، از فردا در سالن ورزشی محبی برگزار می‌شود.

به‌ گزارش هفت‌برکه، حمید پورکریمی، رئیس اتاق اصناف شهرستان گراش، اعلام کرد نمایشگاه عرضه‌ی مبلمان و لوستر از سه‌شنبه ۲ تا شنبه ۶ بهمن ۱۴۰۳ از ساعت ۴ عصر الی ۱۰ شب در سالن ورزشگاه محبی برگزار می‌شود. رئیس اتاق اصناف گراش می‌گوید: «نمایشگاه تخصصی مبل و سرویس خواب از طرف شرکت آریاشهر با مدیریت امیر جعفری به مدت ۵ روز در گراش برگزار خواهد شد. این نمایشگاه با همکاری اتاق اصناف، فرمانداری، شهرداری و شورا، اماکن، اداره‌ی صمت، بهداشت، اداره‌ی مالیات و بسیج اصناف برگزار می‌شود.»

پورکریمی ادامه می‌دهد: «حدود ۱۰۰ غرفه در سالن محبی در نظر گرفته شده است که بعضی از غرفه‌ها به دلیل کمبود فضای داخلی سالن در محوطه‌ی بیرونی سالن برپا می‌شوند. اجاره‌ی غرفه‌هایی که برای نمایشگاه‌داران بومی در نظر گرفته شده با تخفیف ۳۰ درصدی است.»

‌‌پورکریمی در مورد اینکه چرا سالن محبی برای برپایی نمایشگاه انتخاب شده است، گفت: «نمایشگاه‌های تخصصی مبل باید در سالن‌های سرپوشیده برگزار شود. در سالن‌های سرباز مبل‌ها زیر نور خورشید و یا باران آسیب می‌بیند. از میان سالن‌های سرپوشیده‌ای که در گراش است، با سالن آبشار اندیشه موافقت نشد و سالن مشتاقی هم فضای آن برای برگزاری نمایشگاه کوچک بود. در نهایت سالن محبی انتخاب شد و این سالن از اداره‌ی ورزش و جوانان شهرستان گراش اجاره شده است.»

برخی از مبل‌فروشان گراش نیز اعتراض کرده بودند که اتحادیه‌ی مبل‌فروشان در جریان برگزاری این نمایشگاه نبوده است. پورکریمی در ادامه در مورد هماهنگی با اتحادیه‌های صنفی نیز می‌گوید: «در جلسه‌ای که قبلا در مورد نمایشگاه سوغات و مبل گرفته شد، در نظر گرفته شد که ده روز بعد از نمایشگاه عرضه مستقیم کالا، نمایشگاه تخصصی مبلمان و سرویس‌ خواب هم برگزار شود. اما چون در آن موقع نتوانستند سالنی پیدا کنند به تاخیر افتاد. در آن جلسه ر‌ؤسای اتحادیه‌های مربوطه حضور داشتند و در جریان نمایشگاه سوغات و هم نمایشگاه مبل بودند و چون مکان آن مشخص نبود تاریخ برگزاری نمایشگاه هم مشخص نبود.»

برگزاری چند مراسم در سالن محبی به مناسبت هفته‌ی‌ تربیت‌بدنی و اجراهای نمایشی هیات‌های ورزشی این مراسم با حاشیه‌هایی همراه بود. بعضی از ورزشی‌ها و شهروندان به اینکه چرا در اجرای مراسم توجهی به کفپوش‌های سالن نشده و هیات‌های موتورسواری و اسب‌سواری بر روی کفپوش‌های سالن اجرا داشته‌اند، اعتراض داشتند. اکنون نیز بحث مراقبت از کفپوش سالن دوباره مطرح شده است. پورکریمی در مورد تدابیری که برای این موضوع اندیشیده شده گفت: «برای اینکه به کفپوش‌های سالن آسیبی نرسد، کف سالن موکت می‌شود و با فوم و فیبر‌هایی که زیر مبل‌ها نصب می‌شود، به کفپوش‌های سالن آسیبی نمی‌رسد. اگر هم آسیبی برسد خود شرکت هزینه‌ی آن را می‌پردازد. حتی در نمایشگاه‌های قبلی که در شهرهای دیگر برگزار کرده بودند، هم سالن موکت شده و هم با فیبر و فوم مبلمان و سرویس خواب‌ها عایق شده‌اند.»

