نماد سایت هفت‌برکه – گریشنا

معرفی ۴۰ نویسنده‌ی گراشی در بهارنامه ۲

هفت‌برکه: بهارنامه ۲، آیین رونمایی از کتاب نویسندگان شهرستان گراش، یکی از ویژه‌برنامه‌های روز گراش بود که با همکاری موسسه فرهنگی هنری مهرگان گراش و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گراش، چند روز دیرتر یعنی ۱۹ بهمن‌ماه ۱۴۰۲ برگزار شد. این دومین آیین بهارنامه است که پس از هفت سال برگزار می‌شد و در آن ۶۴ کتاب از ۴۰ نویسنده در طی سال‌های ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۱ معرفی و از چهار اثر به صورت کامل‌تر رونمایی شد. قرار است از این به بعد، بهارنامه بخشی از برنامه‌های ۱۱/۱۱ روز گراش باشد.

پیش از شروع مراسم اصلی، کارگاه تخصصی پژوهش، مقاله‌نویسی و ساختار کتاب با حضور دکتر مهدی دهرامی، استادیار ادبیات فارسی دانشگاه جیرفت، و عبدالعلی صلاحی، پژوهشگر و مدیر انتشارات اناالحق گراش در سالن دفاعیه دانشکده علوم پزشکی برگزار شد.

۶۴ کتاب از ۴۰ نویسنده در ۷ سال

اولین بهارنامه در اردیبهشت ۱۳۹۵ در سینما فرهنگ گراش برگزار شد و در آن از چهار کتاب از چهار نویسنده‌ی گراشی رونمایی شد (خبر در هفت‌برکه). اما در دومین بهارنامه که پس از هفت سال برگزار می‌شد، از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۱، تعداد نویسندگان به ۴۰ نفر و تعداد کتاب‌ها به ۶۴ نفر رسیده بود. تمام این کتاب‌ها و نویسندگان در کتابچه‌ای به سردبیری عبدالمهدی آیینه‌افروز و مدیریت راضیه غلامی به طور کامل معرفی شده‌اند.

اما تعداد زیاد نویسندگان و کتاب‌ها باعث شده بود برگزارکنندگان چهار کتاب را از میان آنها انتخاب و به صورت مفصل‌تر رونمایی کنند. بدین ترتیب، کتاب «استراتژی بازاریابی هنر» تالیف دکتر مهدی خادمی و شاهین پریخانی توسط دکتر مهدی شیرشمسی؛ کتاب «انسجام در شعر معاصر» از دکتر مهدی دهرامی توسط مصطفی کارگر؛ مجموعه کتاب «دزدان دریایی کارائیب» با ترجمه‌ی زهرا صلاحی توسط دکتر مسعود غفوری؛ و کتاب‌های «فرشته دندان» و «جلسه سنجاب‌ها» از مهتاب تقی‌نژاد توسط دکتر حوریه رحمانیان و معصومه بهمنی برای معرفی کامل‌تر انتخاب شده بود.

مجری برنامه دلایل انتخاب کتاب‌ها را از طرف دبیرخانه اینطور اعلام کرد: «این کتاب‌ها با توجه به شاخص‌هایی انتخاب شدند، از جمله این که در میانشان آثار ترجمه، ادبیات و شعر، داستان و شعر کودکان، آثار استاتید دانشگاه و نویسندگانی که تعداد زیادی کتاب نوشته‌اند، و نویسندگان شهرها و روستاهای شهرستان گراش وجود داشته باشد. قرار بر این شد که کتاب‌هایی که از قبل رونمایی شده‌اند، دوباره رونمایی مفصل نشوند.»

مراسمی پویا با حضور نویسندگان و منتقدان

سجاد فتحی، رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان گراش، اولین سخنران مراسم بود. او پس از خوش‌آمدگویی، در مورد درخشش چشمگیر در نشر و چاپ کتاب در سال‌های اخیر صحبت کرد و گفت آیین رونمایی و معرفی کتاب، حلقه‌ی گمشده‌ای است که باعث ارتباط مناسبی بین نویسنده و ناشر و مخاطب می‌شود و اگر به درستی اجرا شود، اثر خوبی روی فروش و علاقه‌مندسازی مخاطبان خواهد داشت.

راضیه غلامی، مدیر موسسه فرهنگی هنری مهرگان گراش و مدیر اجرایی بهارنامه ۲، نیز گزارشی از روند شکل‌گیری برنامه و مراحل برگزاری بهارنامه را ارائه داد.

