نماد سایت هفت‌برکه – گریشنا

حاجیه قمر حقانی: بانویی که تمام زندگی‌اش را برای کار خیر بخشید

هفت‌برکه: حاجیه قمر حقانی، بانی خیر مدرسه بانو حقانی و چندین بنای خیریه دیگر، در سن ۸۸ سالگی درگذشت.

دختران و پسران شهرک شهید دستغیب کودکی‌شان با مدرسه بانو حقانی پیوند خورده است اما شاید کمتر کسی بین آن‌ها بانی مدرسه کودکی‌شان را بشناسند، زنی که تا پایان عمر خود تمام دارایی‌اش را صرف امور خیریه کرد و ۱۰ آذرماه ۱۴۰۳ در تنهایی درگذشت.

قمر حقانی فرزند مرحوم احمدعلی حقانی و همسر حاج فرامرز حاج علی نقی بود. حاج فرامرز که گراشی‌ها او را به نام حاج فلا می‌شناسند، یکی از نخستین حسینیه‌های گراش را بنا نهاد که در حال حاضر حسینیه و مسجد حضرت زینب(س) در محل آن ساخته شده است.

حاجیه قمر و حاج فلا فرزندی نداشتند و همین موضوع باعث شد که حاجیه قمر تمام دارایی خود را صرف امور خیریه کنند. بیشتر عمر این زوج در کویت گذشت و حاج فرامرز لارستانی به دلیل داشتن تابعیت کویتی، کفیل برخی از تجار گراشی و لاری در کشور کویت بود.

بعد از فوت حاج فرامرز و تدفین او در کویت، حاجیه قمر به گراش برگشت و خانه محل زندگی‌شان را وقف ساخت حسینیه و مسجدی کرد که احمد مختار، برادرزاده حاج فرامرز، آن را ساخت و در این سال‌ها حاجیه قمر در خانه کوچکی کنار حسینیه زندگی می‌کرد.

از دیگر یادگارهای این بانوی نیک‌اندیش، ساخت مدرسه بانو حقانی در بلوار جانبازان گراش است. این دبستان از سال ۱۳۷۱ میزبان دختران و پسران دانش‌آموز محله معروف به بنیاد برق‌روز بوده است و بعد از چهل سال این مدرسه قدیمی این سال‌ها به عنوان مرکز اختلالات یادگیری استفاده می‌شود.

حاجیه قمر حقانی و حاج فرامرز بخش عمده هزینه ساخت مسجد امیرالمومنین(ع) در جنب مدرسه را نیز پرداخت کردند. اهدای یک واحد مسکونی به حوزه علمیه در شهرک فرهنگیان برای حوزه علمیه نیز از آخرین کارهای خیر بانو حقانی بود.

حاجیه قمر حقانی یکی از خیرین گمنام گراش بود که با وجود همه سختی‌های زندگی، با بخشش اموال خود نام نیکی از خود به جای گذاشت.

 

خروج از نسخه موبایل