اعتراض صنف مبل‌فروشان

برگزاری این نمایشگاه اعتراض دو دسته را به دنبال داشت: صنف مبل‌فروشان گراش و برخی از هیات‌های ورزشی مانند والیبال و هندبال.

نمایشگاه‌داران مبلمان و سرویس خواب بومی از برگزاری در سال‌های قبل نیز با برگزاری نمایشگاه تخصصی مبل و لوستر در گراش موافق نبودند (خبر در سایت هفت‌برکه). ‌‌محمد سپهر، یکی از نمایشگاه‌داران مبل و سرویس خواب باسابقه در گراش می‌گوید: «قبلا نیز این اتفاق در گراش افتاده است. زمانی که فرماندار شهرستان آقای اصغر فرودی بودند و نمایشگاه تخصصی مبلمانی که قرار بود برگزار شود، غیرقانونی بود و با مراجعه به فرمانداری حق را به کسبه‌ها دادند و نمایشگاه لغو شد و برگزار نشد. مسئولین با گرفتن مبلغ و گرفتن امتیازاتی، محیطی را در اختیار شرکت‌های برگزارکننده‌ی نمایشگاه می‌دهند که نمایشگاه بزنند.»

‌سپهر ادامه می‌دهد: «آقای پورکریمی رئیس اتاق اصناف باید با رئیس اتحادیه‌ی مبل‌فروشان که خانم معصومه تیموریه است صحبت کند و رئیس اتحادیه را در جریان نمایشگاه بگذارد هرچند که رئیس اتحادیه در جریان برگزاری این نمایشگاه نیست. ما و دیگر همکارانی که در این صنف هستیم از استوری یکی از شهروندان متوجه شدیم که قرار است نمایشگاه برگزار شود، چون در استوری اینستاگرامی این انتقاد را داشتند که در سالنی که به مناسبت دهه‌ی فجر قرار است برنامه‌های ورزشی و مسابقات برگزار شود چرا نمایشگاه مبل برپا شده است؟ اگر مسئولی به ما بگوید که ما بر طبق این قانون آمده‌ایم نمایشگاه زدیم و ما هم در جواب می‌گویم که خب طبق این قانونی که شما می‌گویید موظف هستید از قبل به ما اطلاع‌رسانی کنید.»

‌سپهر در مورد پیگیری‌های این صنف در مورد برگزاری نمایشگاه نیز می‌گوید: «ما پیگیر شدیم و متاسفانه‌ آقای پورکریمی، رئیس اتاق اصناف، تماس‌های مکرر ما را بی‌پاسخ گذاشتند و جواب ما را ندادند. در مراجعه‌ای که دیروز به فرمانداری داشتیم، چون آقای فرماندار مسافرت بودند، ما از طریق معاون سیاسی فرمانداری، آقای برزگران، موضوع را پیگیر بودیم که با آقای فرماندار تماس بگیرند تا بتوانیم صحبت‌های خودمان را به ایشان برسانیم. آقای فرماندار به ما گفت که به من ربطی ندارد و کسبه‌ها از اتاق اصناف پیگیری کنند. پس اگر ربطی ندارد چرا برگه‌ی مجوز نمایشگاه را امضا کرده‌اند؟ رئیس اتاق اصناف که اصلا تماس ما را جواب ندادند.»