پس از این دو سخنرانی کوتاه، نویسندگان انتخاب‌شده و معرفی‌کنندگان آنها به روی سن آمدند تا دقایقی در مورد کتاب به گفتگو بپردازند. در ابتدا دکتر مهدی دهرامی، استادیار زبان و ادبیات فارسی و عضو هیات علمی دانشگاه جیرفت به همراه مصطفی کارگر، کارشناس ارشد ادبیات فارسی و شاعر، به روی صحنه آمدند تا در مورد کتاب «انسجام در شعر معاصر» گفتگو کنند. پس از آن، به دلیل عدم حضور نویسنده و منتقد، مجری برنامه بخش‌هایی از متنِ معرفیِ دکتر مهدی شیرشمسی، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد و رییس سابق دانشگاه آزاد گراش، را در مورد کتاب «استراتژی بازاریابی هنر» تالیف دکتر مهدی خادمی و شاهین پریخانی قرائت کرد. سپس مهتاب تقی‌نژاد، نویسنده اهل فداغ و ساکن بندرعباس و نویسنده‌ی رادیو اچمستان، همراه با معصومه بهمنی، شاعر و مدیر کانون فرهنگی حضرت معصومه(س)، به روی سن آمدند تا در مورد دو کتاب کودک با نام «فرشته دندان» و «جلسه سنجاب‌ها» به گفتگو بپردازند. کتاب آخر در این بخش نیز مجموعه‌ی سه‌جلدی «دزدان دریایی کارائیب» با ترجمه‌ی زهرا صلاحی بود که در غیاب مترجم، دکتر مسعود غفوری، دکترای ادبیات انگلیسی و مترجم، به معرفی و صحبت در مورد آنها پرداخت.

 

دو خبر خوش در حوزه کتاب

پس از این بخش، به مناسبت روز گراش، از علی بیضایی، نایب رییس شورای اسلامی شهر گراش، دعوت شد که از طرف شورای شهر در این مراسم سخن بگوید. او در سخنانش وعده داد که شورای شهر برای برگزاری بهارنامه در سال‌های آینده مساعدت مالی خواهد کرد.

خبر خوش دیگری نیز در این مراسم از سوی مدیر بنیاد کهن‌پارسیان جنوب اعلام شد. عبدالعی صلاحی گفت یکی از خیرین فرهنگی در گراش برای مساعدت مالی برای چاپ کتاب‌های فاخر و پژوهشی در مورد گراش و منطقه اعلام آمادگی کرده است. او از نویسندگان و پژوهشگران منطقه دعوت کرد که درخواست خودشان را به بنیاد کهن‌پارسیان ارائه دهند تا پس از بررسی از طرف شورای کتاب، به این خیر فرهنگی معرفی شوند.

تقدیم لوح سپاس به حامیان بهارنامه و سپس نویسندگان، بخش پایانی این مراسم بود. برای برگزاری بهارنامه ۲، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گراش و موسسه فرهنگی هنری مهرگان گراش از کمک و حمایت شورای اسلامی شهر گراش، شهرداری گراش، بنیاد دانشنامه کهن‌پارسیان جنوب، بنیاد فرهنگی نوبهار، موسسه فرهنگی ورزشی آبشار اندیشه گراش، موسسه فرهنگی هنری هفت‌برکه گراش، دکتر حوریه رحمانیان، موسسه خیریه شباب البرکه، عینک بهراد و مجموعه غذایی حاتم برخوردار شده بود.

پس از حامیان، ۴۰ نویسنده گراشی نیز به روی سن فرا خوانده شدند تا لوح سپاسشان را از طرف حامیان و برگزارکنندگان دریافت کنند. اسامی این نویسندگان به ترتیب حروف الفبا چنین است: قاسم اکبرزاده، حکیمه اکبری، حیدرقلی بذرافشان، مسلم بمان‌پور، احمد پرهیزگار، عبدالرحمان پوررحمانی، مهتاب تقی‌نژاد، احمد جبرالدینی، کوثر جعفرزاده، اعظم حاجی‌زاده، عباس حسن‌زاده، مهدی خادمی گراشی، زهرا دارش، علیرضا دانشور، ناصر دلخوش، یعقوب دلخوش، مهدی دهرامی، صادق رحمانی، محمدحسن روستایی، ناهید ساکنی، زهرا سروری، رحمت‌الله شمسی، زهرا صلاحی، مسعود غفوری، حسین فقیهی، زینب فقیهی، سیدمرتضی قتالی، مصطفی کارگر، مریم مالدار، غلامحسین محسنی، معصومه محمدنژاد، حکیمه‌خاتون محمدی، صفیه مدرسی، ابراهیم مهرابی، امیرحمزه مهرابی، مهدی مهرابی، فوزیه ناصری، شریفه هاشمی، مرضیه هنرور، نجیمه یوسفی.

گفتنی است که این نویسندگان و کتاب‌هایشان به مرور در آینده در هفت‌برکه معرفی خواهد شد.

 

خروج از نسخه موبایل