نماد سایت هفت‌برکه – گریشنا

چند نکته آماری از ۲۴ سال انتخابات مجلس در جنوب فارس

هفت‌برکه : هر دوره از انتخابات صورت‌بندی و شرایط خاص خود را دارد. در سومین داده‌نما انتخابات رقبای اصلی در انتخابات ۲۴ سال اخیر حوزه انتخابیه جنوب فارس را همراه با چند نکته آماری مرور می‌کنیم. از سنگین‌ترین شکست انتخاباتی تا نزدیک‌ترین رقابت‌ها. به نظر شما فضای انتخابات این دوره مشابه کدام یک از دوره‌های پیشین است؟

مجلس پنجم: یکه‌تازی نخبه

محمدحسین نخبه‌الفقهایی با کسب ۵۸ درصد در انتخابات مجلس چهارم و ۵۵ درصد در مجلس پنجم رکوردار بیشترین آرا در انتخابات تک نماینده‌ای حوزه انتخابیه است. 

دوره ششم: یک دوره خاص

نخبه با کسب فقط ۸.۶ آرا سنگین‌ترین شکست یک نماینده حاضر در مجلس را تجربه کرد. 

منصور کشفی تنها نماینده‌ای است که در شهر خود نتوانست اکثریت مطلق آرا را کسب کند ولی با این وجود به مجلس راه یافت. کشفی از شهر لار ۴۰ درصد ولی در دل حوزه انتخابیه ۴۹ درصد آرا را به دست آورد.

دوره هفتم: خلا قدرت

این دوره تنها دوره‌ای است که هیچ کدام از نامزدهای پر شمار انتخابات، سابقه نمایندگی نداشتند.

از این دوره رقابت دوگانه نامزد‌های گراش – لار جدی شد. 

دوره هشتم: اولین نماینده گراشی

رقابت این دوره سه گانه بود که در نهایت برای نخستین بار، نامزد شهر لار بین دو نفر نخست جای نداشت

هیچ گاه رقابت انتخابات جنوب فارس در حد چند صندوق و چند صد رای نبوده است. رقابت‌های مجلس هشتم و یازدهم با اختلاف حدود ۷ هزار رای نزدیک رقابت بین نامزدهای اول و دوم در سال‌های اخیر بوده است.

دوره نهم: بیشترین رای 

هر چند در زمان تبلیغات انتخاباتی رقابت جعفرپور و زندوی بسیار جدی بود. در نهایت جعفرپور با اختلاف ۱۶ هزار رای برنده انتخابات شد

در این انتخابات ۱۳ هزار و ۵۰۰ رای در حوزه بیرم به صندوق ریخته شد که تقریبا دو برابر آرای این حوزه فرعی در دوره‌های بعد بود.

دوره دهم: برد کم دردسر جعفرپور

هر سه نفر اول انتخابات از شهر لار بودند و جعفرپور با کمترین دردسر و کسب ۷۰ درصد آرا در شهر لار برنده انتخابات شد. 

دوره یازدهم: رقابت سنگین

با حضور سه نماینده پیشین بروجردی، جعفرپور و محبی، این دوره سنگین‌ترین رقابت ادوار انتخابات مجلس در جنوب فارس شکل گرفت اما در نهایت حسین‌زاده برنده انتخابات شد. 

این دوره آرا باطله با ۷ درصد بیشترین میزان را در انتخابات ادوار مجلس داشت و بعد از سه نامزد اصلی، چهارم شد.

دوره دوازدهم: رقابت تازه کارها با نماینده کهنه‌کار

این سومین بار در هفت دوره اخیر است که رقابت‌ها بدون حضور نماینده فعلی برگزار می‌شود.

بر خلاف دوره قبل، بروجردی تنها نامزد دارای سابقه نمایندگی و حتی تنها نامزد نهایی دارای سابقه حضور در رقابت‌های انتخاباتی است و سایر نامزدهای دیگر نخستین تجربه انتخاباتی خود را پشت سر می‌گذارند. 

پس از شش دوره حضور پی‌ در پی، یوسف محبی در این انتخابات حضور ندارد. 

هر چند حدنصاب راه‌یابی به مجلس ۲۰ درصد آرا است اما در همه دوره‌ها نماینده منتخب حداقل ۳۰ درصد ارا را به دست آورده است. محمود نوروزی در انتخابات مجلس سوم با ۳۹ درصد و سید شکرالله زندوی در مجلس نهم با ۳۰ درصد تنها نامزدهایی هستند که در دور اول از مرز ۳۰ درصد گذشتند اما به مجلس راه پیدا نکردند. 

 

 

 

خروج از نسخه موبایل