بعد از اعتراض و مراجعه‌ی نمایشگاه‌داران مبل به فرمانداری و عدم نتیجه‌گیری، این موضوع را از طریق مراجعه به دادگستری پیگیری می‌کنند. سپهر می‌گوید: «ما به عنوان حق‌خواهی به دادستان مراجعه کردیم، به عنوان کسی که حقی از آنها گرفته شده است و دادستان نیز الان پیگیر مدارک است و صحت و سقم صحبت‌های ما را بررسی می‌کند و ما منتظر هستیم و امیدواریم که باتوجه به دستور دادستان نمایشگاه لغو شود.»

‌سپهر از دلیل اعتراض نمایشگاه‌داران مبل بومی در برگزاری نمایشگاه تخصصی مبلمان و سرویس خواب می‌گوید: «آقای پورکریمی که رئیس اصناف است، شناختی از صنف مبل ندارد و اصلا دلیل مخالفت و اعتراض ما را نمی‌داند. خواص اتاق اصناف برای ما چی هست؟ اینکه ما سالی یکبار حق عضویت بدهیم؟ فقط همین؟ برگزاری نمایشگاه به تنهایی مشکلی ندارد. صنف مبلمان و سرویس خواب فصلی است و در سال ۴ تا ۵ ماه فروش داریم و در تمام سال دست روی دست می‌گذاریم، حتی با اجاره‌های سنگین و مالیات که برسیم به ماه‌های فروشمان به امید اینکه دو ماه آخر سال فروش داشته باشیم. چرا شرکت‌های برگزاری نمایشگاه در محرم از ۵ تا ۲۰ محرم نمایشگاه نمی‌زند؟ اصلا یک هفته هم نه، بیشتر از یک ماه هم نمایشگاه بزنند ما اعتراضی نداریم و اگر هم قرار است نمایشگاهی زده بشود اتاق اصناف موظف است که قبل از برگزاری نمایشگاه به کسبه‌های بومی اعلام کند و به ما بگویند که اولویت با کسبه‌های بومی است. اصلا گیرم که به غرفه‌داران بومی هم تخفیف داده شد، ما چطور در همان روز جنس برای فروش جور کنیم و در نمایشگاه شرکت کنیم. چطور افراد نمایشگاهی از ده روز قبل خبر داشته باشند اما منی که بومی هستیم خبر نداشته باشم؟»

مهدی کریمیان هم از نمایشگاه‌داران مبل در گراش است. او نیز در مورد دلایل مخالفتش توضیح می‌دهد: «ما متاسفانه اصلا خبردار نشدیم و رئیس اتحادیه‌ی مبلمان هم اصلا در جریان برگزاری این نمایشگاه نبودند و هیچ غرفه‌ای را برای ما در نظر نگرفتند که شما به عنوان فروشنده‌ی بومی می‌توانید در آن حضور داشته باشید.»

کریمیان نیز با سپهر هم‌نظر است: «اوج بازار مبلمان دو ماهه‌ی آخر سال است و نمایشگاه‌داران مبلمان یک سال منتظر همین ماها می‌مانند تا بتوانند معامله کنند و گلِ فصل بازار را داده‌اند تحویل چند تا دوره‌گرد، نه شرکت‌های درجه یک مصنوعات چوبی. چند دوره‌گردی که شهر به شهر نمایشگاه می‌زنند و اجناسشان هم با کیفیت‌های درجه دو و سه است. من در نمایشگاهی که اوز برپا شده بود بازدید کردم. مبل‌های درجه دو و سه را با قیمتی بیشتر و گرانتر از گراش که ما عرضه می‌کنیم، می‌فروختند! خب، این هم خیانت به کسی است که این اجناس را می‌خرد چون اصلا از جنس و کیفیت آن اطلاعی ندارد و هم خیانت به ما نمایشگاه‌داران است. مایی که اجاره‌ی مغازه، عوارض و مالیات می‌دهیم و چرا بهترین زمان فروشمان را بدهند به چند دوره‌گرد و آنها استفاده بکنند؟ گراش حدود ۱۷ تا ۱۸ نمایشگاه مبلمان و سرویس خواب بزرگ دارد و هیچ نیازی به حضور و برپایی نمایشگاه تخصصی مبلمان نیست که یک دوره‌گرد از بیرون شهر بخواهد بیاید اینجا نمایشگاه بزند. این ۱۸ تا به اندازه‌ی کافی تامین کننده هستند.

ورزشی‌های ناراضی‌‌ از نداشتن سالن

به سراغ دو هیات والیبال و هندبال، دو هیاتی که بیش از بقیه هیات‌ها از این موضوع گلایه داشتند رفتیم. اسماعیل رضایی، رئیس هیات والیبال، بعد از تودیع محسن افشار از ریاست اداره‌ی ورزش و جوانان شهرستان گراش از سمت خود استعفا داده است. او ما را به خدیجه غیبی، نائب رئیس این هیات، معرفی کرد. غیبی می‌گوید: «روز پنجشنبه ۲۷ دی ۱۴۰۳ آقای محمد صحراگرد با من تماس گرفتند و گفتند که سالن محبی تا ۸ بهمن تعطیل است و قرار است نمایشگاه تخصصی مبل برگزار شود. من وقتی شنیدم خیلی تعجب کردم چون ما نزدیک به پنج سال است که در آنجا ثابت تمرین و کلاس داریم و هزینه بابت استفاده از سالن پرداخت می‌کنیم. ما اصلا در جریان نبودیم که قرار است در سالن محبی نمایشگاه برگزار شود. حداقل یک هفته قبل به ما می‌گفتند که ما در جریان باشیم و هیات‌هایی که در این سالن تمرین دارند فکری به حال خودشان بکنند. من خودم دست تنها تمام وسایل و تور والیبال را جمع کردم و بردم سالن شهدا برای تمرین، چون به ما گفتند که تمام وسایلتان را جمع کنید. تنهایی باید جواب بازیکنان را بدهم و نمی‌دانم چه کاری بکنم. برای اینکه بتوانم سالنی بگیرم گرفتار شدم تا بچه‌ها بتوانند در آن تمرین کنند.»‌

زهرا نظافت، رئیس هیات هندبال گراش، هم از دیگر هیات‌های معترض به این موضوع است و می‌گوید به این دلیل استعفا داده است: «ما اصلا خبر نداشتیم و مسئول سالن با ما تماس گرفت که سالن تا ۸ بهمن تعطیل است. من با توجه به این موضوع و اینکه از قبل به ما خبر نداده‌اند که من بتوانم سالن دیگری را اجاره کنم تا بچه‌ها در آن تمرین کنند، ورزش را بوسیدم و کنار گذاشتم و به بچه‌ها هم اعلام کردم. هرچه اصرار کردند که خانم بیایید ما اعتراض می‌کنیم ولی من قبول نکردم.»

‌‌نظافت در ادامه می‌گوید: «من واقعا از بی‌مسئولیتیِ مسئولان شهرستان گراش خسته شدم. ده سال است که در گراش فعالیت دارم و در این ده سال جز بی‌مهری و بی‌توجهی چیز دیگری نصیب ما نشده است. وقتی برنامه برای سطح شهر قرار است برگزار بشود، جامعه‌ی ورزشی باید بیاید پای کار اما وقتی حرف از نفع و تقدیر و تشکر می‌شود هرگز نبود آشنایی، من فقط برای هیات هندبال نمی‌گویم به صورت کلی می‌گویم. حتی این روزها اتوماسیون اداره ورزش و جوانان شهرستان گراش قطع است و ما به خاطر اختلاف مسئولان داریم پاس‌کاری می‌شویم و به هر که هم می‌گویم هیچکس خودش را مقصر نمی‌داند و گردن نمی‌گیرد.»

خروج از نسخه موبایل